Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Grupa Roșie. SCM Timișoara și BC CSU Sibiu deschid seria jocurilor din Top 6

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
17.01.2019

timisoara sibiu baschet

Liga Națională de Baschet Masculin – ediția 2018/2019 a ajuns în faza a doua a sezonului regulat iar SCM Timișoara și BC CSU Sibiu deschid partea secundă a campionatului cu duelul din prima etapă din Top 6. Cele două formații se vor duela vineri, 18 ianuarie, la Sala Constantin Jude din Timișoara, cu începere de la ora 18:00.

SCM Timișoara a intrat în Top 6, asigurându-și poziția de playoff, cu 5 victorii și 9 înfrângeri, în timp ce BC CSU Sibiu a acumulat 11 victorii și 3 înfrângeri, terminând prima faza a sezonului regulat pe prima poziție, cu același bilanț ca U BT Cluj-Napoca dar cu avantaj în confruntările directe.

În acest sezon, SCM Timișoara și BC CSU Sibiu s-au mai întâlnit în două rânduri. De fiecare dată câștiga de cauză a avut echipa antrenată de Dan Fleșeriu. La Sibiu, galben-albaștri au câștigat cu scorul de 90-78, aceeași diferență înregistrându-se și pe Bega, 99-87. Ambele echipe au pierdut în ultimul joc disputat. Timișoara a cedat clar pe terenul celor de SCM U Craiova cu scorul de 93-65. BC CSU Sibiu are orgoliul rănit după ce a pierdut în fața rivalilor de U BT Cluj-Napoca cu scorul de 84-80, după ce înaintea ultimului sfert avea un avantaj de 12 puncte.

Duel tare sub panou. Cel mai bun jucător de la SCM Timișoara este Vladan Vukosavljevic. Pivotul sârb de 2.08 metri și 130 de kilograme a fost cel mai bun marcator din grupa valorcă A, cu o medie de 20.4 puncte pe meci. De asemenea, el a fost cel mai bun recuperator din prima grupă valorică cu medie de 8.5 recuperări pe partidă. Vukosavljevic este și cel mai eficient jucător din echipa lui, cu un index de 21.5 în medie pe meci. BC CSU Sibiu este, poate, cea mai solidă echipă sub panou. Galben-albaștri au fost primii la capitolul recuperări în prima partea a sezonului din grupa A, cu o medie de 37.4 mingi prinse la panou pe meci. Sibienii impresionează cu o medie de 13.0 recuperări ofensive pe meci. Forța la interior este dată de cei trei oameni mari, Chris Cooper, Randal Falker și Isaiah Philmore, dar și de Monyea Pratt, cel care arată veleități în jocul la recuperare și acumulează în acest sezon o medie de 8.2.

Chiar dacă joacă în deplasare, BC CSU Sibiu pornește din postura de favorită în acest joc. În ceea ce privește echipa din Timișoara, aceasta trebuie să-și depășească condiția și să reușească prima victorie a sezonului în fața uneia dintre primele patru clasate.

Confruntarea dintre SCM Timișoara și BC CSU Sibiu de vineri seară, 18 ianuarie, va putea fi urmărită în direct la Digisport.

*foto: Ana-Maria Mătușoiu / facebook CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!