Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Înfrângere drastică pentru CSM Ploiești în fața SCM Timișoara

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
29.10.2021

Înfrângere drastică pentru CSM Ploiești în fața SCM Timișoara

SCM Timișoara a surclasat-o pe CSM Ploiești în duelul direct, încheiat cu scorul de 95-72. Alb-violeții au ajuns la un bilanț de patru victorii și o înfrângere. Adversarii lor de azi au același număr de victorii, dar cu o înfrângere în plus.

Dragan Petricevic a început cu Strong, Lilov, Gajic, Petrescu și Komatina. Mihai Popa i-a trimis în teren pe Magdevski, Hammond, Chițu, Milin și Watson.

Bănățenii au început perfect partida. După o ratare de la distanță a lui Milos Komatina, Nikola Gajic a reușit recuperarea ofensivă și a dezghețat tabela. Bosniacul a reușit o recuperare și la celălalt inel după care a înscris din zero grade după o pasă bună a lui Petrescu. Parțialul timișorenilor a fost continuat de Strong și Lilov, care l-au forțat pe tehnicianul prahovenilor să ceară timeout. Aceștia au reușit să strângă rândurile după timpul de odihnă și să oprească pentru moment acțiunile adversarilor. Oaspeții au înscris prin Hammond și Popa Calotă pentru a reduce diferența, însă din acel moment a urmat un parțial de 10-0 al gazdelor ce a făcut ca scorul să fie 28-10 după primele 10 minute.

Leii din Banat au continuat să domine autoritar și după prima pauză a jocului. Jucătorii autohtoni Alexandru Olah și Robert Schipor au făcut ca scorul să devină 36-14 după un minut și jumătate din actul secund. O nouă reușită din spatele semicercului a lui Gajic l-a forțat pe Mihai Popa să ceară un nou timeout la scorul de 39-14. Bogdan Popa a răspuns imediat cu un coș la inel, însă ploieștenii tot nu au reușit să găsească un antidot pentru prestația excelentă a lui Nikola Gajic. La pauza mare, scorul era 51-25 pentru SCM Timișoara, iar jucătorul din Bosnia & Herzegovina înregistrase deja un double double cu 18 puncte și 10 recuperări.

Trupa de pe Valea Prahovei a revenit mai bine de la cabine și, chiar dacă diferența părea irecuperabilă, aceștia au jucat ca și cum partida ar fi reînceput de la 0-0. Earl Watson a înscris 6 puncte în primele minute ale sfertului și datorită reușitelor lui Magdevski, Popa Calotă și Hammond, oaspeții au redus diferența la 20 de puncte. Noul selecționer al vulturilor, Dragan Petricevic, s-a văzut nevoit să ceară un timeout pentru elevii săi care au reușit să refacă ecartul de la pauză pe tabelă prin triplele lui Adam Mirkovic, venite într-un interval de câteva secunde. După reușita lui Popa și o triplă la sirenă a lui Gajic, scorul înaintea ultimului sfert era 73-44.

Ivan Lilov a deschis ultima perioadă cu două reușite de la distanță, respectiv semi-distanță, ce au dus scorul la 78-44. Bulgarul a continuat seara excelentă a bănățenilor din spatele arcului de cerc și a înscris a 13-a aruncare de trei puncte pentru echipa sa. Timișorenii nu au ridicat până la final piciorul de pe pedala de accelerație și au continuat să practice în continuare un joc ofensiv bun. Pe de altă parte, intensitatea defensivă a fost ceva mai scăzută, lucru ce le-a permis adversarilor să aibă cel mai prolific sfert al partidei. Astfel, scorul final al încleștării a fost 95-72 pentru gazde.

Nikola Gajic a fost MVP-ul confruntării. Acesta a înregistrat un double-double cu 29 de puncte și 14 recuperări la care a mai adăugat trei intercepții. Din tabăra adversă s-au făcut remarcați Deion Hammond (17 puncte, 5 recuperări și 2 intercepții) și Andrej Magdevski (15 puncte, 5 pase decisive și 3 recuperări).

În etapa a șaptea a Ligii Naționale, SCM Timișoara se deplasează la Cluj pentru duelul cu campioana României, în timp ce CSM Ploiești va primi vizita celor de la Athletic Constanța.

*foto: Facebook/ Leii din Banat - Baschet SCM OHMA Timișoara

 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!