Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Goran Martinic a primit decizia Comisiei de Apel și va rata Final Eight-ul Cupei României

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
13.02.2024

Goran Martinic a primit decizia Comisiei de Apel și va rata Final Eight-ul Cupei României

CSM Târgu Mureș se pregătește pentru debutul în Final Eight-ul Cupei României de la Cluj-Napoca. Formația pregătită de George Trif a primit o veste proastă înaintea disputei de joi, cu CSM Oradea, din sferturile de finală ale celei de-a doua competiții interne din baschetul românesc.

Astăzi, 13 februarie, Comisia de Apel a Federației Române de Baschet, condusă de către președintele Bogdan Tohăneanu, a decis punerea în efect a suspendării lui Goran Martinic. Conducătorului de joc muntenegrean i s-a redus totuși sentința de la zece la opt meciuri și mai are de stat pe bară încă șapte, după ce a ratat jocul cu FC Argeș. De asemenea, sancțiunea sa a fost redusă de la 1500 la 1000 de euro.

În 15 ianuarie 2024, în ultimul sfert al confruntării dintre CSM Târgu Mureș și SCM U Craiova, Goran Martinic și George Blaj-Voinescu au fost implicați într-o altercație, în urma căreia au fost eliminați cinci jucători.

Baschetbalistul mureșenilor a primit inițial 10 etape de suspendare și o sancțiune de 1500 de euro, dar a decis să formuleze un apel împotriva hotărârii Comisiei de Disciplină, astfel că sancțiunea sa a fost suspendată, iar el a evoluat cu Dinamo și Rapid în Top 10, fiind eligibil și în meciul cu U-BT Cluj, în care nu a fost folosit.

Astfel, după decizia de marți a Comisiei de Apel, Martinic devine ineligibil pentru a evolua în Cupa României, indiferent de cât de departe va ajunge echipa sa în competiție. În campionat, el va rata cu siguranță meciurile cu Corona Brașov, CSO Voluntari, U-BT Cluj, Dinamo, iar în funcție de parcursul mureșenilor în Cupă, mai poate sta pe tușă și în retururile cu Rapid și Corona, cu care se va trage cortina peste Top 10.

Goran Martinic este printre oamenii de bază ai echipei sale în actuala stagiune, el înregistrând medii de 14.2 puncte și 4.7 pase decisive în campionat, cu procentaje de 59% din interior, 39% de la distanță și 85% de la linia de aruncări libere.

Meciul dintre CSM Târgu Mureș și CSM Oradea are loc joi, 15 februarie, de la ora 17:45 și poate fi urmărit pe Digi Sport 3, Prima Sport 1 și FRB TV.

*foto: Facebook/CSM Târgu Mureș

8 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ :

    Cam exagerată pedeapsa...
    ...inițială. Totuși, ”10 etape de suspendare și o sancțiune de 1500 de meciuri” era cam mult.

    cu 2 luni în urmă (13.02.2024)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      te rog
      ... nu incepe si tu :)
      pedeapsa initiala a fost de 5 etape, dar regulamentul e clar, in cazul recidivistilor pedeapsa se dubleaza.
      deci la apel, i-au redus de la 5 etape, la 4, doar ca pacatele anterioare se platesc, asa ca trebuie sa stea 8 meciuri pe bara. anyway, nu cred ca va invata ceva din asta.

      cu 2 luni în urmă (14.02.2024)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      @gyke
      Comentariul meu n-a fost despre situația reală a lui Martinic :) La momentul la care am citit articolul, formularea era așa cum am citat-o, cu ”sancțiune de 1500 de meciuri”. Între timp autorul a corectat și a scris 1500 de euro. Totuși, cred că ești și tu de acord că 1500 de meciuri era cam mult :)

      cu 2 luni în urmă (14.02.2024)
    Raspunde
  • didi.alex. :

    Comisie de apel Martinici vs Procedura de investigații Cupa României anuntata de doamna Tocala 18.09.2023.
    Bun, văd că aceste comisii își ”fac” treaba... Martinici nu joaca in Cupa... Oradea are drum lin spre finala...oare cine își mai aduce aminte cum s-a Calificat Oradea la acest turneu Final? Dar cum s-a Calificat Constanta? Si aproape era calificata si Corona? Just a kind reminder... poate
    https://baschet.ro/cupa-romaniei-masculin/stiri/carmen-tocala-dupa-meciurile-din-cupa-am-declansat-procedura-de-investigatie
    #fixinggames.... poate aflam daca si FIBA s-a implicat sau nu....

    cu 2 luni în urmă (14.02.2024)
    • CSM CSU Oradea b4:

      Martinic
      Adică ție ți se pare absolut normal ca Martinic să joace, nu?

