Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Hristu Șapera: "Avem dorință de a învinge. Și asta ne trebuie pentru a putea învinge"

Adrian Micinic

Adrian Micinic
18.04.2012

Antrenorul lui CSM București, Hristu Șapera, a vorbit pentru cititorii TotalBaschet despre primele două meciuri ale seriei cu CSM București și a vorbit pe marginea următoarelor partide, programate la mijlocul acestei săptămâni la Arena de Baschet din capitală:

În ce măsură ești mulțumit de jocul și rezultatele echipei în condițiile problemelor care continuă să vă lovească?

Am dat dovadă de dorință și am avut atitudinea potrivită pentru acest gen de meciuri. Rezultatul este bun chiar dacă se putea și mai bine. Am prestat un joc bun timp de 30 minute în al doilea meci mai ales în condițiile în care trebuie ținut cont de faptul că am jucat la Timișoara, împotriva unei echipe foarte bune. Am făcut lucruri bune, dar și unele mai puțin bune pe care sper să le evităm în continuare. Important este să încercăm să evităm jocul în care suntem dezavantajați.
Prin ceea ce s-a întâmplat la Timișoara cred că rezultatul actual este echitabil. 

Cum explici diferența foarte mare de puncte marcate la interior în cele două meciuri? Cât de important a fost acest aspect?

A fost o diferență într-adevăr foarte mare între cele două meciuri din acest punct de vedere și este un aspect important. Explicația este simplă: În Meciul 2 am avut doi jucători clasici de pozițiile 4-5. Nu l-am mai avut pe Vizitiu. Adică cu o variantă mai puțin. De asemenea, treptat s-a adunat și oboseala fizică care a condus la un randament scăzut din punct de vedere al angajamentului fizic. Acest lucru s-a văzut cel mai mult la interior, unde angajamentul fizic este mai evident.
În perspectiva meciurilor de la București cel mai important este că l-am recuperat pe Vizitiu.

Cât se mult a contat absența lui Vizitiu în Meciul 2? Va putea el să joace în următoarele partide?

A contat foarte mult prin prisma opțiunilor la rotație și a faptului că nu am avut variante de schimbare. Sunt de părere că pentru a juca la un nivel ridicat trebuie să ai cât mai mulți jucători de valori apropate. A trebuit să ajustăm și ceilalți jucători au fost nevoiți să se implice și mai mult în condițiile în care efortul a fost oricum foarte mare.

Exceptând problema lui Căruțașu există alte indisponibilități la ora actuală?

Absențe nu vor fi, dar avem o serie întreagă de jucători cu probleme medicale. Ei au depus un efort considerabil pentru a juca și au făcut-o foarte bine. Fac referire la Gallimore și McKenzie care au evoluat în pofida accidentărilor de care au suferit și continuă să sufere.

Cum decurge pregătirea în condițiile acestor accidentări?

Este o problemă foarte mare. Calitatea pregătirii este afectată. Este un lucru știut, atunci când nu te poți pregăti cum trebuie acest lucru poate să afecteze modul în care te prezinți la meciuri. Dar nu am ales noi aceste lucruri. Trebuie să trecem prin sau peste acest inconvenient și să ne prezentăm la jocuri cu cea mai bună atitudine și pregătiți cât mai bine.

Crezi că aveți capacitatea de a învinge Timișoara în zile consecutive?

Eu cred că în primul rând avem dorință de a învinge. Așa cum am avut și la Timișoara. Și asta ne trebuie pentru a putea câștiga.

Foto: Biro Zoltan 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!