Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Grupa Roșie. BC CSU Sibiu se deplasează pe terenul campioanei en-titre

Ana-Maria Tutunaru

Ana-Maria Tutunaru
31.01.2019

CSM Oradea și CSU Sibiu se reîntâlnesc în etapa a treia din Grupa Roșie vineri, 1 februarie începând cu ora 17.30. Partida va fi transmisă în direct pe Digi Sport 4.

Gazdele au suferit o înfrângere greu de digerat, chiar pe teren propriu, în fața celor de la SCM Timișoara, scor 88-85. Meciul s-a desfășurat de la egal la egal, însă bănățenii au reușit să se impună la sfârșitul reprizei secunde. Pentru CSM Oradea s-au remarcat Kristopher Jameil Richard cu 32 puncte (2x3), 3 recuperări și o pasă decisivă, Giordan Lee Watson cu 16 puncte (2x3), 3 recuperări și 6 pase decisive și Dragan Zekovic cu 15 puncte (4x3), 6 recuperări și o pasă decisivă.

Oaspeții vin după o victorie fără drept de apel, în fața celor de la BCM U Pitești, scor 104-86. Sibienii au dominat partida în totalitate, fără a le da mari șanse de revenire argeșenilor, reușind astfel să se impună fără probleme. De la BC CSU Sibiu s-au remarcat: Justas Tamulis cu 28 puncte (5x3), 3 recuperări și 2 pase decisive, Kevin Christopher Hardy cu 27 puncte, 6 recuperări și 5 pase decisive și Monyea Durrell Pratt cu 15 puncte (3x3), 8 recuperări și 7 pase decisive.

În ceea ce privește partidele directe din sezonul regulat, fiecare echipă și-a apărat terenul propriu.  În tur, CSM Oradea s-a impus la  10 puncte, scor 78-68, după o primă repriză echilibrată și cu o echipă a bihorenilor mult mai motivată în partea a doua.

De la CSM CSU Oradea s-au remarcat: Kristopher Jameil Richard cu 20 puncte (3x3) și 3 recuperări, Giordan Lee Watson cu 14 puncte (2x3), 3 recuperări și 2 pase decisive și Muhamed Pasalic cu 14 puncte (2x3), 2 recuperări și 3 pase decisive. De partea cealaltă s-au remarcat Kevin Christopher Hardy cu 17 puncte (1x3), 9 recuperări și 2 pase decisive, Justas Tamulis cu 10 puncte (3x3), o recuperare și 2 pase decisive și Christopher Cooper Williams cu 10 puncte și 4 recuperări.

În partida retur, CSU Sibiu și-a luat revanșa la o diferență de 16 puncte, scor 97-81, într-o partidă în care gazdele au dominat în mare parte. Sibienii și-au creat un avantaj format din două cifre la începutul reprizei secunde, pe care au reușit sa-l mentină până la fluierul final.

De la BC CSU Sibiu s-au remarcat: Isaiah Lemart Philmore cu 31 puncte (5x3), 5 recuperări și o pasă decisivă, Kevin Christopher Hardy cu 17 puncte (1x3), 4 recuperări și 7 pase decisive și Randal Alan Falker cu 15 puncte (3x3), 5 recuperări și 8 pase decisive. De partea cealaltă s-au remarcat Dragan Zekovic cu 30 puncte (3x3) și 4 recuperări, Kristopher Jameil Richard cu 17 puncte (2x3), 4 recuperări și 2 pase decisive și Giordan Lee Watson cu 10 puncte (2x3), o recuperare și 6 pase decisive.

CSM Oradea a anunțat la începutul acestei săptămâni despărțirea de Marcus Ginyard. Este al doilea jucător care pleacă de la CSM CSU Oradea, după Sean Denison, cel care s-a despărțit de bihoreni din motive de familie. În acest moment, Oradea se bazează pe cinci stranieri: Kris Richard, Arturas Valeika, Muhamed Pasalic, Dragan Zekovic și Pavle Reljic.

Cele două formații s-au întâlnit până acum de 44 de ori, iar CSM CSU Oradea conduce 23-21 la scorul meciurilor directe.

 

*foto: Robi Boroș

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!