Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

În ciuda unei întârzieri de 40 de minute a jocului, CSM Galați obține victoria în Capitală

În ciuda unei întârzieri de 40 de minute a jocului, CSM Galați obține victoria în Capitală

Ziua de sâmbătă, 8 octombrie, s-a încheiat cu duelul dintre CSA Steaua București și CSM Galați, programat la ora ora 20:00 în Sala Regimentului de Gardă din Capitală. Formația lui Florin Nini a evoluat excelent în repriza secundă și a obținut prima victorie în Liga Națională: 88-83.

Jocul nu a început la ora programată, din pricina nefuncționării tabelei la unul dintre cele două panouri. După multe încercări de a remedia situația, arbitrii au dat startul partidei cu o întârziere de aproximativ 40 de minute, cu toate că aceasta ar fi trebuit reprogramată.

Iată ce spune Regulamentul General de Organizare al Competițiilor de Baschet:

20.14. In cazul în care un joc oficial programat nu poate incepe din cauza:

a). unor deficiente ale echipamentului tehnic care nu se pot remedia rapid,

b). comportării nesportive a jucătorilor, antrenorilor, însotitorilor,

c). comportării nesportive a publicului spectator,

d). deficienţelor grave de organizare (lipsa forţelor de ordine, neinterventia acestora în caz de conflict, neasigurarea asistentei medicale la un joc in cadrul unui turneu in care echipa organizatoare nu este implicata) atunci se vor aplica prevederile art 20.15

20.15. Dacă jocul poate incepe în timp de 4 (patru) ore, fara a se depasi ora 20.30, acesta va incepe în condiţiile stabilite de oficialii jocului în cooperare cu reprezentantul fiecărei echipe. Dacă jocul nu poate incepe în timp de 4 (patru) ore în condiţiile stabilite de oficialii jocului în cooperare cu reprezentantul fiecărei echipe jocul va fi:

a). jucat intr-o alta sala care sa fie omologata si sa corespunda pentru categoria competionala respectiva,

b). reprogramat în ziua următoare în cazul sistemului Play Off, sau in sezonul regulat daca echipele se inteleg. In oricare din situatii, echipa organizatoare/gazda urmeaza sa suporte costurile de cazare pentru echipa vizitatoare si oficiali (arbitri, comisari, statisticieni, etc), in cazul ca nu este pregatita sa remedieze cauzele producerii evenimentului in timpul prevazut de regulament (exemplu panou de rezerva complet echipat etc.).

c). reprogramat în cazul sezonului regulat, în condiţiile stabilite de CCLTO, in plus, se vor aplica sancţiuni impotriva celor vinovati care, prin nerespectarea prevederilor regulamentare, au creiat posibilitatea producerii evenimentului.

Jocul dintre Steaua București și CSM Galați nu a început la timp din cauza „unor deficiențe ale echipamentului tehnic care nu se pot remedia rapid”. În acest caz, dacă încleștarea ar fi putut începe în patru ore, fără a se depăși ora 20:30, atunci aceasta nu ar fi trebuit reprogramată. Însă meciul a început după ora 20:30, așadar RGOCB nu a fost respectat.

Cele două grupări au ales să joace meciul, cu toate că problema tehnică nu a fost remediată. Tabela unuia dintre cele două panouri nu a funcționat, fiind nevoie de utilizarea unei mici tabele în colțul terenului.

Iată cum s-a desfășurat jocul.

Steaua: Jovanovic, Vasile, Farr, Nicoară, Djuric

Galați: Harris-Dyson, Prijovic, Petică, Mitrovic, Calenic

Debutul a adus un joc echilibrat, cu ambele formații în avantaj în diferite părți ale partidei, CSM Galați făcând 13-10 cu dunk-ul lui Harris-Dyson, Steaua ținând apoi aproape și reducând la un singur punct handicapul. Dunărenii au rămas în mod constant la conducere în restul sfertului inaugural, formându-și la un moment dat un avantaj de opt puncte (22-14) cu tripla lui Calenic, iar parțialul l-au adjudecat cu 23-19.

Steaua a întors situația de pe tabelă în primul minut din sfertul al doilea și Olisemeka făcea 24-23 de la libere, tot el ajungând la linia de fault pentru următorul punct al bucureștenilor și apoi Strahinja Jovanovic făcea 27-25. Oaspeții au egalat situația după un time-out, Jovanovic scuturând plasa de la distanță și o ducea pe CSA Steaua la 32-29, ecartul devenind de cinci puncte pentru gruparea roș-albastră cu o pereche transformată de la libere, 36-31. CSM Galați a recuperat și cu dunk-ul spectaculos pe care l-a reușit Harris-Dyson scorul se strângea la 36-34, Steaua punând apoi repede trei posesii între și într-un final a intrat la cabine cu un avantaj de trei puncte, 43-40, Jovanovic fiind căpăcit pe ultimul atac.

Începutul mai bun în repriza secundă a fost al steliștilor, care s-au desprins în multiple rânduri la +7 în primele două minute de la reluare (51-44). Calenic și-a continuat evoluția foarte bună și în urma unei recuperări ofensive puncta pentru Galați, pe un atac viitor Petică fiind precis din colțul terenului și avantajul Stelei era de o posesie, 53-51, iar ulterior Prijovic și-a împărțit perechea de libere. Luka Mitrovic a forțat banca tehnică a gazdelor să ceară time-out, CSM Galați completând revenirea și avea 54-53 cu mai puțin de cinci minute rămase din acest sfert, run-ul dunărenilor oprindu-se după tripla lui Djuric, la 59-56 pentru vizitatori. Formația lui Florin Nini a putut să conducă după 30 de minute cu 69-63, la capătul unui parțial în care a marcat de patru ori de la distanță în momente importante.

Actul decisiv a fost controlat de către CSM Galați care a reușit să se mențină la conducere în ciuda ofensivei solide arătate de gazde. Steliștii au revenit în câteva rânduri la o singură posesie de adversari, spre bucuria suporterilor prezenți în sală, însă oaspeții nu au cedat și, în cele din urmă, s-au impus cu 88 la 83.

CSM Galați a avut cinci jucători în double-digits: Luka Mitrovic (22 de puncte), Andrei Calenic (21 de puncte), Juhwan Harris (15 puncte), Andrei Petică (14 puncte) și Nedeljko Prijovic (12 puncte).

De partea cealaltă, Strahinja Jovanovic a avut o evoluție ofensivă de excepție, adunând 33 de puncte, 9 recuperări, 5 pase decisive și două intercepții. Acesta a fost urmat de Zarko Djuric (14 puncte), James Farr (11 puncte) și Titus Nicoară (10 puncte).

În următoarea etapă, CSA Steaua București primește vizita lui CSM Focșani, în timp ce CSM Galați se deplasează pe terenul lui CSM Constanța.

*foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!