Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Încă o echipă din Liga Națională lovită de Covid-19. Update

Încă o echipă din Liga Națională lovită de Covid-19. Update

Din totalul de opt meciuri ale etapei a 14-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, se vor desfășura doar cinci. Ultimul joc amânat este cel dintre CSO Voluntari și SCM U Craiova, care ar fi trebuit să aibă loc sâmbătă, 9 ianuarie, de la ora 19:30, în direct la Digisport, Look Sport și FRB TV.

_____________________________________

Update: CSO Voluntari confirmă informația cu privire la cazurile de covid. Ilfovenii au explicat că au cel puțin 5 cazuri (4 în rândul sportivilor, unul în cadrul membrilor staff-ului echipei). Astfel, au discutat cu adversarii și vor amâna următoarele trei partide: 

 

COMUNICAT OFICIAL 📰 În urma testării PCR realizate, în cadrul echipei noastre au fost depistate 5 cazuri pozitive de...

Posted by CSO Voluntari - Baschet on Friday, January 7, 2022

_____________________________________

Începând cu luna decembrie, varianta Omicron a virusului Covid-19 s-a răspândit tot mai mult și a dus la amânarea mai multor partide, atât în Euroligă, cât și în NBA. Spre exemplu, săptămâna aceasta, toate jocurile din Euroligă au fost amânate.

Virusul a revenit și în țara noastră, prima formație afectată fiind CSM CSU Oradea. Apoi au apărut cazuri și în rândul altor grupări, precum CSM Galați sau CSA Steaua București. Acum există o nouă trupă care se luptă cu acest virus, CSO Voluntari, care are cinci cazuri pozitive (patru sportivi și un membru al staff-ului).

Din acest motiv, duelul dintre CSO Voluntari și SCM U Craiova a fost amânat. De asemenea, ilfovenii vor amâna și următoarele trei confruntări: o restanță cu U-BT Cluj-Napoca din etapa a patra (12.01), derby-ul cu CSM Oradea din runda a 15-a (15.01) și disputa cu SCM Timișoara din retur (18.01).

Recent, U-Banca Transilvania a anunțat că Mihai Silvășan, antrenorul principal al alb-negrilor, a fost depistat pozitiv cu Covid-19. Așadar, ardelenii vor fi conduși de Milorad Perovic în încleștarea cu CSM Ploiești.

Reamintim că, începând cu această etapă, conform noului Protocol Medical FRB, echipele de seniori sunt obligate să efectueze teste antigen rapide cu maxim 48 de ore înainte de începerea meciului. Această decizie are ca scop „evitarea declanșării unor posibile focare Covid-19 în rândul echipelor din LNB și CR”.

*foto: Facebook – CSO Voluntari - Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!