Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Hristu Șapera: „Probabil că multă lume nu ne dorește în play-off, dar vrem să avem o șansă corectă”

Dan Oancia

Dan Oancia
22.02.2015

Foto: Răzvan Păsărică

BCM U Pitești nu a reușit ieri să devină prima echipă din acest an calendaristic care să plece cu o victorie din sala „Constantin Jude”. După ce au avut un avantaj şi de 17+, bănățenii au pierdut teren și au tremurat pe final, când Piteștiul a venit la câteva puncte distanță. Totuși, până la final gruparea de pe Bega a profitat de avantajul terenului propriu, impunându-se cu scorul de 88-79.

Hristu Şapera a ţinut să îşi manifeste dezamăgirea după jocul din Banat, această fiind canalizată în special pe unele aspecte de joc ale echipei sale, dar şi pe cele de arbitraj.

Sunt profund dezamăgit după acest meci. Nu atât prin prisma faptului că am pierdut. A fost un meci foarte important în lupta pentru play-off, atât pentru noi, cât și pentru Timișoara, dar încă mai sunt etape de disputat. Sunt dezamăgit pentru modul în care s-a disputat acest joc. Sunt dezamăgit de faptul că, în ultimele patru-cinci meciuri, jucătorii noștri importanți au avut probleme cu faulturile, încă din primele minute. Sunt dezamăgit pentru că adversarii sunt în bonus după primele minute ale fiecărui sfert. Sunt dezamăgit că pentru a ajunge să câștigăm un meci la o posesie, noi trebuie să fim de fiecare dată cu 10-15 puncte mai buni decât adversarii. Cine mă cunoaște știe că nu am acuzat arbitrajul niciodată după un meci pierdut. Consider că nu trebuie să ne ascundem în spatele acestui aspect și să nu ne vedem problemele noastre, a declarat Hristu Șapera.

Am avut un moment în care ne-am pierdut concentrarea, la începutul sfertului trei, iar Timișoara a profitat. Trebuia să ne apăram mai bine, dar, mă repet, e greu să te aperi în aceste condiții. Vreau să trag un semnal de alarmă. Eu înțeleg că nu suntem una din forțele campionatul și probabil că multă lume nu ne dorește în play-off, dar suntem o echipă care muncește și care nu vrea decât o șansă corectă. Mai mult, cred că prin baschetul arătat în acest an, foarte problematic pentru clubul nostru, merităm o șansă corectă. Pentru mine, acest meci este încheiat. Nu vreau să iau din meritele Timișoarei, dar vreau să avem șanse egale cu celelalte echipe în acest final de campionat. Ultimele meciuri vor fi o adevărată încercare pentru noi, dar știu că suntem o echipă de luptători şi vom arăta acest lucru pe teren până în ultima clipă”, a conchis antrenorul celor de la BCM U Piteşti, Hristu Şapera.

Argeşenii vor juca în etapa viitoare pe terenul celor de la Universitatea Cluj-Napoca. 

7 comentarii la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești adryan77 :

    Ai dreptate
    Lumea este invidioasa pe munca si rezultatele tale si ale echipei, dar o sa le dovedim pe teren cine este BCM PITESTI. Nu-i nimic SAPI, mergem inainte. In final four daca arbitrii mai continua cu hotiile, va fi greu de ei.

    cu 9 ani în urmă (22.02.2015) Raspunde
  • FC Argeș Pitești GETA :

    Corect spus
    Toate vorbele lui Sapi sunt corecte. Avem incredere in echipa. Sper sa obtinem victorii in continuare, fara ca arbitri sa ne mai taxeze eronat.

    cu 9 ani în urmă (22.02.2015) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Gabitzu01 :

    arbitrii
    Problemele cu arbitrii sunt de atât timp în România de parcă au devenit normalitate. La noi se fluiera orice atingere a jucătorului advers , și dacă îl mângâi ești sancționat cu fault . Cel mai bun curs pt arbitrii noștri ar fi sa-i pui sa se uite la tv ori de câte ori sunt transmise pe Digi meciuri din Euroliga sau Eurocup, poate așa învață și ei cum sa arbitreze un meci de baschet

    cu 9 ani în urmă (22.02.2015) Raspunde
  • FC Argeș Pitești adryan77 :

    re
    Daca arbitrii nu ne lasa sa jucam, sa ne spuna de la inceput ca se joaca in culise si nu pe teren. Putem bate acasa Asesoft, Steaua.

    cu 9 ani în urmă (22.02.2015) Raspunde
  • FC Argeș Pitești GETA :

    Re
    Acum se stie de ce nu s-a transmis meciul la TV

    cu 9 ani în urmă (22.02.2015) Raspunde
  • FC Argeș Pitești adryan77 :

    re
    Nu au ce sa invete, atat ii duce capul. Vad faulturi care nu sunt, asta este valoarea lor.

    cu 9 ani în urmă (22.02.2015) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Rudolf :

    DA
    Asa este cand nu esti lasat sa joci. Pitestiul e cu voi! Forza BCMU!

    cu 9 ani în urmă (24.02.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!