Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Hristo Nikolov a semnat cu U Mobitelco Cluj-Napoca

Adrian Micinic

Adrian Micinic
12.09.2012

Hristo Nikolov este noua achiziţie a lui U Mobitelco Cluj-Napoca, informează site-ul oficial al clubului. Baschetbalistul bulgar de întoarce în România după sezonul petrecut la Szolnok Olaj KK, în Ungaria şi FIBA EuroChallenge.

În vârstă de 27 ani, Nikolov are 2.00 metri şi evoluează pe poziţia 3. El revine în România după sezonul 2010/11 petrecut alături de Steaua Turabo Bucureşti, sub comanda aceluiaşi Niksa Bavcevic, actualul antrenor principal al lui U Mobitelco Cluj.

În 19 meciuri jucate în sezonul 2011/12 în EuroChallenge, pentru campioana Ungariei, Nikolov a avut medii de 10.9 puncte, 2.7 recuperări, 1.6 pase decisive şi 0.8 intercepţii cu 1.3 posesii pierdute în 27.1 minute pe meci. El a avut 54% din acţiune şi 47% la linia de pedeapsă.

De notat că Nikolov este al doilea jucător străin din lotul lui U Mobitelco Cluj-Napoca care a jucat în campania de calificare la EuroBasket 2013. El a bifat opt prezenţe având medii de 10.4 puncte, 4.0 recuperări şi 2.4 pase decisive cu 1.6 intercepţii şi 1.9 posesii pierdute în 19.3 minute pe meci. Hristo a avut procentaje de 47% din acţiune şi 69% la linia de pedeapsă.

De-a lungul carierei Nikolov a jucat la cele mai bune echipe din ţara sa natală: CSKA Sofia (desfiinţată între timp) şi Lukoil Academic.

În momentul de faţă U Mobitelco Cluj-Napoca este echipa cu cei mai mulţi jucători străini sub contract. Ardelenii au nu mai puţin de opt astfel de baschetbalişti. Aceştia sunt:

- fundaşi: Derek Wright, Tyler Morris, Vedran Nakic
- extreme: Hristo Nikolov, Sean Barnette, Steve Ross
- pivoţi: Reinar Hallik, John Ofoegbu

Ross şi Morris au fost operaţi de menisc şi sunt în perioada de recuperare.

Foto: fibaeurope.com 

4 comentarii la aceasta stire:
  • CSA Steaua București tzony :

    Surprinzator!
    Mi se pare un jucat excelent acest Nikolov. Clujul arata foarte bine sincer

    cu 11 ani în urmă (13.09.2012) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe fuzzywuzzy :

    In sfarsit...
    Un jucator care daca era adus inca de anul trecut poate alta era soarta sezonului trecut, dar nu mai conteaza trecutu, cred ca este cel mai bun transfer de o buna perioada pana in prezent la Cluj. Un excelent aparator, dar care poate sa faca treaba foarte buna si pe partea ofensiva.

    cu 11 ani în urmă (13.09.2012) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe luta :

    felicitari !
    D-le Cristescu, la asa echipa- jucatori si antrenor - rezolvati sala polivalenta ca altfel nu va vad bine!

    cu 11 ani în urmă (13.09.2012) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ray20 :

    !!
    Extraordinar jucatoru'. Cand am auzit ca vine, sincer, nu mi'a venit sa cred.. Ma bucur mult ca au reusit sa il convinga.

    cu 11 ani în urmă (13.09.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!