Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Început de sezon complicat pentru BC Mureș

Adrian Micinic

Adrian Micinic
11.10.2012

BC Mureș are un început de sezon cu meciuri extrem de dificile. Dacă am vorbit despre următoarele trei meciuri (etapele 2-4) ale lui CSM București, trebuie să notăm faptul că ardelenii se confruntă cu aceleași echipe în primele trei runde ale noului sezon.

Srecko Sekulovic nu a reușit să-și conducă echipa spre victorie la debutul în noua ediție de campionat. BC Mureș a pierdut pe teren propriu partida cu BC Timișoara, scor 72-85.

Alb-albaștrii nu au parte de un program mai avantajos în ceea ce urmează. La finele acestei săptămâni BC Mureș întâlnește campioana, CSU Ploiești, pentru ca la mijlocul săptămânii următoare să se confrunte cu Gaz Metan Mediaș. Așadar, mureșenii întâlnesc în primele trei etape echipele care au acaparat podiumul în sezonul precedent.

Un aspect extrem de important legat de actuala echipă a Mureșului se leagă de faptul că sunt extrem de multe piese noi. Majoritatea dintre noile achiziții nu au jucat niciodată împreună și nici adversari nu prea au fost. Astfel, ei nu se cunosc prea bine, fiind un pic dificil să se poată ridica la nivelul unor astfel de adversari fără ca echipa să fie bine legată. Acest proces ar putea fi unul de durată și ar fi absurd ca oricine să aibă pretenții la victorie în primele trei etape ținând cont de valoarea evidentă a adversarilor. La care aș adăuga și faptul că echipele înscrise în cupele europene se vor concentra foarte serios pe jocurile de campionat programate în luna octombrie, astfel încât să se alinieze la startul aventurii în EuroChallenge cu un moral foarte bun, dar și cu o zestre cât mai importantă de puncte acumulate în campionatul intern.

În momentul de față jocul propriu-zis al lui BC Mureș are de suferit. Alb-albaștrii au mari probleme pe jocul pozițional în ambele faze, îngrijorător fiind în special modul în care echipa răspunde pe faza defensivă. În plus, echipa pare să sufere la capitolul creativitate, acolo unde Branko Cuic pare să fie singurul jucător capabil. Pare a fi singurul înzestrat cu calități necesare ca să creeze pentru ceilalți. O altă problemă poate să fie capacitatea acestei echipe de a juca pe tranziție ofensivă. Aspect în care echipa se simte mai bine însă nu e sigur că fizicul unor jucători permite echipei să se exprime în mod eficient dacă se forțează un astfel de sistem de joc.

În ceea ce privește aportul palid al pivoților din prima etapă e prematur să vorbim despre faptul că cei doi nu se potrivesc sau că nu se ridică la nivelul pretențiilor. Atât Adebayo cât și Balaban au avut prestații încurajatoare în Cupa României și e posibil ca prestația lor în fața Timișoarei să fi fost o cauza a primului impact cu publicul local. Deși în anumite momente cei doi nu au avut replică pentru centrii Timișoarei. Dar sunt destule ocazii în care fiecare dintre jucători să se revanșeze.

Practic la capitolul confirmări, după jocurile de cupă și prima etapă de campionat, sunt doar veteranii: Cuic și Liviu Dumitru.

E limpede că BC Mureș se încadrează în categoria echipelor care nu vor excela din punct de vedere al jocului în prima parte a campionatului. Totuși, cu răbdare și muncă inteligentă această formație dispune de calități suficiente pentru a se lupta pentru atingerea obiectivului, calificarea în playoff.

Foto: Radu Roșca (www.staychill.net

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!