Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Inevitabilul s-a produs! Steaua a pierdut primul meci în Liga Națională

Andrei Militaru

Andrei Militaru
14.12.2014

LNBM

Etapa 11

88-90

Sala „Mihai Viteazu”

București

9-1 Statistică 5-5

Steaua CSM Eximbank, singura echipă neînvinsă din actuala stagiune a Ligii Naționale masculine, a pierdut primul joc din această ediție de campionat. Roș-albaștrii au cedat acasă în fața lui Gaz Metan Mediaș, scor 88-90, la capătul unui meci electrizant, care a stat în trei din cele patru sferturi sub semnul echilibrului perfect.

Tabela a indicat o egalitate perfectă în primul sfert, al doilea și ultimul (30-30, 20-20, 18-18), însă diferența la puncte a fost făcut în partea a treia, câștigată de medieșeni la doar două puncte, scor 22-20.

Balul a fost deschis de jucătorii lui Bavcevic, care au punctat prin Ikonic, de 2 puncte. Mediașul a răspuns cu o aruncare de 3 puncte, care și-a atins ținta. Nicoară și Barac au avut apoi o serie excelentă pentru Steaua și au făcut 9-3. Steliștii au menținut avantajul până cu trei minute înainte de finalul primului sfert. Părea că echipa roș-albaștră va defila pe teren și mai face o victimă în Liga Națională. Dar n-a fost deloc așa, deoarece medieșenii au jucat fără trac și presiune, punctând ori de câte ori li s-a ivit ocazia. În ultimele trei minute, ardelenii au bifat 6 puncte consecutive și au egalat la 26. A urmat o nouă zvâcnire a gazdelor, care au făcut 30-26, după care Gazul a egalat din nou. Primul sfert s-a disputat într-un ritm foarte alert, dovadă în acest sens fiind cele 30 de puncte reușite de fiecare din cele două combatante.

Sfertul secund a fost început în forță de oaspeți, care au punctat de 3 puncte prin Nikolic. A urmat apoi o serie de 6 puncte a steliștilor, care au trecut din nou în avantaj, dar, la fel ca în primul sfert, acest avantaj nu a durat foarte mult. Niciuna dintre cele două formații nu s-a putut desprinde decisiv. Siladji de la Gaz, respectiv Everett, au fost oamenii sfertului secund, ei ducându-și în spate echipele. Egal a fost și la finalul celui de-al doilea sfert, 20-20.

Sfertul al treilea avea să fie cel care făcea diferența, nu neapărat ca stil de joc, ci ca număr de puncte reușit de cele două echipe. Steliștii au reușit cu două mai puțin decât adversarii lor, 20-22, și asta a contat la final. Pustahvar, cel mai bun jucător de pe teren, a marcat primul în sfertul al trilea cu o aruncare impecabilă de 3 puncte, dar Nicoară, cel mai bun om al Stelei, a anulat avantajul oaspeților cu două aruncări libere. A urmat apoi un nou echilibru perfect până în când mai erau 3 minute până la finalul celor 10. Atunci, Nikolic a reușit și el o aruncare splendidă de 3 puncte, în vreme ce același Pustahvar a înscris de 2 puncte, suficient pentru ca Gazul să termine în avantaj acest sfert.

Ultimele zece minute au fost de-a dreptul incendiare. Steaua a revenit în avantaj cu 5 puncte înscrise consecutiv de Barac, dar oaspeții au ținut aproape grație inepuizabilului Pustahvar. S-a mers din nou cap la cap până când mai erau 2 minute și 50 de secunde de joc efectiv, când tabela indica 84-84. Barac le-a adus pe gazde în avantaj cu o aruncare de 2 puncte, dar imediat Plumb a răspuns cu o aruncare de 3 puncte. A venit apoi aruncarea bună de 2 puncte a lui Navickas, care a făcut 89-86 pentru Gaz. Nicoară a apropiat Steaua la un punct când mai era un minut, dar ulterior oaspeții au fragmentat excelent jocul și timpul s-a risipit, spre disperarea steliștilor, care au comis un fault, iar arbitrul a dictat libere pentru oaspeți. Plumb a transformat una din cele două aruncări, suficient pentru ca Mediașul să câștige cu la două puncte diferență confruntarea cu Steaua, scor 90-88.

Trei jucători de la gazde au avut o prestație foarte bună, dar n-au putut evita înfrângerea echipei lor: Barac, 18 puncte, Nicoară, 20 de puncte și Watson, 16 puncte. Cel mai bun om a făcut parte, însă, din tabăra oaspeților. Pustahvar, cu 29 de puncte, a fost motorul Gazului, el fiind decisiv pentru victoria medieșenilor în deplasarea de la București.

*Foto: Răzvan Păsărică (sportpictures.ro)

2 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    Wow
    Bravo ma baieti !

    cu 9 ani în urmă (14.12.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe martax :

    Gaz si fara vedete!
    Echipa Gazului deminstreaza ca se poate face treaba buna si fara super nume in echipa. O echipa adevarata formata din jucatori care nu se gandesc doar la onorariul lor. Excelent. Keep up the good work!

    cu 9 ani în urmă (15.12.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!