Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Giordan Watson și Kris Richard au acționat în judecată Federația Română de Baschet

Baschet .ro

Baschet .ro
26.11.2019

Giordan Watson și Kris Richard au acționat în judecată Federația Română de Baschet

Federația Română de Baschet este implicată într-un nou litigiu în fața instanțelor de judecată. De această dată Giordan Watson, românul naturalizat la cerere cu acordul FRB alături de Kris Richard, viitorul cetățean român naturalizat la cerere cu ajutorul forului românesc, au acționat în judecată Federația Română de Baschet. 

Conform portalului instanțelor de judecată, cei doi sportivi au înregistrat pe data de 09.10.2019, la Curtea de Apel Oradea Secția a II-a civilă de contencios administrativ și fiscal, o cerere de suspendare a efectelor actului administrativ decizie Consiliul Director din data de 18.06.2019. Cel mai probabil vizată de suspendarea efectelor este punctul 7 al sedinței din data de 18.06.2019 prin care s-a stabilit că echipele au dreptul să înscrie pe foaia oficială de joc, ca jucător român, 1 singur jucător naturalizat:

7. Se aproba cu unanimitate de voturi:
Calendarele competitionale ale LNBM si LNBF, sezonul 2019-2020.  De asemenea, se aproba cu unanimitate de voturi urmatoarele:
- in LNB, M si F, incepand cu sezonul 2019-2020, echipele au dreptul sa inscrie pe foaia oficiala  de joc, ca jucator roman, 1 singur jucator naturalizat; 
- pot fi folositi si jucatori juniori de alta cetatenie care au fost legitimati si au activat in cel putin 3 campionate nationale de juniori (sezoane complete si consecutive) organizate de FRB – acestia au drept de joc ca romani in LNB, Masculin sau Feminin („pasaport de teren”);

Până în momentul de față gruparea bihoreană respectiv cei doi jucători nu au făcut nicio precizare pe marginea acestui subiect. Miza este convingerea forului românesc să revină asupra deciziei de respingere a solicitării CSM CSU Oradea de a avea dreptul să evolueze cu ambii sportivi pe lista de 18 jucători drept sportivi naturalizați. Primul termen de judecată este programat pentru 21.01.2020, însă nu este exclus ca ambii jucători să renunțe la judecată până în acel moment.

19 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca ereticus :

    Oradea
    Ipocrit mai ii și sere ăsta..... Certat cu logica, cu bunul simț și cu respectul față de sport! Acu o vreme guița că îl dezavantajează nu știu ce arbitru, acuma că el vrea să dezavantajeze restul echipelor nu-i nici o problemă....el să fie în avantaj..... Din punctul meu de vedere ....

    *ultima parte din comentariu a fost moderată de admin*

    cu 4 ani în urmă (26.11.2019)
    • CSM CSU Oradea StayMe7o77:

      Pot
      Potârnichiile fiind?

      cu 4 ani în urmă (26.11.2019)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca chair 13 :

    Nici chiar asa....
    Acum hai sa fim seriosi, asa poate oricine sa-si faca echipa de baschet, naturalizeaza 10 jucatori si gata echipa, ce sa mai..... Asta ii prea de tot, amu nu ajunge unu naturalizat....

    cu 4 ani în urmă (26.11.2019) Raspunde
  • West Petrom Arad jordan 23 :

    baschet.ro
    Comentariul "dlui" ereticus e conform cu regulamentul site-ului? Daca da, atunci eu ma retrag de pe acest site.

    In alta ordine de idei, chiar daca pe clujeni ii deranjeaza, vina e in curtea federatiei. Deci federatia doreste naturalizarea lui Richard si clubul oradean este de acord sa suporte cheltuielile (care nu sunt mici). Richard semneaza un nou contract pe o suma mai mare, fiind si naturalizat si totul e ok.
    Dupa mai bine de o luna federatia ia decizia de mai sus si face inutila pt Oradea naturalizarea lui Richard. Federatia e multumita ca are alternativa la Richard, Richard e partial multumit pt ca are un salar mai mare, in schimb Oradea ramane cu buza umflata si cu banii dati.
    Ce se intampla daca anul viitor Clujul il plateste mai mult pe Richard si il ia de la Oradea. Nici o problema ca doar nu l-a luat cu forta, o sa spuna clujenii. De acord, dar nu prea e corect. Cum nu a fost corect cand Watson avea drept de joc la Cluj ca jucator roman dar pt nationala a fost prea tarziu. Cum nu e corect ca o echipa de club si federatia sa aiba acelasi sponsor principal. Cum nu e corect ca un Calnicenco sa fie considerat jucator roman in campionat desi nu poate juca la nationala, iar in Europa nu poate fi considerat jucator autohton.

