Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Incertitudinea cu privire la numele celei de-a 16-a echipe creează probleme jucătorilor și echipelor

Adrian Micinic

Adrian Micinic
05.08.2013

 

Așa cum a anunțat site-ul pressalert.ro, Leo Filip (fot0, la minge) se va antrena alături de lotul lui BC Timișoara, însă sportivul se află în continuare sub contract cu Dinamo București. Vara trecută, jucătorul în vârstă de 20 ani a părăsit-o pe BC Timișoara și a semnat un contract pe trei ani de zile cu cea mai titrată echipă din baschetul românesc. Între timp, Dinamo a retrogradat, însă există în continuare o posibilitate ca formația echipată în alb-roșu să evolueze în Liga Națională - ediția 2013/14

Originar din Timișoara și student la o universitate din orașul de baștină, Filip și-ar dori să revină în Banat, mai ales prin prisma faptului că ar avea posibilitatea să evolueze într-o echipă mai competitivă. Situația sa se va clarifica de abia în momentul în care se va cunoaște cu exactitate numele celei de-a 16-a echipe din Liga Națională.

Parteneriatul dintre CSA Steaua și CSM București a eliberat un loc în următoarea ediție a Ligii Naționale de baschet masculin. Conform regulamentului în vigoare, Steaua CSM București va juca după programul inițial stabilit echipei Steaua București, iar echipa care va completa lista participantelor va avea programul lui CSM București.

Întebarea este: cine va fi a 16-a echipă participantă în următoarea ediție a Ligii Naționale de baschet masculin?

Conform regulamentului în vigoare prima echipă care poate să accepte această provocarea este BC Miercurea Ciuc. Harghitenii nu au primit o solicitare oficială din partea FR Baschet pentur simplul fapt că nici federația de specialitate nu a fost înștiințată pe care oficială în legătură cu colaborarea dintre cele două cluburi bucureștene.

În momentul de față singura certitudine legată de Miercurea Ciuc este că sala polivalentă din oraș a fost redenumită după Eross Zsolt, un alpinist născut în acest oraș, dispărut de curând într-o misiune pe Himalaya. Actualmente conducerea echipei de baschet așteaptă atât solicitarea de la federație, cât și răspunsul din partea Primăriei cu privire la eventuala finanțare a sportului cu mingea la coș în următoarea ediție de campionat.

Dacă Miercurea Ciuc renunță la participarea în Liga Națională, atunci următoarea pe listă va fi Dinamo București. Dacă cea din urmă va juca în prima ligă atunci devine greu de crezut că îi va permite lui Filip să se întoarcă la Timișoara.

Așadar, incertitudinea persistă și ea pune în dificultate unul dintre cei mai buni tineri jucători români din sezonul precedent, dar și echipele care se află în continuare în căutarea unor soluții pentru definitivarea loturilor.

Foto: Răzvan Păsărică (www.rpressport.ro) 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!