Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

INEDIT. Ipoteză şoc: Timişoara pe locul 7 la finalul sezonului

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
19.04.2012

Vă întrebaţi cum poate Timişoara să încheie sezonul pe locul 7 deşi s-a aflat pe locul 2 la finele sezonul regulat? E foarte simplu! Dacă în această seară CSM Bucureşti învinge, atunci câştigă seria cu scorul de 3-1 şi se califică în semifinalele Diviziei A masculine de baschet.

După cum bine ştiţi, FRB a decis ca în acest sezon să nu se desfăşoare meciurile pentru locurile 5-8. În acest context, Timişoara nu poate ocupa un alt loc decât cel ocupat de CSM Bucureşti la finele sezonul regulat, adică locul 7. Este foarte curios de urmărit această ipoteză, pentru că altă explicaţie logică nu există, conform regulamentului specific al acestei competiţii. În cazul în care FRB ar decide ca Timişoara să încheie sezonul pe poziţia 5, atunci, mai mult ca sigur, oficialii echipei orădene vor fi nemulţumiţi.

În ceea ce priveşte echipa CSM Bucureşti, se va întâmpla acelaşi lucru ca şi în Divizia A feminină de baschet. Regulamentul spune că, dacă o echipă mai slab clasată în sezonul regulat câştigă seria din playoff, atunci aceasta nu îi va lua locul echipei învinse, în faza următoare. Însă, teoretic, CSM Bucureşti îi va lua locul în clasament echipei BC Timişoara, pentru că doar aşa va putea evolua în semifinale cu "U" Mobitelco BT Cluj-Napoca. În cazul în care nu i-ar fi luat locul, şi i-ar fi fost încredinţat locul 4, atunci, ipotetic, am putea avea în semifinale duelul şoc dintre "U" Mobitelco BT Cluj-Napoca şi CSU Ploieşti, respectiv Gaz Metan Mediaş vs CSM Bucureşti.

În play-off, dacă o echipă mai slab clasată în sezonul regulat, câştigă seria, eliminând o echipă mai bine clasată, NU va lua locul acesteia în faza următoare, ceea ce înseamnă că nu va avea de jucat pe teren propriu un joc în plus - este menţionat în regulamentul specific.

6 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe realgorj :

    Zic si eu...
    Daca tot nu se joaca 5-8, corect ar fi ca echipelor care vor fi eliminate sa li se acorde punctele din play off adunate cu cele din campionat.Cred ca asa ar fi corect la intocmirea clasamentului 5-8.

    cu 12 ani în urmă (19.04.2012) Raspunde
  • mihaib :

    Profetii?
    Va rog sa ne explicati pe ce dovezi va bazati cand afirmati ca U Mobitelco va juca semifinala?
    Vreau sa stim si noi, muresenii, daca deciziile sunt deja luate, sau sunt doar tampenii de-ale lui Gherdan.

    Daca sunt tampenii, trebuie sa-si ceara scuze, daca nu vrea sa ramana cu aceasta eticheta.

    Sferturile nu s-au incheiat, iar titlul articolului se vrea o explicatie a ipotezei SOC ca CSM sa se califice in semifinale.
    Nu observ niciun argument al ipotezei soc ca U Mobitelco sa se califice in semifinale.

    Astept detalii sau scuze.

    cu 12 ani în urmă (19.04.2012) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe canguru :

    @realgorj
    E o varianta mai buna decat cea prezentata in articol dar nu stiu cat este de corecta, daca Energia bate si azi pe Medias si pierde in meciul 5 ar aduna 51 puncte( din 5 meciuri in playoff) la egalitate cu Oradea care insa a jucat doar 3 in playoff.
    Cred ca pt 5-8 trebuie pastrata ordinea in care cele 4 echipe au terminat sezonul regulat.

    Bineinteles, normal trebuia sa se joace

    cu 12 ani în urmă (19.04.2012) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Sabin Gherdan :

    MihaiB
    E simplu. Dupa cum este specificat in titlu, absolut tot articolul este ipotetic. Este mentionat si in paragraful respectiv :) Edit: Într-adevar am citit mai bine şi este vorba de o greşeală: am folosit "am fi avut" în loc de "am putea avea". Am corectat şi îmi cer scuze pentru disconfortul creat însă nu a fost cu intenţie :)

    cu 12 ani în urmă (19.04.2012) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe magyari :

    nici o problema
    Stai linistit, nici o problema, din punctul meu de vedere, dar a fost putin ....directa formularea ta. Oricum din pacate sunt sanse reale ca in cateva ore sa fie adevarata ipoteza, dar nu se stie sigur inca

    cu 12 ani în urmă (19.04.2012) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca carlos_cj :

    @mihaib
    pana la urma au avut dreptate cei de la totalbaschet, nu? vezi ca n-au fost tampenii. asa ca, ai putea sa-ti ceri tu scuze, sa nu ramai cumva cu eticheta ca scrii tampenii :)

    cu 12 ani în urmă (19.04.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!