Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Hristu Şapera: “Am fost mai lucizi în momentele importante ale jocului”

Lucian Călinescu

Lucian Călinescu
05.10.2014

Sapera

În cadrul primei runde a Ligii Naţionale de Baschet masculin, BCM U Piteşti s-a impus în fieful lui BC Timba cu scorul de 90-83. Hristu Şapera, tehnicianul echipei argeşene, a vorbit la finalul întâlnirii despre succesul formaţiei sale.

Domnule Şapera, un meci mai greu decât în alţi ani cu Timba...

Timba are o echipă bună anul acesta. Are câţiva jucători experimenaţi, cu un potenţial destul de mare. Pot face anumite lucruri atât în atac cât şi în apărare. Timba cred că va fi o echipă de urmărit sezonul acesta, mai ales la meciurile de pe teren propriu.

Ce a făcut diferenţa?

Cred că banca noastră mai lungă şi deciziile inspirate în anumite momente de joc, pe fază de atac. Pe fază de apărare am avut probleme, deoarece pivoţii noştri au avut câteva faulturi destul de repede. Atunci a trebuit să ne ajustăm puţin jocul, să jucăm altceva decât o făceam de obicei. Una peste alta, în momentele mai importante ale partidei cred că am fost mai lucizi şi jucătorii noştri au luat deciziile corecte.

Echipa a avut procentaje bune la aruncările de la distanţă...

Suntem o echipă care aruncă bine de la trei puncte. Este una din armele noastre şi din punctul meu de vedere consider că dacă avem oportunităţi clare de a arunca de la trei puncte, dacă jucăm un baschet corect, vom avea procentaje bune.

Cum vedeţi acest sezon?

Foarte greu. Cred că va fi cel mai disputat campionat din ultimii ani, foarte multe echipe s-au întărit. Va fi foarte greu atât să te califici în play-off, cât şi să faci o figură frumoasă acolo. Fiecare meci va conta şi niciunul nu poate fi considerat câştigat de la început. Sunt şi eu nerăbdător şi sunt bucuros că am început şi că putem să dăm drumul acestui spectacol.

foto: Daniel Chiriac

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!