Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Ibon Navarro: „Rotația mai lungă ne-a adus victoria”

Ibon Navarro: „Rotația mai lungă ne-a adus victoria”

Unicaja Malaga a produs primul eșec pentru U-BT Cluj-Napoca în faza Top 16 Basketball Champions League, după 86-70 în BTarena marți seara (08.03). Ardelenii au suferit cu această ocazie și prima înfrângere în fața propriilor suporteri în acest sezon, incluzând toate competițiile.

Antrenorul lui Unicaja, Ibon Navarro, știa unde se poate decide partida în favoarea formației pe care o antrenează și afirmă că a contat foarte mult în atingerea acestei perioade și run-ul din finalul sfertului al doilea, când ibericii au redus diferența la un singur punct pentru intrarea la cabine:

„Știam că dacă ajungem într-o situație bună la finalul partidei, cu șase-șapte minute rămase, cu rotația noastră și oamenii care vin de pe bancă cu energie, putem să avem multe șanse să câștigăm și asta s-a întâmplat. Am suferit în al doilea sfert, pentru că n-am înțeles bine ce avem de făcut împotriva apărării agresive a Clujului. Am avut multe posesii pierdute, recuperări pierdute după aruncări nereușite de la distanță, care au dus la puncte ușoare pentru ei. Cred că a fost important run-ul nostru din ultimul minut și jumătate al primei reprize, când am avut 7-0 ca să rămânem în joc. Am intrat încrezători la cabine și cred că în partea a doua ne-am făcut treaba, am rămas tari, am controlat recuperările, chiar și după ratările de 3 puncte și după cum am spus, ne-am respectat planul de joc. Cred că rotația mai lungă ne-a adus victoria.”

Unicaja a reușit să se impună categoric în ultimul sfert al întâlnirii, ibericii având la final doar doi sportivi care n-au marcat. Ibon Navarro a scos în evidență și acest aspect, consistența în joc, când a fost întrebat despre ce a făcut diferența în aceste ultime minute:

„Consistența. Știam că, în special în prima repriză și în începutul sfertului trei ei au o energie bună, reușesc să facă run-uri și asta a trebuit să controlăm, iar apoi să așteptăm momentele noastre. Știam că, de obicei, în ultimele șase-șapte minute jocurile lor sunt în mare parte terminate și țelul nostru a fost să fim în meci când ajungem în acea perioadă și să-i forțăm să ofere ceva extra împotriva consistenței noastre în ceea ce privește energia. Cred că a funcționat, pentru că ei n-au avut energia necesară în ultimele șase minute ca să concureze în special împotriva defensivei noastre.”

Întrebat la final dacă este un obiectiv pentru formația sa câștigarea competiției, tehnicianul a spus:

„Cu siguranță. Competiția are multe echipe bune, e un obiectiv pentru noi să câștigăm Basketball Champions League, dar la fel e și pentru cel puțin șase-șapte alte echipe. Sunt loturi foarte bune, echipe foarte bune, antrenori foarte buni, e o competiție bună, dar suntem încă departe de a vorbi despre câștigarea BCL. Ne concentrăm acum pe următorul joc din campionatul intern, cu Gran Canaria, care o să fie dificil, și apoi e bine că jucăm împotriva lui Oostende. După aceea, o să vedem unde suntem, dacă mergem mai departe, dar acum e încă prea devreme să vorbim despre câștigarea Basketball Champions League.”

*foto: Manases Sándor / championsleague.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    Asta da
    Declaratie, mai intelegi ceva din ce a facut omul. Nu tot pe intensitate si atitudine

    cu 2 ani în urmă (09.03.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!