Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Începe reconstrucția la BCM U Pitești

Eduard  Popa

Eduard Popa
15.06.2018

BCM U Pitești a început stagiunea precedentă cu ambiții mari. Clubul din Trivale a avut ca obiectiv terminarea în primele 4, iar pentru acest lucru a semnat cu jucători precum Porter Troupe, Andriy Agafonov sau Titus Nicoară.

Cum socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg, argeșenii s-au văzut în afara primelor patru, cu un număr important de etape înainte de sfârșitul top 6. Antrenorul Hristu Șapera a arătat cu degetul spre faptul că o bună perioada din sezon a avut jucători accidentați iar întăririle au venit târziu, Santa și Person ajungând la echipă abia la sfârșitul lunii februarie. Motivele antrenorului nu i-au înduioșat însă pe cei din conducerea clubului, care au decis să îl demită pe "Șapi" după înfrângerea în overtime în fața celor de la CSM CSU Oradea, scor 93-98, într-o partidă în care au condus chiar și cu 20 de puncte în ultimul sfert.

După o prima partidă în care antrenor principal a fost Alexandru Ziguli, înfrângerea de pe terenul lui U-BT Cluj, în locul lui Șapera a venit la conducerea clubului fostul antrenor de la BC Mureș, Barnabas Szaszgaspar. "Barni" a condus Piteștiul către o victorie cu CSM Steaua, o înfrângere pe terenul lui BC SCM Timișoara și apoi o înfrângere în playoff, scor 3-1, în fața eventualei campioane CSM CSU Oradea.

În urma acestui sezon tumultos, conducerea clubului caută din nou să reclădească echipa din temelii, iar prima cărămidă o reprezintă antrenorul. Szaszgaspar și Ziguli sunt, evident, pe lista conducerii argeșene, dar favorit să preia trupa din Trivale este, potrivit surselor noastre, un alt antrenor din LNBM, Florin Nini.

Contactat de site-ul nostru, Nini susține că nu se gândește la preluarea clubului din Pitești și că în această vară este preocupat de pregătirea clubului din Galați și de lotul U16 masculin al României. De partea cealaltă, directorul tehnic al clubului BCM U Pitești, Silviu Corodi, nu a negat informația, dar a spus că "într-adevăr, avem o listă cu mai mulți antrenori, printre care și domnul Nini, dar nu putem ști nimic sigur până când nu avem aprobat un buget pentru sezonul viitor. Avem și foarte mulți jucatori importanți cărora le-au expirat înțelegerile. Vă voi spune mai multe peste 10 zile, când vom aveam aprobat bugetul pentru sezonul viitor".

Așadar, încă o dată cei de la BCM U Pitești vor trece printr-o schimbare masivă în această vară. Rămâne să vedem care va fi antrenorul care va decide în ce sens vor fi puse cărămizile.

foto: facebook BCM U Pitești

7 comentarii la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești Renan :

    Sper sa nu!
    Eu asteptam ca nu doar Sapera sa fie singurul vinovat pentru neîmplinirea obiectivului. Asteptam ceva demisii sau demiteri. Spunea cineva inainte de începutul play off ului ca va veni Nini. N am crezut, ma gândeam ca se va face tot posibilul sa continuam cu Barni. Parerea mea este că sala din Pitești nu va mai plină dacă se va concretiza această mutare.

    cu 5 ani în urmă (15.06.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    Antrenor
    De ce sa fie surpriza? Chiar cred ca e potrivit pentru Pitesti. E un antrenor care a adus victorii importante pentru Galati cu un buget mic. Daca nu ma insel, conduce Colegiul antrenorilor din Romania. Chiar as fi curios cum ar arata echipa asa. In sezonul trecut am vazut multe gafe venite din partea bancii tehnice. In 'piata' se auzea si Costescu a fi varianta. Cand va fi de anuntat vom vedea pe pagina clubului. @Renan, la sala vin adevaratii suporteri ai echipei, asa vin de multi ani eu. Nu se vine la sala pentru X, Y sau Z, ci pentru echipa.

    cu 5 ani în urmă (15.06.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac:

      Barni
      Un antrenor bun dar care cred ca e implicat politic la Mures.

      cu 5 ani în urmă (15.06.2018)
    • CSM CSU Oradea csmbasket:

      Nini
      Nici eu nu cred ca e o surpriza . Surpriza ar fi favoritul pentru banca Galatiului care din cate se aude este un secund care si-ar dori sa activeze ca si principal .

      cu 5 ani în urmă (16.06.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac:

      Re
      Oamenii care il considera pe Nini slab nu stiu ce a construit singur pe la el, prin Moldova. E un antrenor bun, in media romanilor. As spune ca ar fi greu de gestionat situatia la Galati daca ar veni aici. Cine sa fie secund sa preia banca tennica acolo? Doar pe secunzii de la Oradea si Steaua ii vad capabili de asta.

      cu 5 ani în urmă (16.06.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin:

      ...
      + Pintea de la Cluj.
      Eu chiar il consider un antrenor bun pentru o echipa cu pretentii decente (in limitele bugetului) in Romania.

      cu 5 ani în urmă (17.06.2018)
    • U BT Cluj-Napoca Zorca:

      Barni
      ^^ Asa e, Barni e consilier local UDMR. Mai mult, apare si in consiliul director al noului CSM Targu Mures.
      http://www.zi-de-zi.ro/2018/05/31/patru-consilieri-locali-udmr-in-conducerea-csm-targu-mures/

      cu 5 ani în urmă (18.06.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!