      Nu contest că decizia a venit foarte târziu. Astfel de situații ar trebui rezolvat la câteva zile după incident, nu să așteptăm o lună să avem o decizie definitivă.

      Dar, în cazul de față, indiferent când ar fi fost luată decizia, Martinic nu ar fi avut ce să caute pe teren la Final 8.

      cu 2 luni în urmă (14.02.2024)
    • didi.alex.:

      @
      Nu spun că Martinic trebuia să joace în Cupa sau în alte meciuri în sezonul Regulat... pana la expirarea suspendării... eu voiam sa subliniez doar faptul ca încă mai am speranța unei comisii investigatoare (așa cum a fost in tergiversatul caz Martinic) care vine cu o concluzie la ceea ce zicea D-na Tocala în 18.09.2023 referitoare la meciurile ciudate din ultima zi a turneului de calificare... eu cred că ai înțeles asta... probabil voiai doar să distragi atenția de la problema ridicata de mine...simțindu-te cumva în culpă(din punct de vedere al clubului pe care îl reprezinți aici pe site)...
      Atat!

      cu 2 luni în urmă (14.02.2024)
    • CSM CSU Oradea b4:

      Meciuri ciudate
      Nu a fost intenția mea să duc discuția în altă parte.

      Am comentat doar faptul că ai lăsat de înțeles că decizia în cazul Martinic a venit abia acum doar pentru a nu juca împotriva Oradei în Cupă. Mi se pare exagerată această idee.

      Dar pot să îți răspund și legat de calificarea noastră. Sunt total de acord că rezultatul final, unul atipic, ridică semne de întrebare. Probabil și eu aș fi fost neîncrezător dacă ar fi fost vorba de o altă echipă și nu aș fi văzut meciul.

      Actuala echipă a CSM Oradea funcționează doar când există o motivație foarte mare sau dacă nu există presiunea rezultatului (jucăm împotriva unor echipe mult mai bine cotate). Când nu există motivație, atunci apar meciuri cum a fost cel de ieri cu Tîrgu Mureș din Cupă.

      La meciul cu Dinamo exista o motivație foarte mare, aceea de a ne califica și a învinge la o diferență mare. Și pentru că echipa actuală este foarte talentată în ofensivă (dovadă media mare de puncte înscrise, inclusiv în FIBA Europe Cup), iar jocul a început bine, Dinamo a căzut. Ei veneau după un meci solicitant cu Clujul, vreo 4 jucători lipsă, nu mai aveau nici o șansă de calificare. Efectiv, CSM i-a dominat la toate capitolele.

      Dacă nu exista grija punctelor marcate, acest meci cu Dinamo s-ar fi încheiat cu o victorie la 20-25 de puncte și intra în scenă delăsarea jucătorilor noștri. Dar pentru că fiecare puncte și fiecare atac conta, efectiv nu ne-am oprit.

      Faptul că investigațiile începute atunci nu au nici o finalitate mă deranjează și pe mine. Asta pentru că știu că nu a fost nici un blat la mijloc, dar și pentru că, pe viitor, aș vrea ca și alte investigații să aibă finalitate, cu atât mai mult cu cât ar fi implicate și alte echipe din România.

      cu 2 luni în urmă (16.02.2024)
    • didi.alex.:

      Achim a lasat multe de inteles.....just a Kind reminder!
      https://baschet.ro/cupa-romaniei-masculin/stiri/cristian-achim-pot-sa-va-garantez-100-despre-noi-ca-nu-a-fost-cazul-de-blat

      https://baschet.ro/liga-nationala-de-baschet-masculin/stiri/comunicat-baschet-ro-cu-privire-la-declaratiile-defaimatoare-a-le-lui-cristian-achim

      cu 2 luni în urmă (20.02.2024)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!