Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca, învinsă în Israel după un ultim sfert de coșmar

U-BT Cluj-Napoca, învinsă în Israel după un ultim sfert de coșmar

Astăzi, 3 noiembrie, U-BT Cluj-Napoca a evoluat din nou în Basketball Champions League, de această dată împotriva lui Hapoel Holon. Primele trei sferturi au fost echilibrate însă, în actul decisiv, ardelenii nu au reușit să înscrie din acțiune, suferind astfel prima înfrângere a sezonului: 78-68.

Gazdele au început cu Steven Gray, Michale Kyser, Joe Ragland, Chris Johnson și Rafael Menco, în timp ce formația de start a oaspeților a fost alcătuită din: Brandon Brown, Patrick Richard, Karel Guzman, Stefan Bircevic și Andrija Stipanovic.

Americanii lui Holon au controlat prima jumătate a actului inaugural, reușind să înscrie mai ales din spațiul de trei secunde și de la linia de libere. De partea cealaltă, clujenii au avut nevoie de câteva minute pentru a-și intra în ritm. Brown și Stewart au marcat fiecare câte două triple și campioana României a intrat în avantaj. Jocul a devenit mult mai echilibrat și la finalul primului sfert scorul era 22 la 20 pentru israelieni.

În debutul secvenței secunde, ardelenii au jucat foarte bine în apărare, însă nu au mai arătat aceeași concentrare în atac. Misgav și Gray au reușit două coșuri consecutive de la distanță, iar Mihai Silvășan a cerut primul time-out al încleștării. După reluarea jocului, Stewart a finalizat un four-point play prin care a înjumătățit deficitul taberei sale. Revenirea lui U-BT a continuat cu șapte puncte marcate de Dustin Hogue, iar scorul a devenit 35 la 33 pentru alb-negri. În cele din urmă, la pauza mare a disputei, Holon conducea cu un punct: 37-36.

După revenirea de la vestiare, gazdele au evoluat excelent, marcând două coșuri de trei puncte, prin Ragland și Bourdillon. Dar elevii lui Maurizio Buscaglia nu au profitat de avantajul construit, iar adversarii au rămas în joc. Bourdillon a fost sancționat cu două faulturi tehnice și a fost eliminat, acesta fiind momentul revenirii lui U-BT. Românii au trecut la conducere și, după and-one-ul lui Richard, s-au distanțat la 51-46. Însă, finalul de sfert le-a aparținut baschetbaliștilor ce evoluează în auriu și violet care, înaintea ultimelor zece minute, conduceau cu 58 la 55.

Actul decisiv a început cu o triplă a lui Misgav, după un capac administrat de Gray lui Richard. La celălalt panou, Hogue a ratat șase aruncări libere și Holon s-a distanțat la zece puncte: 65-55. Clujenii nu au reușit să marcheze timp de peste cinci minute, până la liberele obținute de Richard. Diferența de pe tabelă a fost prea mare pentru a mai fi remontată, iar U-Banca Transilvania a încasat prima înfrângere stagională: 78-68.

Cei mai buni marcatori ai învingătoarei au fost Michale Kyser (15 puncte, 9 recuperări), Niv Misgav (14 puncte), Chris Johnson (13 puncte, 7 recuperări) și Steven Gray (11 puncte, 4 recuperări).

De partea cealaltă, s-au remarcat Elijah Stewart (18 puncte, 5 recuperări), Dustin Hogue (17 puncte), Patrick Richard (10 puncte, 7 recuperări, 5 pase decisive) și Andrija Stipanovic (10 puncte, 5 recuperări).

În urma acestui rezultat, ambele echipe au câte două victorii, însă U-BT are și o înfrângere. În schimb, Hapoel Holon nu a jucat meciul cu Darussafaka Istanbul, acesta fiind amânat.

În următoarea etapă a competiției europene, cele două formații se vor întâlni din nou, de această dată în BTarena din Cluj-Napoca. Confruntarea va avea loc peste două săptămâni, în 17 noiembrie, de la ora 18:30, în direct la Look Sport.

