Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Grupa Galbenă: Dinamo Știința primește vizita celor de la CSM Mediaș

Eduard Popa

Eduard Popa
10.02.2019

dinamo medias

Dinamo Știința București va primi vizita celor de la CSM Mediaș într-o partidă importantă din etapa a patra a Ligii Naționale de Baschet Masculin, Grupa Galbenă.

Elevii lui Tudor Costescu sunt într-o formă excelentă în această fază a doua a competiției, după ce în Grupa Valorică A nu au câștigat niciun meci din 14. În faza a doua dinamoviștii sunt mult mai sănătoși, nu mai au absențe în lot și au reușit 3 victorii din tot atâtea posibile. Ultima dintre ele a venit în compania celor de la Phoenix Galați, în deplasare, scor 99-80. De asemenea, la mijlocul acestei săptămâni, Dinamo a trecut de Athletic Constanța, scor 79-65.

Tudor Costescu are aproape tot lotul valid, cu excepția tânărului Antonio Năsturescu, care este foarte aproape de revenirea pe parchet. De asemenea, Daniel Ioniță a suferit o entorsă și va lipsi de la această partidă. Astfel, cel mai bun marcator al lui Dinamo este Michael Deloach, care a adunat medii de 17,2 puncte, alături de 6,1 pase decisive și 3,2 recuperări. Justin Baker are și el medii de 13,8 puncte, în timp ce Ousmane Barro a fost cel care a oferit un punct în plus de stabilitate dinamoviștilor. El are medii de 12,7 puncte și 9 recuperări în cele 6 partide disputate la Dinamo.

De partea cealaltă, CSM Mediaș are un lot destul de subțire, motiv pentru care a încasat trei înfrângeri în tot atâtea partide în LNBM – Grupa Galbenă. Cu toate acestea, medieșenii au avut o prestație fenomenală contra celor de la SCM U Craiova în partida tur din turul 3 al Cupei României. Medieșenii au trecut de olteni, scor 88-86, grație în mod special unui meci deosebit făcut de veteranul român Titus Nicoară, autor al 25 de puncte, cu 10 recuperări, 6 pase decisive, 10/11 din acțiune și 5/5 de la 3 puncte. De asemenea, Andrija Simovic a adunat și el tot 25 de puncte, în timp ce Kareem Storey a avut 18 puncte, 7 recuperări și 4 pase decisive.

Rotația lui Mihai Popa este una destul de subțire, aâvând la dispoziție doar patru jucători străini. Cu toate acestea, el se poate baza pe doi veterani români importanți, Titus Nicoară și conducătorul de joc Dragoș Andrei. Lux pe care Tudor Costescu nu îl are la dispoziție, dat fiind faptul că echipa sa are în componență numai români U23.

Partida dintre Dinamo Știința și CSM Mediaș se va disputa duminică, 10 februarie, de la ora 18:00, la Sala Dinamo din capitală.

*foto: facebook Dinamo Știința Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!