Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Ilari Seppala și Finlanda bifează a doua victorie consecutivă împotriva campioanei Europei

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
28.02.2022

Ilari Seppala și Finlanda bifează a doua victorie consecutivă împotriva campioanei Europei

Finlanda a reușit să termine cu un bilanț perfect, 2-0, perioada meciurilor internaționale. Nordicii au trecut pentru a doua oară în mai puțin de o săptămână de campioana Europei, Slovenia.

În partida din deplasare, elevii lui Hennrik Dettmann s-au impus cu 83-79, în ciuda eforturilor depuse de gazde în ultimele 10 minute pentru a trimite măcar confruntarea în prelungiri.

Oaspeții s-au distanțat rapid la 10 lungimi de adversari, datorită unei defensive excelente. După cinci minute, trupa lui Aleksander Sekulic avea doar 4 puncte înscrise. După primul sfert, tabela indica 26-16. Finlandezii au confirmat evoluția bună din primul parțial și au reușit să își dubleze avantajul, după 10 minute în care au înscris tot 26 de puncte. La pauza mare, scorul era 52-31.

Slovenii au evoluat mult mai bine în a doua jumătate, pe care au și câștigat-o (18-12, 30-19), dar avansul creat de adversari la pauză s-a dovedit prea greu de întors, iar Finlanda s-a impus cu 83-79.

Ilari Seppala, conducătorul de joc al lui FC Argeș, a fost al doilea cel mai bun marcator al Finlandei. Acesta a terminat cu 13 puncte, 2 pase decisive și 2 capace, cu 5/15 din acțiune și 3/11 de la distanță.

Trupa din Trivale va evolua joi, de la ora 17:00, împotriva celor de la CSA Steaua București.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Csm.O :

    Sepalla - curiozitate
    Îl considerați pe Sepalla un Pg peste media campionatului sau in primi 3 Pg din Liga?

    cu 2 ani în urmă (01.03.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!