*foto: championsleague.basketball

26 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca 1234567 :

    bun meci
    Indiferent de rezultat am jucat bine, am avut o mentalitate de învingători și am încercat să câștigăm până în ultima secunda. Fanii israelieni au arătat cât de mult fairplay are poporul lor, au huiduit și urlat tot meciul, lucru cu care ei se remarca în multe lucruri, nu doar in sport.

    cu 2 ani în urmă (04.11.2021)
    • YMCA alin67:

      poate nu am inteles bine, meciul bun, dar israelienii rai?
      Detaliaza, scoate antisemitismul din tine, eventual rasismul, sovinismul, etc. Nu mai e vorba doar de baschet, ci de poporul israelian, nu? Lumineaza-ne, in ce "lucruri" se mai remarca ei? Eventual, consulta-te si cu un alt membru al familliei "U", care face glume grozave cu nazisti si Strul.

      cu 2 ani în urmă (04.11.2021)
    • U BT Cluj-Napoca 1234567:

      @alin
      Nu vad ce e rasist in comentariul meu, până acum din 2 echipe cu care am jucat la euro, Nes Ziona și Hapoel Holon, la ambele au fost fani lipsiți total de fairplay, până și când jucam acasă cu Nes Ziona aveau 10 suporteri care strigau airball la fiecare fază. In general in Europa galeria își încurajează echipa și nu se ia de cealaltă echipă fara motiv, la U galeria scandează și cântă tot meciul indiferent de rezultat, uneori cultură în sport spune multe.

      cu 2 ani în urmă (04.11.2021)
    • U BT Cluj-Napoca 1234567:

      și înainte să comentezi de șovinism
      Era bine sa te uiți la meci sa vezi de care parte sunt suporterii șovini.

      cu 2 ani în urmă (04.11.2021)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca M F :

    suntem mandri de voi
    Bravo baieti, felicitari ca reusiti sa jucati la nivelul asta. Nu a fost cea mai buna seara dar sigur nici cel mai usor adversar :) Haide U !!!

    cu 2 ani în urmă (04.11.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Păcat
    de primele 5 minute din sfertul 4. Dar și mai păcat de mînă( lui Silvă) în gîtul lui Guzman la time-out-ul din primul sfert. Rezultatul ? Blocaj total a lui Karel. Adăugat și lipsa de formă a lui Bircevic dar mai ales forma ( și uneori norocul ) jucătorilor lui Holon a rezultat un joc pierdut de U. Vorba aia : Nu-i bai. Rămînem în lupta pentru locul 2. Părerea mea... Haide U !

    cu 2 ani în urmă (04.11.2021) Raspunde
  • pipzn :

    Meci
    care parea, in mai multe momente ca poate fi castigat. Imi pare rau ca nu a fost asa mai ales ca si adversarul a avut destule momente proaste de care nu am putut profita. La fel si de destule aruncari necontestate.
    Si asa ajungem la "detaliile" acelea cum ar fi multimea de libere ratate si mingile pierdute. Evident ca a mai contat si momentele in care s-au ratat acele libere. Partialul realizat in acel timp de ceilalti s-a dovedit a fi decisiv.

    Altfel, raman la parerea ca "U" practica cel mai frumos joc al sau din ultimii (multi) ani (ignoram sfertul 4 din acest meci).
    Nu-mi fac iluzii pentru restul partidelor internationale din CL pentru ca sunt convins ca atat turcii cat si italienii vor arata sensibil mai bine fata de startul sezonului.

    Felicitari pentru efortul depus. Haide "U"!

    cu 2 ani în urmă (04.11.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ :

    Mai e mult până departe...
    ...din multe puncte de vedere. Mă opresc la două.

    În primul rând privitor la sezonul ăsta de BCL - mai e mult de jucat. Am spus după meciul 2 când se făceau power rankinguri câ încă nu am câștigat nimic. Și azi pot să spun că încă nu am pierdut nimic. E important meciul ăsta în economia grupei, da. Însă astăzi am văzut că avem cu ce să scoatem o victorie cu Holon.

