Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Ilari Seppala, convocat la naționala Finlandei

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
29.10.2021

Ilari Seppala, convocat la naționala Finlandei

FC Argeș Basketball va avea trei jucători plecați la loturile naționale. Pe lângă Mihai Măciucă și Tudor Gheorghe, convocați de Dragan Petricevic pentru reprezentativa României, și Ilari Seppala va fi alături de selecționata țării sale, Finlanda, conform paginii de Facebook a trupei din Trivale.

Conducătorul de joc al piteștenilor va bifa alături de naționala sa primele două meciuri din calificările pentru FIBA World Cup 2023. Finlanda este repartizată în grupa C a preliminariilor. Primele două încleștări vor fi cu Suedia, pe 25 noiembrie, în deplasare, și cu Croația în fața propriilor suporteri, pe 28 noiembrie.

Din grupa aceasta mai face parte și Slovenia, țară pentru care evoluează Luka Doncic și care a obținut locul patru la Jocurile Olimpice din această vară.

Seppala a debutat în noul sezon în etapa a cincea, în duelul cu Athletic Constanța, după ce a fost ținut pe tușă de problemele medicale. El a contribuit la victoria echipei sale din prelungiri cu 12 puncte și 2 pase decisive. Unul dintre assist-uri a venit la ultimul coș al partidei ce i-a aparținut lui Nikola Jevtovic.

Ilari a mai evoluat în patru instanțe pentru Finlanda, în calificările pentru EuroBasket 021. El a înregistrat 2.8 puncte, 1.3 recuperări și 1 pasă decisivă în 14 minute pe meci în meciurile cu Georgia, Serbia și Elveția.

*foto: facebook/FC Argeș Basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!