    Ar mai fi multe de scris, dar pana nu vad un raspuns la prima intrebare, ma opresc aici.

    cu 4 ani în urmă (26.11.2019)
    • CNAV Eagles București Eduard-Nicolae Popa:

      Multumim
      Am moderat comentariul. Multumim pentru sesizare. :)

      cu 4 ani în urmă (26.11.2019)
    • BC CSU Sibiu undercut:

      "inutila pt Oradea naturalizarea lui Richard"
      e cam mult spus. In functie de context, Richard poate activa ca roman doar ca nu simultan cu Watson.

      cu 4 ani în urmă (26.11.2019)
    • U BT Cluj-Napoca Stefan Cj:

      jordan23
      "Cum nu e corect ca o echipa de club si federatia sa aiba acelasi sponsor principal" nu vad care ar fi problema, ba dimpotriva. Daca nu era acest sponsor, poate, federatia avea probleme in organizarea turneelor de copii si juniori. Si cu toate astea ati luat voi campionatul in ultimii 2 ani la seniori. Noi am luat 3 la juniori, anul acesta. Investiti in copii. Noi avem peste 400. Rezultatele se vad. Din partea mea puteti naturaliza toti strainii, dar nu asta e solutia.

      cu 4 ani în urmă (27.11.2019)
    • CSM Oradea 2 Fairplay:

      Copii
      Si la volei, polo, handbal si alte sporturi mai "neinteresante" se organizeaza competitii de copii si nu se invart milioane de euro. Astea sunt fumuri. Iar noi vorbim aici de o chestiune, tu raspunzi cu alta. Nu poti sa te aperi prin faptul ca investesti in academie in fata oricarei dileme. Nu ma intereseaza detalii, dar sunt convins ca nici la Oradea nu se antreneaza copiii pe pamant batut, cu panouri improvizate din carton. Pana la urma, de cati bani ai nevoie sa intretii o echipa de juniori? Ii duci in maldive in cantonament de 5 ori pe an, pe gratis? Ai taxi-uri care merg sa-i ia de acasa pe fiecare in particular? In principiu e vorba de echipamente si antrenamente. Daca echipa locala o duce bine, copiii sunt interesati de sport. Banii sunt cea mai importanta parte pentru existenta unei academii, resursa umana si mentalitatea fac diferenta.

      Nu inteleg insa ce legatura are asta cu subiectul in discutie. Iar rezolvam problema sportului pentru urmatorii 10 ani?

      cu 4 ani în urmă (27.11.2019)
    • U BT Cluj-Napoca Stefan Cj:

      Fairplay
      Daca observi am inceput cu un citat de la colegul jordan23 care nu are legatura cu articolul, ai dreptate. Am vrut doar sa fac o trimitere cu situatia de la noi in care in loc sa investim in copii, naturalizam. In rest amanuntele tale sunt exagerate si fara legatura cu subiectul, lucrul pe care chiar d-ta nu-l intelegi. :)

      cu 4 ani în urmă (27.11.2019)
    • U BT Cluj-Napoca Stefan Cj:

      Fairplay
      Inca ceva. Lasati orgoliile si invidia deoparte. Nu fac bine nimanui. Pana la urma este doar un sport in care unul pierde, unul castiga. Sa fie baschet! Sa fie fair play!

      cu 4 ani în urmă (27.11.2019)
    Raspunde
  • CSM Oradea 2 bulcul 1 :

    ?
    Le trimit clujenii imediat un mesaj pe facebook federatiei si ne trezim ca isi pierd amandoi toate cetateniile si devin martieni, daca le mai apar articole pe acest subiect.

    Mie astea mi se par formalitati. Am incercat sa profitam de o interdictie nescrisa, interdictia s-a scris ulterior, in spiritul de amatorism cu care ne-am obisnuit din partea federatiei, si acum incercam prin mijloace legale sa remediem situatia, dar nu cred ca spera cineva pe bune sa se chiar intample asta. Fapta e consumata, nu trebuie sa ne precipitam. Interesant va fi la anul, cand unul dintre ei probabil ca va fi transferat, si stim cu totii ce echipa isi va permite un Kristi. Practic, pentru voi l-am naturalizat, deci nu sariti la gat, federatia nu va va dezamagi niciodata.

    cu 4 ani în urmă (27.11.2019) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ereticus :

