Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

În urmă cu fix 6 ani, Energia Rovinari producea o mare surpriză în Cupa României

În urmă cu fix 6 ani, Energia Rovinari producea o mare surpriză în Cupa României

Pe 12 aprilie 2014, Energia Rovinari câștiga Cupa României la baschet masculin, în urma unui Final Four disputat la Ploiești în perioada 11-12 aprilie 2014. Clubul din Gorj a avut de trecut de principalele două favorite la trofeu, CSU Asesoft Ploiești și CSM CSU Oradea, în condițiile în care l-au demis pe antrenorul principal, Florin Nini, chiar înaintea turneului final.

Energia Rovinari a întâlnit în semifinale pe CSU Asesoft Ploiești, gazda turneului și echipa care își dorea să pună mână pe trofeu la 5 ani de la ultima cupă câștigată. Cu Radu Stroescu în poziția de antrenor interimar, gorjenii au dat o replică excelentă în semifinale și s-au impus cu scorul de 71-63. Asesoft a avut o zi neagră la aruncările de la distanță și nu a marcat niciun coș de 3 puncte din 23 de aruncări.

Giordan Watson și Ermin Jazvin au fost cei mai bun jucători din acea semifinală cu câte 19 puncte fiecare. Louis Darby Jr. a contribuit cu 15 puncte.

În finală, Energia Rovinari a dat piept cu CSM CSU Oradea. Bihorenii au început perfect jocul din Sala Olimpia iar după 10 minute de joc conduceau cu scorul de 15-4. Până la pauză gorjenii au redus 4 puncte din handicap, pentru un scor foarte mic, 27-20. Sfertul trei a fost cel mai bogat din punct de vedere al punctelor, încheiat cu scorul de 24-16 iar Energia trecea în avantaj. Pe final de meci, oltenii aveau 5 lungimi avantaj dar Sean Denison a marcat două coșuri la rând iar diferența era minimă înaintea ultimului minut de joc. Tot pivotul canadian a ratat șansa să-și ducă echipa în avantaj, după care Porter Troupe a închis meciul de la linia de libere iar Energia Rovinari a câștigat finala Cupei României cu scorul de 58-55.

Nemanja Milosevic a fost desemnat MVP-ul finalei de Total Baschet, după ce a înregistrat 11 puncte și 16 recuperări. Giordan Watson a contribuit cu 13 puncte, 5 recuperări și 5 pase decisive. Louis Darby Jr. și Tal Karpeles au înscris fiecare câte 11 puncte. Au mai marcat: Porter Troupe – 7 puncte, Ermin Jazvin – 4 și Cătălin Vlaicu – 1. Din lotul Energiei mai făceau parte Rait Keerles, Daniel Tudosă, Vasile Ștefan, Claudiu Alionescu și Bariș Aktaș.

Finala din 2014 a Cupei României a pus față în față două echipe care jucau pentru prima dată cu trofeul pe masă. Energia și-a trecut în palmares astfel singurul trofeu din istorie. Gorjenii se mai pot lăuda cu poziția a 3-a  ocupată în FIBA EuroChallenge la finalul sezonului 2014/2015. De la acea finală de Cupă a României, CSM CSU Oradea a mai înregistrat alte patru finale pierdute dar bihorenii s-au revanșat în Liga Națională de Baschet Masculin, acolo unde au cucerit trei trofee.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!