Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Hristu Șapera: "Am câștigat meciurile care erau de câștigat"

Adrian Micinic

Adrian Micinic
29.12.2011

Hristu Șapera, antrenorul principal al uneia dintre revelațiile primei jumătăți din sezonul regulat al Diviziei A, a vorbit pentru cititorii TotalBaschet despre situația actuală a echipei CSM București.

Întrebat ce părere are despre ultimul meci, câștigat la limită asupra lui CSU Ploiești, Șapera a spus următoarele:

Am intrat destul de greu în meciul cu Ploiești și acest lucru s-a văzut atât ofensiv cât mai ales defensiv. Ei au fost mult mai motivați și ne-au pus probleme pe ambele faze în ciuda absențelor pe care le aveau. Deși au evoluat în cinci oameni tot meciul nu am putut să rupem jocul și am avut emoții până la sfârșit.

Cu siguranță nu am etalat cel mai bun baschet al nostru, dar este important pentru noi că am speculat problemele lor și am câștigat. Cred că Ploieștiul va arăta cu totul altfel în retur.

Despre parcursul echipei în luna decembrie, când a câștigat toate meciurile disputate - cinci la număr - cel mai tânăr antrenor din Divizia A a opinat:

Am avut un parcurs bun în decembrie și în întregul tur, dar nu cred că trebuie să ne entuziasmăm. Am câștigat meciurile care erau de câștigat și am speculat problemele adversarilor noștri. Bilanțul este bun, dar multe echipe s-au întărit și ne așteaptă un retur foarte dificil.

În continuare, Șapera a fost rugat să caracterizeze parcursul echipei sale în turul campionatului și a vorbit despre prima parte a returului, una ce rezerve partide foarte dificile pentru orice echipă din România:

Din punctul meu de vedere nu mai contează în acest moment meciurile pierdute sau cele câștigate în tur. Începem de la zero și avem șase partide foarte dificile în față. Obiectivul meu este întotdeauna câștigarea următorului meci și la sfârșitul returului vom vedea unde ne situăm.

Avem în față un calendar infernal. Trebuie să înțelegem acest lucru și să ne pregătim în consecință altfel am putea irosi tot ceea ce am realizat până acum.

CSM București se pregătește pentru o dublă infernală cu Gaz Metan Mediaș, în sferturile de finală ale Cupei României. Tehnicianul echipei din capitală a prefațat confruntarea cu ardelenii:

Dubla cu Mediaș este extrem de dificilă pentru orice echipă, având în vedere că ei au poate cel mai bun lot din întreg campionatul. Ne vom juca șansele împotriva lor așa cum o vom face împotriva oricărei alte echipe, indiferent de valoarea sau poziția ei din campionat.

Foto: Radu Roșca (www.staychill.net)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!