    În al doilea rând privitor la ce putem face și câștiga în BCL și la câți ani de muncă mai e nevoie. Da, ani. A fost un început seducător al echipei anul ăsta. Au fost invincibili, mereu găseau soluția să câștife meciurile. Și poate mulți au uitat că acum 4 ani ne luam bătaie de la Ludwigsburg și nu intram în grupele BCL... că nici anul trecut nu am intrat... și că acum doi ani ne-am oprit mai devreme decât am fi vrut în FIBA Europe Cup. Să ne uităm atent la tălpi și să le ținem lipite de pământ și după următoarea serie de 13 victorii consecutive.

    cu 2 ani în urmă (04.11.2021) Raspunde
  • Benjamin :

    Meci
    As remarca cateva aspecte:
    - aportul extrem de scazur al bancii de rezerva. Doar daca compari acest aspect iti dai seama de valoarea celor din Israel vs lotul nostru
    - bircevic pare ca nu e in forma si nu inteleg de ce. 0/4 la 3pct in contextul in care a avut cel putin 2 aruncari necontestate. Stiu, face mult mai multe decat numarul de puncte marcate, dar parca te astepti de la un astfel de jucator sa aiba un pic mai multa initiativa fata de ce arata in acest moment.
    - pacat de faza cu Guzman. L-a scos complet din joc.
    - ce frumos e baschetul cu spectatori!!
    - echipa din Israel pare una pe care o putem invinge daca suntem mult mai concentrati. Au, asa cum a zis si Silva, un joc foarte atletic, cu 4-5 care nu is clasici (asa cum sunt bircevic-stipe). Joaca un joc bun si stiu sa si-l impuna, dar sincer cred ca si noi putem mai mult decat am aratat azi
    - un procentaj slab de la 2pct. Mult sub ceea ce am arata pana acum. Aruncarile de 3pct par a nu fi procedeul nostru favorit (si in acest an?!?!?)

    cu 2 ani în urmă (04.11.2021)
    • U BT Cluj-Napoca Stefan Cj:

      Guzman
      Nu l-a scos din joc. Era deja scos de la începutul meciului. Trebuia adus cu picioarele pe pământ.

      cu 2 ani în urmă (04.11.2021)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      @stefan
      Așa se aduce un jucător cu picioarele pe pământ ? Luîndul de gît în fața camerelor ? Noroc că nu au fost microfoane, că cine știe ce auzeam.
      Cel mult l-a adus cu trei pași mai aproape de Oradea ! Care așteaptă întăriri :)

      cu 2 ani în urmă (04.11.2021)
    • Benjamin:

      ...
      Atunci hai sa zic altfel: l-a scos si mai tare din joc. Nu a avut Guzman un inceput stralucit si adevarul e ca pe langa ca era visator in aparare, in atac nu facea nimic. Chiar si asa, tie ti se pare justificata reactia? Asa incerci sa corectezi un jucator in contextul in care echipa ta inca era in joc si existau sanse? Pe langa ca e banca scurta, Silva a scosc si mai tare un jucator din joc. Un jucator care putea oferi un pic de stabilitate macar in aparare.
      Guzman nu e cel mai stralucit jucator. Uneori ii ia un pic mai mult sa intre in ritmul jocului, dar a avut partide in care, chiar daca nu a marcat puncte, a avut un aport bun in defensiva.

      cu 2 ani în urmă (04.11.2021)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca caatmark :

    Felicitari baieti
    Bravo baieti pentru efort si daruire. Silvasan dpmv ar trebui sa-si dea demisia dupa un astfel de gest la Guzman. Omul ii depasit de presiunea momentului. Nu ai voie sa faci asa ceva. O gresit, il scoti. Nu faci gesturi din astea. Si Guzman chiar o aratat pofta de joc, inclusiv in campionat unde jocurile is mai usoare si ii usor sa te demotivezi. Si eu cred ca avem cea mai buna echipa, cel mai frumos joc(mult datorat lui Dule si acum Perovic) dar un antrenor ce face de rusine clubul. Mi rusine sa ma mai uit la timeout-uri...sincer nu am mai vazut asa ceva. Omul are probleme.

    cu 2 ani în urmă (04.11.2021)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      @caatmark
      Se putea să nu apară unul ca tine? :-) Normal că nu se putea!

      cu 2 ani în urmă (04.11.2021)
    • YMCA alin67:

      atitudine
      Vreau sa cred ca indignarea este urmare a faptului ca domnul caatmark foloseste "o" in loc de "a" si " ii" in loc de "este" si nu ca ar fi impotriva atitudinii mitocanesti a lui Silva? Sau e bine sa apreciem astfel de comportamente, pentru ca pana la urma "bataia e rupta din rai", nu?

