Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Hristu Şapera: “Toți jucătorii merita felicitați pentru că fiecare a contribuit la această victorie”

Lucian Călinescu

Lucian Călinescu
14.12.2014

Sapera

După o revenire spectaculoasă, BCM U Piteşti a reuşit să se impună în jocul cu CSM Oradea, din cadrul etapei a 11-a a Ligii Naţionale de Baschet masculin. Elevii lui Hristu Şapera s-au impus cu scorul de 99-94, după ce în sfertul decisiv au înscris 34 (!) de puncte.

Succesul a fost explicat chiar de către Hristu Şapera.

Este un meci care m-a bucurat foarte tare, în special pentru că am reușit să le facem un cadou suporterilor noștri, înainte de sărbători. A fost un meci foarte tensionat, important, ca o adevărată finală a turului pentru ambele protagoniste. Sunt mândru de cum au jucat băieții mei în cea de-a 2-a repriză. Toți jucătorii merita felicitați pentru că fiecare a contribuit la această victorie. Pe lângă jucătorii care au dus greul acestui tur de campionat, am avut un aport important de pe bancă. Remarc contribuțiile lui Krys Faber și Nemanja Kovacevic. Poate că linia statistică a celor doi nu este tocmai impresionantă, dar de foarte multe ori încercăm să tacticizăm jocul, să practicăm un baschet elaborat și uităm că lucrurile importante în baschetul modern sunt intensitatea și dorința de victorie.

Am avut 40 de recuperări și am fost superiori adversarului nostru în acest capitol. Este un aspect important în economia oricărui joc și din punct de vedere al recuperărilor ofensive am stat foarte bine. Sunt aspecte care denotă angajament și implicare din partea jucătorilor noștri. Am obținut puncte importante de pe urma recuperărilor ofensive. Dacă am fi avut un procentaj mai bun la libere probabil am fi câștigat mai ușor acest meci.

Totuși, să nu uităm că Oradea este o echipă foarte bună și bine pregătită. Este în revenire de formă și vine după o perioadă foarte dificilă. Eu știu ce înseamnă să încerci să faci antrenament în 7-8 jucători. Acest lucru poate nu se vede imediat, dar de-a lungul unui sezon acest lucru se simte. Felicit Oradea pentru că este o echipă foarte bună a campionatului și tocmai de aceea mă bucură faptul că astăzi noi am fost mai buni.

Sunt foarte bucuros că am avut sala arhiplină. Cu atât mai mult cu cât am reușit să oferim victoria suporterilor noștri.

Echipa alb-violetă ocupă poziţia a treia a clasamentului, având un bilanţ de 8 victorii şi 2 înfrângeri. În următoarea etapă, BCM U se va deplasa la Sibiu pentru duelul cu CSU.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!