Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Hristu Șapera: „În acest moment avem o serie de probleme pe care toată lumea le-a văzut”

Hristu Șapera: „În acest moment avem o serie de probleme pe care toată lumea le-a văzut”

BCM U FC Argeș Pitești a pierdut cu 72-86 pe terenul lui Dinamo Știința București în etapa a 7-a a grupei valorice A din LNBM. A fost debutul lui Hristu Șapera în noul mandat pe banca piteștenilor. Tehnicianul a fost anunțat cu o zi înaintea meciului de formația argeșeană și nu a avut timp să facă schimbări. Acesta a identificat probleme cu condiția fizică, combativitatea și defensiva la noua sa echipă.

„Este un moment dificil pentru noi deoarece echipa venea înaintea acestui meci după 5 înfrângeri consecutive. Motiv pentru care am încercat să avem o schimbare de atitudine și o schimbare de energie, s-a încercat acest lucru. Este foarte dificil să schimbi ceva de pe o zi pe alta. Cred că în acest moment avem o serie de probleme pe care eu le-am văzut și pe care cred că le-a văzut toată lumea. În primul rând, din punctul de vedere al condiției fizice, în al doilea rând, din punct de vedere al combativității.

Evident eu sunt în acest moment aici pentru că am acceptat această provocare de a întoarce soarta și energia acestei echipe. Dar nu mă așteptam, în nici un caz, ca acest lucru să se întâmple peste noapte. Poți să încerci să faci o schimbare de moment, din păcate nouă nu ne-a reușit acum. E nevoie de mult mai multă muncă, e nevoie de mult mai multă seriozitate și e nevoie, cu siguranță, să ne schimbăm puțin atitudinea”, a declarat Hristu Șapera la conferința de presă de la finalul partidei.

Piteștenii veneau după o serie de cinci înfrângeri, singura victorie din acest campionat fiind cea din prima etapă, de la Timișoara. Argeșenii au condus o singură dată în meciul cu Dinamo Știința, la 2-4, în timp ce gazdele au avut un avans maxim de 23 de puncte.

„Evident că întotdeauna intri în meci cu speranța de a câștiga. Din păcate, aceste probleme pe care le avem noi în acest moment, legate de condiția fizică și de problemele noastre defensive, ne-au împiedicat să avem vreo șansă în acest meci. Am început greu, am reușit la un moment dat să reintrăm în ritmul jocului, nu neapărat pe tabelă, dar în ritmul jocului. Numai că avem foarte multe probleme în a ne apăra și, evident, ulterior este foarte greu să marcăm pe contraatac, este foarte greu să ne găsim încrederea.

Și astăzi cred că am avut 13 recuperări ofensive cedate, acest lucru îți strică încrederea în tine și în ceea ce poți să faci tu atât în defensivă, cât și în atac. Evident că în momentul acesta noi trebuie să ne gândim la următorul meci, dar eu, personal, nu mă gândesc la următoarea victorie sau următorul număr de victorii pe care trebuie să îl facem. Eu mă gândesc la meciul pe care noi îl avem duminică, acum, la primul antrenament, la următorul și tot așa. Noi trebuie să câștigăm fiecare antrenament pe care îl avem, trebuie să facem o muncă bună pentru a avea șanse ulterior să emitem pretenții într-un meci”, a mai spus noul tehnician al alb-violeților.

Antrenorul de 38 de ani a fost întrebat și despre revenirea la BCM U FC Argeș Pitești, care încheie turul din grupa valorică A cu o singură victorie.

„Am considerat că este o provocare pe care vreau să o accept. Este într-adevăr o mare provocare, dar pentru mine a fost cu atât mai interesant să primesc această propunere pentru că cred că am ceva de făcut pentru echipa din Pitești, pentru orașul Pitești și am considerat că aveam un lucru neterminat. Desigur, în acest moment eu mă concentrez strict pe schimbarea acestei energii a echipei, pe schimbarea acestui moment prost prin care trecem”, a adăugat Șapera.

Următorul meci al celor de la BCM U FC Argeș Pitești va fi sâmbătă, 30 noiembrie, de la ora 20:30. Piteștenii primesc vizita lui SCM Timișoara în prima etapă a returului.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!