Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Hristu Șapera: "Sigur nu vom fi în formă maximă de la început"

Adrian Micinic

Adrian Micinic
26.09.2012

Hristu Șapera, antrenorul principal al echipei CSM București, se află în fața celui de-al doilea sezon în această funcție. După o primă stagiune ce a coincis cu cele mai bune rezultate din istoria clubului, tehnicianul în vârstă de doar 31 de ani se află în fața unei noi provocări. El va trebui să gestioneze o situație deloc comodă pentru un antrenor sau altfel spus să se confrunte cu partea mai puțin plăcută a rolului unui antrenor. Aceea de a confirma rezultatele deja obținute. Înainte de a porni la drum în mod oficial în sezonul competițional 2012/13, Șapera a vorbit pentru cititorii TotalBaschet despre situația actuală a echipei pe care o pregătește.

Cum evaluezi perioada de pregătire a echipei tale acum, cu câteva zile înaintea startului oficial al sezonului 2012/13?

Am avut parte de o perioadă de pregătire bună, însă și cu mici probleme. Acestea se datorează accidentărilor cu care ne-am confruntat pe toată durata perioadei de pregătire. Din această cauză nu am avut parte de antrenamente suficient de puternice lipsindu-ne mai mereu unul sau mai mulți jucători. Totuși am pus la punct câteva lucruri. Ne rămâne să punem la punct suficiente alte aspecte. Sigur nu vom fi în formă maximă la începutul sezonului.

Cât de folositoare au fost cele trei turnee la care ați participat (Târgu-Mureș, Sibiu și Brazi)?

Au fost turnee utile din mai multe considerente. Am întâlnit echipe puternice din țară, pe care le vom întâlni în campionat și astfel am avut posibilitatea să ne măsurăm potențialul și să vedem la lucru adversarii. Un alt aspect important al acestor turnee este acela că și în Cupa României vom participa la un turneu similar. Astfel pot să spun că aceste turnee de pregătire au fost un exercițiu util pentru noi.
Sigur, meciurile ar fi fost mai concludente dacă aveal toți jucătorii la dispoziție.

Ești mulțumit de noile achiziții după aproape două luni de pregătiri?

Eu sunt de părere că jucătorii care au venit, împreună cu cei din anii trecuți pot ajuta la formarea unei echipe mai bune și să ne ajute să depășim performanțele din sezonul precedent. Vom vedea în timp dacă acest lucru va fi posibil.

Se știe ce probemă are și perioada în care Andrei Vizitiu va lipsi?

A suferit o operație la ligamentele încrucișate ale genunchiului. Perioada în care va absenta este, probabil, de 6 luni.

Există alte probleme medicale în acest moment?

Avem două probleme. Damjan Kandic și Garry Gallimore au suferit câte o accidentare și până în acest moment nu sunt refăcuți. Sperăm să îi putem recupera până vineri, la ora primului meci oficial.

Veți participa la turneul de Cupa României de la Dobroești. Adversari sunt U Mobitelco Cluj, CSȘ Giurgiu și Dinamo București. Ce așteptări ai de la acest eveniment?

Ca și la orice alt turneu sau meci intrăm în teren cu scopul de a ne califica. Suntem conștienți că vom întâlni adversari dificili, poate mai puțin Dinamo.

Care sunt obiectivele lui CSM București în sezonul 2012/13?

Anul trecut am ridicat ștacheta prin rezultatele obținute. Dorința noastră este de a ne autodepăși. Pentru mine important este să câștigăm primul, următorul meci. Vom trage linie la urmă și atunci vom vedea unde ne situăm. Fiecare meci îl jucăm pentru a câștiga, indiferent cine este adversar.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe canguru :

    alta intrebare
    Este vreo restirctie in ceea ce priveste numarul de jucatori straini de pe foaie? Anul trecut s-a jucat in cupa cu un jucator mai putin decat in campionat.

    cu 11 ani în urmă (25.09.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!