    Naturalizati
    Da îmi cer scuze pentru mesajul anterior! Ideea este alta și nu ține de cluj! Adică ne chinuim să fabricăm copii apti să joace pentru a naturaliza în neștire americani....la ce bună regula cu copilul sau cu românul in teren? Cu ce și pe cine ajută? Care mai ramane ideea? Atunci de ce să lăsăm un număr de 12 străini pe foaia de joc și asta este..... Apropo, că tot o dați cu clujenii cu invidia și alte minunății.... Torok când s-a întors în țară s-a întors pentru că Ungaria a limitat numărul de naturalizați care pot fi trecuți pe foaia de joc...... Sau de ce FIBA ii consideră străini pe acești jucători dacă nu au jucat și la juniori in țara unde sunt naturalizați!

    cu 4 ani în urmă (27.11.2019)
    • U BT Cluj-Napoca ereticus:

      Naturalizati
      Absurd este faptul că cei doi nu vor câștiga mai mult , doar Oradea ar avea un avantaj imoral!

      cu 4 ani în urmă (27.11.2019)
    Raspunde
  • West Petrom Arad jordan 23 :

    baschet
    @eduard nicolae popa - multumesc.
    @undercut - eu nu am vrut sa spun ca nu are nimic de castigat ci doar ca are cel mai mult de pierdut
    @stefancj - eu nu am castigat nimic, nu sunt suporterul niciunei echipe si am doar o singura echipa care nu-mi place : echipa federatiei. Indiferent de cate turnee vor face pe banii bancii Transilvania, tot nu ma vor convinge ca e normala situatia cu sponsorizarea. Cu atat mai mult daca e asa cumn spui si federatia e dependenta de banii bancii...
    @ereticus - "Sau de ce FIBA ii consideră străini pe acești jucători dacă nu au jucat și la juniori in țara unde sunt naturalizați!" Si in cazul lui Calnicenco sau Fraseniuc nu e acelasi lucru? Din punctul meu de vedere toti (Watson, Richard, Fraseniuc, Calnicenco etc) ar trebui sa beneficieze de statutul de jucator roman doar in cazul limitarii jucatorilor straini de pe banca intr-un meci si nu ca roman pe teren.

    cu 4 ani în urmă (27.11.2019)
    • YMCA fanb:

      Eu asta nu o inteleg!
      pot fi folositi si jucatori juniori de alta cetatenie care au fost legitimati si au activat in cel putin 3 campionate nationale de juniori (sezoane complete si consecutive) organizate de FRB – acestia au drept de joc ca romani in LNB, Masculin sau Feminin („pasaport de teren”);


      Adica, se pot aduce jucatori straini juniori(parca la Cj este unul) si se va putea folosi ca si roman?????? Kalnicenco, care e cetatean roman nu poate fi in acelasi timp roman pe teren cu Watson(ca exemplu), dar daca exista 2 juniori care indeplinesc regula ei sunt romani fara sa fie cetateni?


      Dracu intelege! Atunci nu taiem sansele tinerilor romani?

      cu 4 ani în urmă (27.11.2019)
    • West Petrom Arad jordan 23:

      @fanb
      Calnicenco poate fi folosit ca roman, in acelasi timp cu Watson (s-a intamplat acum 2 ani la Cluj), doar Richard nu poate fi in acelasi timp cu Watson. Si nu doar pe teren ci si pe foaia de joc.

      Referitor la stagiul minim obligatoriu la juniori ca sa poti juca ulterior ca roman, eu cred ca se aplica doar jucatorilor care dobandesc si cetatenia romana.

      cu 4 ani în urmă (27.11.2019)
    • CSM CSU Oradea mikki:

      s-a rezolvat pb....
      https://www.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-2/jucatorii-oradiei-giordan-watson-si-kris-richard-au-dat-in-judecata-federatia-de-baschet-forul-a-cedat-153079.html

      cu 4 ani în urmă (27.11.2019)
    • YMCA fanb:

      @jordan23
      Nu cred, „pasaportul de teren” mentionat nu implica cetatenia , cred ca in Spania e la fel.

      Deci cred ca e o teapa monumentala pentru jucatorii romani tineri, daca echipele isi vor aduce straini juniori. Problema naturalizatilor va pali pe langa asta! Dixit :)

      cu 4 ani în urmă (27.11.2019)
    • U BT Cluj-Napoca Stefan Cj:

      Jordan23
      Lăsați frustrările și mai bine haideți cu argumente.

      cu 4 ani în urmă (27.11.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!