Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Grupa Galbenă, etapa 1: Steaua București se deplasează pe terenul celor de la CSM Phoenix Galați

Radu Bărăian

Radu Bărăian
18.01.2019

Prima etapă din Grupa Galbenă a fazei secunde din sezonul regulat al Ligii Naționale de Baschet Masculin va debuta sâmbătă, 19 ianuarie, cu toate cele 3 partide în aceeași zi. Echipele care se vor lupta în Grupa Galbenă sunt Steaua București, Dinamo Știința București, Athletic Constanța, CSU Voluntari, CSM Mediaș și CSM Phoenix Galați. 

Capul de afiș al rundei inagurale din această grupă îl reprezintă duelul dintre două echipe cu ștate vechi în LNBM, CSM Phoenix Galați și Steaua București. Confruntarea dintre cele două combatante este programată sâmbătă, 19 ianuarie, începând cu ora 19:30, în Sala Dunărea din Galați, jocul fiind de asemenea transmis în direct de FRB TV. Steaua a încheiat Grupa Valorică A pe locul 7 cu bilanț de 4 victorii și 10 înfrângeri, în timp ce Galațiul vine din Grupa Valorică C, acolo unde a terminat pe locul 1 cu 17 victorii și 1 singură înfrângere. De-a lungul timpului, Steaua și Galațiul s-au întâlnit de 8 ori, timp în care bucureștenii s-au impus de 6 ori, iar 2 victorii le-au revenit gazdelor de mâine. 

A doua echipă venită din Grupa Valorică A este Dinamo București, care însă în Top 8 nu a câștigat niciun meci, având 14 înfrângeri. Bucureștenii se vor duela în primul joc din Grupa Galbenă în deplasare cu ABC Athletic Constanța tot sâmbătă de la ora 17:00. Constănțenii au terminat pe locul 3 în Grupa Valorică B cu 6 victorii și 6 înfrângeri. 

În ultimul meci se vor întâlni echipele care au terminat pe locurile 1 și 2 în Grupa Valorică B și anume CSO Voluntari și CSM Mediaș. Partida se va disputa de la ora 18:00 la Voluntari. Gazdele de mâine au încheiat GVB cu 10 meciuri câștigate și 2 pierdute, în timp ce Mediașul a terminat pe 2 cu 8 victorii și 4 înfrângeri. 

Grupa Galbenă este singura din cele 4 grupe în care clasamentul pornește de la zero. Astfel, echipele care se vor clasa pe primele 2 locuri la finele fazei secunde își vor asigura prezența în play-off. 

*Foto: Răzvan Păsărică @sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!