Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

În așteptarea ultimelor legitimări

Adrian Micinic

Adrian Micinic
17.08.2012

Echipele prim-divizionare se află la începutul perioadei de pregătire, majoritatea dintre ele fiind în cantonament ori se reacomodează la efortul specific. Fiind în perioadă de acumulări, jucătorii de baschet se concentrează asupra laturii fizice în vederea abordării uni sezon cât mai lung cu putință.

Există un număr de echipe care nu și-au definitivat loturile până la această ora. Acest lucru se explică în mod diferit pentru fiecare în parte. Dintre echipele clasate între primele 10 în ediție precedentă a Diviziei A se remarcă patru cluburi care mai au de efectuat câte un transfer.

Astfel, CSU Asesoft Ploiești, campioana în exercițiu și probabil campioana transferurilor din această vară prin legitimarea lui Virgil Stănescu, are cinci jucători străini și urmează să mai anunțe un al 6-lea. El va juca pe poziția 3 și e posibil să fie vorba despre Arvydas Cepulis. Dar tot așa se poate să fie adus un alt jucător.

BC Mureș nu și-a definitivat lotul, având cinci jucători străini în efectiv la ora actuală. Cel de-al 6-lea, cu care se negociază deja, va fi un pivot care să-l ajute pe Darko Balaban în duelurile de sub panouri în noul sezon competițional.

U Mobitelco Cluj-Napoca a legitimat la rândul său cinci baschetbaliști de altă naționalitate și probabil va mai înregimenta unul pentru a-și acoperi toate pozițiile. Rămâne de văzut ce post evolueaza acesta și desigur, la fel ca și în cazul celorlalte echipe, să aflăm numele lui.

În fine, deși părea să fie cea mai rapidă în ceea ce privește finalizarea lotului de jucători, CSM Oradea a revenit pe piață. La ora actuală bihorenii au șase jucători străini legitimați, însă William Franklin nu este complet refăcut și nici nu va fi apt de joc încă de la startul oficial al sezonului. Însă cea mai mare lovitură încasată de Cristian Achim se leagă de numele lui Jeremy Hunt, jucător a cărui carieră este pusă în pericol, din câte se pare, de problemele descoperite la ambii genunchi. În aceste condiții, Hunt fiind considerat cea mai importantă legitimare a bihorenilor în această vară și poate chiar de la venirea lui Achim pe banca bihorenilor, Oradea a reintrat pe piață. Rămâne de văzut ce înlocuitor vor aduce ardelenii.

Dinamo Bucuresti si Farul Constanta sunt echipele care au servit cu cele mai putine vesti. De fapt ele - o codasa in sezonul precedent, respectiv o nou-promovata - nu au anuntat nimic pana la aceasta ora.

De asemenea, e posibil să apară noutăti și la alte echipe. Fie ca și modificări ale unora care nu corespund ori sunt la rândul lor accidentați sau pur și simplu pentru a avea un număr mai mare de străini, permițând antrenorilor mai multe variante. Totuși acest lucru e, în acest moment, destul de puțin probabil. Ideea este că la cele patru echipe putem să ne așteptăm la un ultim anunț în ceea ce privește întregirea loturilor.

2 comentarii la aceasta stire:
  • daniel :

    ???
    asadar e posibil ca dinamo si farul sa se retraga din campionat??? inca o dovada ca acest sistem competitional nu este bun an de an dispare cate o ekipa .mult mai bun ar fi o liga formata din 12 ekipe si astfel s-ar intari si divizia b si ar fi meciuri mult mai disputate atat pt promovare cat si pt retrogradare, dar federatia gandeste altfel urmarind sa se aduca multi straini astfel incat sa isi umple conturile din taxele aferente

    cu 11 ani în urmă (17.08.2012) Raspunde
  • doareu.ro :

    fara titlu
    Nu te obliga nimeni sa vrei in div A.Echipele care AU/CRED ca o sa aiba sprijin financiar se anunta si ORICE federatie din lumea asta o sprijina,ptr ca a fi in prima liga este un + ptr baschetul din orasul/tara respectiva!Asa a sprijinit Spania orase mici care joaca acuma in euroliga!problema e ca la noi se arunca echipe ca Dinamo cu un conducator care vede numai sporturi individuale si care a omorit sportul de echipa,la Constanta,care a fost o rampa de lansare ptr nume mari din baschetul romanesc,sint doar cei care vor sa cistige EI si foste fosile care nu lasa pe nimeni sa se apropie de baschet!pacat!

    cu 11 ani în urmă (17.08.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!