      cu 2 ani în urmă (04.11.2021)
    • U BT Cluj-Napoca Stefan Cj:

      caatmark
      N-am crezut că voi ajunge să trăiesc vremuri în care trebuie să ai grijă cum vorbești, cum te comporți cu copilul tău pentru că poate suna la 112. Analogia o face fiecare cum dorește. Să-și dea, Silva, demisia? Pentru ce? Că ne-a adus până aici? 🤔

      cu 2 ani în urmă (04.11.2021)
    • U BT Cluj-Napoca Stefan Cj:

      caatmark
      N-am crezut că voi ajunge să trăiesc vremuri în care trebuie să ai grijă cum vorbești, cum te comporți cu copilul tău pentru că poate suna la 112. Analogia o face fiecare cum dorește. Să-și dea, Silva, demisia? Pentru ce? Că ne-a adus până aici? 🤔

      cu 2 ani în urmă (04.11.2021)
    • Benjamin:

      Demisia
      Nu sunt fan antrenorului Silvasan, dar sa ii ceri demisia dupa inceputul asta frumos de sezon mi se pare penibil.
      Da, cu siguranta are contextul potrivit de a performa avand buget si un antrenor secund foare bun, dar cred ca ar trebui sa apreciem si munca lui nu doar sa il aratam cu degetul.

      Mai are de invatat ca si antrenor? Da.

      Sunt justificate reactiile de genul cum a avut aseara cu Guzman? Categoric ca nu! E de apreciat ca sezonul acesta, ajutat poate si de un context in care marea presiune a calificarii in BCL a fost indepartata dupa primele 3 meciuri din sezon, a fost mult mai calm.

      Imaginea clubului nu e el. Daca-l vedeam pe Bobo, Cuic sau Cristescu facand asa ceva atunci puteam sa zicem ca a luat-o clubul pe aratura, dar un antrenor e mai tot timpul pe picior de plecare. Faptul ca managementul tolereaza iesirle astea (sau cel putin asa pare) e o alta poveste. E clar ca nu sunt constructive si nu cred ca isi au locul pentru un antrenor care nu a demonstrat mare lucru in Europa si care inca e la inceput de drum.
      Cred ca nu ar putea face asa ceva cu jucatori precum Petrica, Bircevic, Stipe, Brown. Din pacate asta e nivelul cand vine vorba de frustrari.
      Sper doar sa vedem niste scuze, iar in rest hai sa ne focalizam pe urmatoarele meciuri!

      cu 2 ani în urmă (04.11.2021)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      @beni
      Sunt de acord cu tine. In plus aș spune că la capitolul tehnico-tactic Silvă a progresat. La capitolul pedagogic nu mă așteptam la o așa reacție și se vede că mai are de lucru.
      Unde am o observație, vis-a-vis de imaginea clubului. Eu zic că totuși jucătorii și antrenorii sunt cei mai vizibili și dau într-un fel imaginea. Crezi că vreun telespectator sau spectator apreciază costumul lui Cristescu sau Cuic ? Conducerea administrativă trebuie să traseze obiectivele eventual și regulile organizației, să fie atentă la imaginea ei prin comportamentul propriu și declarațiile care normal ar fi să nu fie prea multe. Sportivii trebuie "să vorbească" mai mult, în arenă, of course.
      A cere demisia e ușor exagerat, la fel cum exagerat este și un comentariu de mai sus care înfierează cu mînie proletară comportamentul suporterilor israelieni. Doar nu era să fie liniște ca-n sinagogă sau ca galeria să cînte repertoriul lui U. Deși am auzit unele acorduri asemănătoare...

      cu 2 ani în urmă (04.11.2021)
    • Benjamin:

