Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Hristu Şapera: "Toate echipele calificate la Final Four sunt puternice"

Adrian Micinic

Adrian Micinic
16.01.2012

Antrenorul principal al echipei CSM Bucureşti, Hristu Şapera, a vorbit pentru cititorii TotalBaschet despre turneul final al Cupei României la baschet masculin - ediţia 2012. Antrenorul formaţiei din capitală a făcut referire la adversarul din semifinale, şi-a exprimat opinia în legătură cu locul de desfăşurare al turneului final, respectiv ce presupune un astfel de eveniment, în cadrul căruia echipele vor avea de disputat câte două meciuri fiecare în zile consecutive.

Ce părere ai despre rezultatul tragerii la sorţi?

Toate echipele calificate la Final Four sunt puternice. O echipă calificată în această fază trebuie apreciată. Împotriva Piteştiului va fi foarte greu pentru că au în componenţă jucători buni. Ne aşteaptă un meci greu.

Este BCM U Piteşti cel mai accesibil adversar pentru echipa ta?

Pe hârtie aşa pare, dar nu trebuie să facem greşeala să credem acest lucru. Nu este un adversar accesibil.

Ţinând cont de parcursul perfect din tur pe teren propriu vă avantajează faptul că turneul final se joacă la Bucureşti?

Teoretic aşa ar trebui să fie însă nu e în avantajul nostru. Asta deoarece, probabil, nu vom juca în sala noastră şi nu e acelaşi lucru. Într-un fel se pierde acest avantaj. Important este că nu vom juca la Piteşti.

Unde crezi că se va juca? În ce sală?

Din câte cunosc în momentul de faţă probabil va fi sala Rapid. Dar nu este o informaţie oficială, încă nu s-a luat decizia definitivă. Probabil în următoarele două zile se va şti sigur.

Turneul final al Cupei României se desfăşoară în zile consecutive. Crezi că prin aducerea lui Florentin Marinescu sunteţi avantajaţi din punct de vedere al prospeţimii fizice într-o competiţie cu meciuri în zile consecutive?

Cred că aducerea lui Florentin Marinescu este un avantaj pentru echipa noastră şi pentru jucătorii CSM-ului. El are metode proprii de lucru şi prin intermediul acestora pune la lucru anumiţi muşchi pe care nu toată lumea îi foloseşte.
În schimb, vor fi meciuri dificile şi intense pentru toată lumea, dar în ceea ce ne priveşte avem o rotaţie relativ scurtă şi din această cauză ne va fi greu.

Foto: Radu Roşca (www.staychill.net

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!