Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Hristu Șapera la primul succes conturat în urma unui timeout

Adrian Micinic

Adrian Micinic
15.03.2012

Hristu Șapera a obținut un nou rezultat important la primul său sezon în calitate de antrenor principal al unei echipe de primă divizie în baschetul masculin românesc. CSM București s-a impus la Miercurea Ciuc cu scorul de 99-98 pentru cel de-al 16-lea succes stagional.

Datorită acestei victorii CSM-ul se apropie și mai mult de prima calificare în istoria clubului în playoff-ul Diviziei A. Matematic bucureștenii mai pot rata accederea între primele opt echipe ale campionatului însă realist vorbind acest lucru e aproape imposibil. CSM-ul trebuie să piardă toate meciurile rămase, în vreme ce trei dintre următoarele patru clasate trebuie să câștige tot. Lucru aproape imposibil de realizat.

Revenind la cel mai tânăr tehnician din actuala ediție a Diviziei A, trebuie precizat faptul că Șapera a realizat o premieră la Miercurea Ciuc. Este prima victorie din, deocamdată, scurta sa carieră de antrenor conturată în urma unui timeout.

La scorul de 98-97 în favoarea lui BC Miercurea Ciuc, Șapera a solicitat timp de odihnă. La reluarea jocului Andrei Vizitiu a concretizat o aruncare de două puncte care a consfințit victoria bucureștenilor, scor 99-98. Notabilă este și revenirea oaspeților de la un handicap de 16 lungimi.

Cu siguranță orice antrenor apreciază în mod deosebit victoriile conturate în acest fel. Însă atunci când realizezi acest lucru în premieră trebuie să fie un sentiment cu totul special pe care respectivul tehnician îl trăiește. În cazul lui Hristu acest rezultat vine după cea mai drastică înfrângere încasată în acest sezon competițional

Dacă este primul succes de acest gen, obținut pe schema cerută de antrenor, Șapera și CSM București nu sunt străini de finalurile de meciuri echilibrate. Pe parcursul acestui sezon, printre confruntările încheiate în manieră dramatică, fie victorios, fie nu, CSM București a obținut alte trei victorii la diferențe de un coș: 69-67 cu U Mobitelco Cluj, 64-62 la Giurgiu, 79-78 cu Ploiești. De asemenea, echipa din capitală a și pierdut un meci la limită, scor 81-82 la Târgu-Jiu.

De notat că victoria de la Miercurea Ciuc este a doua obținută de CSM București în condițiile absenței tandemului Căruțașu - McKenzie.

Foto: Mihai Neacșu 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!