Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Încep lucrările la "zidul plângerii" din incinta Salii Sporturilor "Trivale" Piteşti

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
01.07.2011

În această luna ar putea demara mai multe lucrări de modernizare la Sala Sporturilor "Trivale" din Piteşti, lucrări ce au fost planificate încă din anul 2006. Desfăşurarea activităţilor sportive nu va fi afectată, iar lucrările vor dura cel puţin două luni de zile.

În luna aprilie a anului în curs preşedinta FRB, Carmen Tocală, şi-a dat acceptul de principiu ca jocul de pe 23 august dintre România şi Belarus, din cadrul Campionatului Euroipean, să aibe loc la Piteşti însă doar dacă sala va îndeplini mai multe cerinţe pentru a asigura buna desfăşurare a confruntării. Pe primul loc în respectiva listă a cerinţelor, şi cel mai important aspect, se află extensia Sălii Sporturilor la care s-a cheltuit până acum 1 milion de euro. Însă pentru a deveni funcţională, extensia necesită un nou proiect în care să se ia în considerare şi legătura cu Sala Sporturilor. Cu alte cuvinte, cei care au proiectat lucrările în 2001 nu s-au gândit la faptul că "zidul plângerii", după cum a fost numit în presa locală, trebuie spart pentru a face legătura între cele două clădiri, extensia respectiv Sala Sporturilor. Conform directorul DJTS Argeş, Flavius Panţurescu, bugetul trebuie suplimentat: "Proiectul necesită 6 miliarde de lei şi sper să-i obţinem prin rectificare bugetară".

Dărămarea zidului dintre cele două clădiri va asigura tranzitul spectatorilor şi accesul sportivilor către vestiarele din extensie. De asemenea se va construi o tribună oficială cu 300 de locuri, pe fotolii, în timp ce sala de conferinţe, de presă, de forţă, cabilele arbitrilor şi duşurile pentru sportivi vor deveni abia acum operaţionale, aceste facilităţi nefiind folosite nicio clipă de la terminarea lucrărilor la extensie, adică din 2007.

În aceste condiţii e greu de crezut că lucrările la "zidul plângerii" se vor finaliza în mai puţin de două luni, iar confruntarea dintre România şi Belarus se va desfăşura în sala "Trivale" din Piteşti.

surse: curier.ro, ziarobiectiv.ro

 
În prezent sala "Trivale" dispune de o singură tribune cu o capacitate de aproximativ 500 de locuri.

 

 În plan depărtat se află "zidul plângerii" ce face legătură dintre Sala Sporturilor şi extensie.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!