Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Giurgiu beneficiază de 32 libere, dar Dinamo decide calificarea (tot) de la linia de pedeapsă

Adrian Micinic

Adrian Micinic
25.09.2011

CSȘ Giurgiu a depășit pe Dinamo București, scor 96-75, în manșa a doua din turul inaugural al Cupei României la baschet masculin - ediția 2011/12. În pofida acestui rezultat formația care a avansat în sferturile de finală este reprezentanta capitalei datorită victoriei mai consistente realizate în meciul de la Arena de Baschet, scor 92-69.

Trupa pregătită de americanul Theo Evans a susținut primul meci de asemenea importanță la Giurgiu. Gazdele au fost superioare la procentajul aruncărilor de două puncte, trei puncte și la linia de pedeapsă.

Giurgiuvenii au înscris 11 aruncări de trei puncte și au avut 15 puncte în plus marcate din spatele semicercului decât adversarul.

În schimb, Dinamo a fost superioară la reușitele de două puncte, diferența fiind de opt puncte în favoarea bucureștenilor.

Giurgiu a fost ceva mai bună la posesii pierdute (16-18), pentru ca statistica mingilor câștigate (8-8) și a paselor decisive (16-16) să consemneze egalitate. 
În schimb, Dinamo a fost mai bună la recuperări (38-31). Oaspeții au obținut 18 recuperări ofensive.

Și atunci de unde a rezultat diferența de 21 puncte?

Statistica faulturilor comise (19-27) și cea a aruncărilor libere executate (32-12) sunt net favorabile amfitrionilor meciului de ieri.

Ar fi de adăugat că Michael Davis a fost descalificat pentru cinci greșeli personale deși a jucat doar 9 minute.

Gazdele au ratat 11 din totalul liberelor acordate pentru un procentaj de doar 66%. În schimb, Dinamo a avut 7/12, pentru 58% la acest procedeu.

Cătălin Vlaicu a ratat două aruncări libere în ultimul minut al partidei. Dar și jucătorii de la Dinamo au irosit patru astfel de aruncări pe final. Totuși, calificarea a fost decisă de către Allen Durham cu zece secunde înainte de finalul jocului, tot prin aruncări libere.

Diferența de 20 libere acordate celor două echipe este destul de mare. Totuși, Dinamo a revenit de la un handicap de 23 puncte și a stabilit rezultatul final cu zece secunde înainte de final tocmai de la linia de pedeapsă

Rămâne să vedem dacă această statistică se va confirma cu regularitate sau este un caz izolat. Cert este că vom urmări cu atenție meciurile echipei nou promovate din Sudul țării, în special în compania adversarilor considerați de mâna a doua în Divizia A masculin.

Până atunci însă vom evidenția și câteva performanțe individuale importante în meciul de la Giurgiu:

- LeVar Seals a avut 6/8 la trei puncte și a terminat meciul cu 80% la aruncările din acțiune, având un total de 27 puncte. El împarte deocamdată titlul de cel mai bun marcator al rundei cu canadianul Garry Gallimore, de la CSM București.

- Chauncey Hardy a avut 10/14 din acțiune și 3/5 la linia de pedeapsă pentru un total de 23 puncte, 12 pase decisive, 6 recuperări și 3 intercepții cu 5 posesii pierdute pentru un coeficient de 33 la eficiență.

- Ray Kraemer a avut 9 puncte la primul său meci oficial pentru CSȘ Giurgiu. Fostul jucător al lui CSM București a fost preferat lui Bojan Grubisic în acest meci. Această modificare a implicat și schimbări de natură tactică ținând cont de faptul că cei doi evoluează pe posturi diferite.

- Allen Durham a realizat al doilea double-double pentru Dinamo București. El a avut 18 puncte și 10 recuperări pentru un coeficient de 21 la eficiență.

- Joshua Brown și Allen Durham au bifat câte 40 minute de joc fiecare.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!