Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

În ce săli se dispută turneul final al cupei naționale în alte țări din Europa

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
13.02.2012

Arena de Baschet, București (România)

În cursul sau la finele acestei săptămâni pe întreg cuprinsul Europei meciurile de campionat lasă loc celor din cupele naționale. Se vor decerna primele trofee în competițiile interne pe sezonul competițional 2011/12.

Majoritatea țărilor europene au programat turneul final al cupei naționale pentru sfârșitul acesteri săptămâni motiv pentru care cupele europene au luat o pauză de o săptămână. Astfel, la mijlocul acestei săptămâni nu sunt programate meciuri din Euroligă, EuroCup sau EuroChallenge. Tocmai pentru a permite echipelor să se pregătească și să participe la primul examen important și decisiv în acest sezon competițional.

Anul acesta, pentru prima dată, turneul final al Cupei României la baschet masculin se desfășoară asemenea competițiilor din celelalte țări de pe bătrânul continent. În trecut Final Four-ul acestei competiții în țara noastră se desfășura imediat după încheierea sezonului regulat sau în preajma ultimelor runde din faza regulată a campionatului.

Arena Samokov, Samokov (Bulgaria)

Având în vedere că turneul final al Cupei României se desfășoară asemenea competițiilor similare din alte țări europene ne-am permis să facem o comparație cu locul de desfășurare al acestora. În lista de mai jos găsiți o listă cu câteva dintre sălile și orașele care găzduiesc turneul final al cupei naționale:

Spania - Barcelona (Palau Sant Jordi - 17.000 locuri)
Italia - Torino (Palaolimpico - 16.500 locuri)
Franța - Roanne (Halle André Vacheresse - 3.100 locuri)
Turcia - Konya (Selcuklu Belediye - 3.500 locuri)
Bulgaria - Samokov (Arena Samokov - 2.500 locuri)
Polonia - Zielona Góra (Hala Widowiskowo Sportowa - 5.500 locuri)
Slovenia - Brežice (Športna Dvorana - 1.700 locuri)
Cehia - Decin (Cez Sportcentrum - 1.200 locuri, semifinale și finala)

După cum probabil știți, turneul final al Cupei României la baschet masculin se va desfășura pe 17 și 18 februarie anul curent la Arena de Baschet din București. Această sală are o capacitate de maximum 400 locuri.

Foto 1: www.frbaschet.ro 
Foto 2: www.balkanleague.net

10 comentarii la aceasta stire:
  • zapacitu79 :

    ha ha
    pt ca suntem carcotasi federatia a luat masuri. la anul "final patru" se va juca in sala de sport a liceului agricol din comuna Ilia, judetul Hunedoara. na!!!! acuma ti se pare asa naspa "micro arena de basche"? :)

    cu 12 ani în urmă (13.02.2012) Raspunde
  • FCC Baschet Arad Lițiu Mihai :

    Ilia?
    Excelent, la anul vad si eu final 4 pe viu! :)

    cu 12 ani în urmă (13.02.2012) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca chair 13 :

    :D
    sunt foartre curios la anu' unde o sa se joace final four, oare nu-i trece "cuiva" prin cap sala de 7.000 de locuri de la Cluj? (care ar trebui sa fie gata conform planurilor in aceasta vara, dar cine stie...)

    cu 12 ani în urmă (13.02.2012) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe gregorie :

    Mesterul Manele
    Daca va fi gata sala polivalenta de la Dinamo, aceasta este una din variante. Macar asa sa se mai vorbeasca de bine despre baschetul dinamovist. In rest, numai hore pe teren.

    cu 12 ani în urmă (13.02.2012) Raspunde
  • cronicar :

    "Arena"
    Nu a fost putin exagerat denumirea "Arena de Baschet" pentru sala asta? :) Ar fi o sala foarte frumoasa... pentru un liceu:)

    cu 12 ani în urmă (13.02.2012) Raspunde
  • tramecos :

    RECORD MONDIAL
    CRED CA SE INREGISTREAZA UN RECORD MONDIAL, DESFASURAREA UNEI FINALE DE CUPA LA BASCHET INTR-O SALA DE 250 LOCURI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, LICITATII EXACT CA LA DEZAPEZIRII FARA A VERIFICA BAZA MATERIALA.........

    cu 12 ani în urmă (13.02.2012) Raspunde
  • likemike :

    carcotasi
    hai sa nu fim chiar atat de carcotasi si sa ne legam de sala. Decizia stupida a fost ca final four-ul sa se joace aici. Sala este decenta pentru ceea ce reprezinta baschetul in bucuresti. la meciurile csm-ului sau ale lui dinamo se umple sala si e bine... daca era o arena de 5000 de locuri cu 300 de oameni arata groaznic, asa simt si echipele ca joaca cu sala plina. la ce promovare se face oricum nu vin la sala decat oameni care au legatura cu fenomenul... miza ar fi sa atragi oameni din afara fenomenului ca sa umpli o sala de 5000 de locuri.
    @totalbaschet: am inteles ca nu vreti sa ia lumea cu copy paste de pe site, dar macar comentariile am putea sa le editam si noi ca oamenii?

    cu 12 ani în urmă (13.02.2012) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Sabin Gherdan :

    @likemike
    Mersi de observaţie. Ne ocupăm de problemă :)

    cu 12 ani în urmă (13.02.2012) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe gregorie :

    Erata: La meciurile lui Dinamo se umplea sala. Acum nu.
    Eu stiu ca toate echipele ar fi vrut sa aiba mai multe invitatii. De asemenea, sunt sigur ca locurile publice vor fi insuficiente. Oare echipele se vor simti bine cand publicul va sta la usa in speranta ca poate li se va permite accesul? Cum atragi oameni din afara fenomenului? Cu jocuri si tombole? Ia atrage-ma pe mine la un balet sa vedem reusesti?
    Miza era sa oferi o sala mai mare pentru ca in Bucuresti sunt mai mult de 400/2 doritori de baschet, cate locuri ofera sala FRB pentru muritori.

    cu 12 ani în urmă (13.02.2012) Raspunde
  • forsberg :

    Romanisme
    In sala aia intra doar vreo 350 de spectatori, la meciul CSM -Oradea de acum vreo 2-3 etape,erau tot vreo 350 de spectatori si nu mai aveai loc sa arunci un ac se statea in picioare la marginea terenului ,asa ca aia cu 450 de locuri la final -four e din ciclul"Carutasu nu joaca ,e accidentat" trade mark tovarasu' Puicu.P.S.-Daca primul meci e la 16.00 ,cei fara invitatii la ce ora ar trebui sa vina ca sa poata intra la meciuri?

    cu 12 ani în urmă (14.02.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!