      @TitiAcs
      Da, sunt de acord cu tine in ceea ce priveste faptul ca antrenorul si jucatorii sunt prima imagine a echipei (ca si intr-o companie, de altfel). Categoric ca nu-l interesa pe spectatorul din tribune ce functie are Cuic sau ce cauta Bobo pe banca, dar cred ca repetivitatea unui astfel de comportament (sezonul acesta inca nu e cazul) e, intr-o oarecare masura, o reflectie modului de gestionare a clubului.
      Sunt de parere ca managementul unui club nu trebuie sa suprime caracterul si personalitatea unui antrenor, dar cred ca la un moment dat anumite aspecte trebuie comunicate oficial. Am spus-o si in alte contexte in care se aduceau exemple de alti antrenori cu personalitate puternica si manifestari mai radicale in plin meci (Obradovic, Ivkovik, Messina): acesti antrenori au demonstrat ceva. Sunt antrenori care si-au castigat respectul in fata jucatorilor prin ceea ce reprezinta pentru acest sport, dar chiar si asa nu cred ca e justificat in totalitate un astfel de comportament.
      De cealalta parte, trebuie sa intelegem si frustrarea antrenorilor atunci cand probabil se repeta acelasi lucru zile la rand la antrenamente, iar jucatorul face tampenii in timpul meciului. Cred ca e imposibil sa nu intervina frustrarea. Problema e cum o gestionezi sub presiunea rezultatului.

      cu 2 ani în urmă (04.11.2021)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Total de acord
      cu ce spui. De acord si cu ce spune uplifter mai jos.
      Alaturi de Obradovic l-as pune si pe Jasikevicius ! Totusi eu personal n-am auzit ( de vazut nici nu se pune problema ) ca vreunul din ei, in timpul unui meci sa fi bagat mina in gitul unui jucator in timpul unui time-out cu camerele TV pe ei. De tipat ( poate chiar si ceva cuvinte grele ) i-am prins, dar nu gesturi deplasate precum cel de aseara. Cred ca la acest capitol mai are de lucrat Silvasan.
      Observatie generala : a avea PERSONALITATE nu inseamna a fi COLERIC ! Iar a fi coleric nu inseamna neaparat a fi bataus sau huligan.

      cu 2 ani în urmă (04.11.2021)
    • CSM CSU Oradea TheOptimiser:

      Guzman
      Îl așteptăm cu brațele deschise la Oradea, daca la Cluj nu mai vrea sa aibă de-a face cu scăpările lui Silvasan! :D

      cu 2 ani în urmă (04.11.2021)
    • U BT Cluj-Napoca Stefan Cj:

      Titi Beni
      Subscriu la ce ați scris in comentariile voastre. Dar cred ca noi facem prea mult tam-tam si nu facem decat sa dam apa la moara pentru altii care abia așteaptă sa profite, cu alte ocazii. Îmi pare rău ca am scris comentariul. Sunt sigur ca Guzman își va reveni si cei doi vor cădea la pace.

      cu 2 ani în urmă (05.11.2021)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      @stefan
      Nu trebuie sa-ti para rau de comentariu, doar de aceea sunt forumurile.
      Si eu sper ca sa intervina impacarea si Guzman sa ramina. Chiar cred ca cei doi au avut deja o discutie lamuritoare si sper ca Guzman sa ramina cel putin inca 2-3 ani la Cluj.
      Subject closed !
      De fapt a fost un meci pierdut si pentru care nu multi ne-am facut iluzii, avind in vedere forta adversarilor.
      Si vor mai veni momente din astea ( la infringeri ma refer ) sper cit mai putine. De apreciat dorinta de victorie a jucatorilor.
      HAIDE U !

      cu 2 ani în urmă (05.11.2021)
    Raspunde
  • uplifter :

    Cluj
    Subiectul asta a mai fost discutat, eu cred ca e clar. Silvasan nu va fi dat afara nici pt asta și nici pt altele.
    Credeam ca ne-am înțeles ca are susținere necondiționată și spatele asigurat, la ce rezultate a avut la Cluj vs condiții oferite.
    Altfel, aveam la echipa un antrenor în concordanta cu pretențiile și bugetul echipei.

    cu 2 ani în urmă (04.11.2021) Raspunde
  • Vasilica :

    Sfert 4 si antrenor
    Sfertul 4 greu de digerat, dar cred ca una pedte alta se poate intampla oricarei echipe. Pluus liberele ratate in numar mare au dus la infrangere. Silvashan a aratat ca a jucat o viata la Universitatea dar nu a fost curios sa fie si student. O iesire caracteristica lui, care arata si nivelul de maturitate. Gesturi nepotrivite ce nu isi au nici o explicatie. Pacat pt ca are o echipa buna dar pe care o poate strica cu asa atitudine.

    cu 2 ani în urmă (05.11.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!