Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Gregory Vargas, decisiv în victoria obținută de Hapoel Haifa în fața lui Enisey Krasnoyarsk

Gregory Vargas, decisiv în victoria obținută de Hapoel Haifa în fața lui Enisey Krasnoyarsk

Hapoel Haifa a reușit o victorie extrem de importantă pe terenul lui Enisey Krasnoyarsk. Trupa condusă de Elad Hasin s-a impus cu 85 la 80, grație unui ultim sfert de excepție, și a obținut calificarea în finala turneului preliminator FIBA Europe Cup.

Gregory Vargas, fostul fundaș al lui U-BT Cluj-Napoca, a fost titular pentru gruparea din Israel. Aceasta a controlat prima parte a jocului și a terminat primul sfert în avantaj: 21-18. Următoarele două secvențe au fost foarte echilibrate, de-a lungul meciului consemnându-se șapte schimbări de lider.

La pauză, Enisey Krasnoyarsk o conducea pe Hapoel Haifa cu scorul de 37 la 35. În sfertul al treilea, formația lui Drazen Anzulovic și-a mărit avantajul cu un punct și se anunța un sfert decisiv extrem de disputat.

În ciuda faptului că au jucat în deplasare, oaspeții au fost mai prezenți în ultimul act, mai concentrați, și au condus ostilitățile. În ultimul minut, la scorul de 79 la 74 pentru Haifa, Vargas a înscris o triplă care a asigurat victoria echipei sale.

Hapoel Haifa a câștigat cu scorul de 85 la 80 și a obținut calificarea în finala turneului din Krasnoyarsk. Acolo, gruparea ce joacă în alb-roșu o va întâlni pe medi Bayreuth, care a depășit-o în semifinale pe Naturtex Szeged.

Gregory Vargas a terminat întâlnirea în double-double, adunând 12 puncte, 13 pase decisive, 4 recuperări și o intercepție. Hapoel Haifa a mai avut încă patru jucători în double-digits: Amit Simhon (17 puncte), Kadeem Allen (16 puncte), Spencer Weisz (12 puncte) și James Thompson IV (11 puncte).

De partea cealaltă, cei mai buni jucători ai lui Enisey Krasnoyarsk au fost Brynton Lemar (22 de puncte), Timofey Yakushin (13 puncte), Casper Ware Jr (13 puncte) și Darrlyn Willis (11 puncte, 8 recuperări).

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!