Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Giordan Watson: „Trebuie să intrăm pe teren cu dorință de luptă”

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
27.09.2022

Giordan Watson: „Trebuie să intrăm pe teren cu dorință de luptă”

SCM Universitatea Craiova se pregătește să ia startul pentru prima oară în istoria echipei într-o competiție europeană. Leii din Bănie vor juca în preliminariile din FIBA Europe Cup și au nevoie de trei victorii pentru a ajunge în faza grupelor.

Turneul preliminar se va desfășura în Lituania, pe terenul celor de la BC Jonava, adversara oltenilor din primul tur preliminar. Înaintea acestui meci, Giordan Watson, transferat în această vară la Craiova, a vorbit în exclusivitate pentru Baschet.ro.

„O să avem un meci greu, mai ales că ei au avantajul terenului propriu și vor avea fanii de partea lor. De asemenea, au o echipă foarte experimentată din câte se pare, deci sunt sigur că se vor comporta ca atare. Avem avantajele noastre de care ne vom folosi, dar cel mai important, trebuie să intrăm pe teren cu dorința de luptă.”

Veteranul de 36 de ani a discutat și despre perioada de presezon petrecută alături de echipă.

„Perioada de presezon a fost foarte dificilă. Am muncit din greu și cred că corpurile noastre sunt pregătite. Cred că încă creștem ca echipe de la o zi la alta, iar după adiția recentă a lui Topias Palmi, trebuie să creștem și mai mult, dar suntem pregătiți pentru următoarele jocuri.”

Giordan a vorbit și despre însușirile pe care și le atribuie fiind cel mai experimentat jucător din cadrul lotului.

„Sunt încântat să fiu aici, alături de acest grup. Antrenorul este liderul nostru și ne provoacă zi de zi. Are indicații foarte clare și a definit bine ce așteptări mari are de la noi. Sunt de părere că eu și Bogdan (n.r. Țîbîrnă) suntem cei mai experimentați jucători de aici, așa că vom încerca să ne impunem ca lideri, respectând indicațiile antrenorului.”

În final, Watson a menționat care este mentalitatea echipei în debutul noului sezon.

„Luăm fiecare provocare ca atare. Prima a fost să ne antrenăm din greu în presezon și să construim o chimie în echipă. Acum este nevoie să respectăm munca grea depusă zi de zi și să demonstrăm de ce suntem capabili și pe parchet. Vrem să ajungem în grupele FIBA Europe Cup, dar luăm fiecare meci în parte și ne gândim doar la un succes în primul tur.”

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!