Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Interviu Giordan Watson: „Când suntem concentrați în defensivă, arătăm cel mai bun joc al nostru”. Exclusiv

Interviu Giordan Watson: „Când suntem concentrați în defensivă, arătăm cel mai bun joc al nostru”. Exclusiv

Astăzi, 5 octombrie, începând cu orele 18:30, CSM CSU Oradea urmează să primească vizita celor de la CSU Sibiu în mult așteptata dispută ce va stabili câștigătoarea SuperCupei României.

Unul dintre principalii contribuitori ai „leilor roșii” la câștigarea titlului din sezonul competitional 2018-2019, numit de asemenea MVP-ul seriei finale, Giordan Watson, a acordat un interviu în exclusivitate în care a vorbit despre această partidă, dar și despre participarea echipei sale în competițiile europene:

În primul rând, cum a decurs acest presezon pentru tine?

„Venind de la echipa națională, cu siguranță am avut parte de o perioadă de pregătire mai scurtă decât coechipierii mei. Însă, noi deja ne cunoaștem foarte bine, avem doar doi jucători noi în echipă, deci tranziția a fost una destul de ușoară.”

Cum vezi partida de astăzi? Consideri că sezonul precedent a creat o nouă rivalitate în baschetul românesc?

„Partida de sâmbătă va fi una foarte dificilă, atât din punct de vedere fizic, cât și psihic.Am avut multe dueluri cu ei sezonul trecut și sunt sigur că și ei și le aduc aminte, la fel ca noi, și vor fi extrem de motivați. Cred că o putem numi o rivalitate, însă cu siguranță va fi un meci foarte intens”

Crezi că vor avea un avantaj față de voi având în vedere că au putut să vă urmărească debutul în Champions League și vă cunosc majoritatea jucătorilor, în timp ce echipa lor e schimbată aproape în totalitate?

„Poate că da, poate că nu. Ambele echipe au propriul stil de joc, deci fie că știi sau nu anumiți jucători, trebuie să intri pe teren, să îți faci jocul, iar asta va decide echipa câștigătoare.”

Venind vorba despre această competiție, cum ai descrie experiența acestui sezon în Champions League? De asemenea, ce crezi că v-a lipsit în primul meci și ce așteptări ai de la FIBA Europe Cup?

„Cred că am lăsat o șansă extrem de frumoasă să ne scape mult prea ușor. Cred că aveam o echipa mai bună decât Falco, dar dacă nu demonstrezi asta atunci când trebuie, cuvintele rămân doar cuvinte. Jocul nostru a avut multe lipsuri în primul meci și, din păcate, acel meci ne-a costat șansa de a avansa. FIBA Europe Cup va fi, de asemenea, o provocare foarte interesantă. Trebuie să continuăm să creștem ca și echipă în startul acestui sezon ca să putem avansa.”

După cum probabil știi deja, CSU Sibiu vă va fi adversar și în această competiție. Crezi că meciurile dintre voi vor diferi în vreun fel de cele din Liga Naționaă, schimbând competiția?

„În competițiile europene de obicei îți este permis un joc mai fizic. Deci, din acest punct de vedere, consider că meciurile vor fi într-adevăr diferite.”

Revenind la meciul de astăzi, crezi că echipa voastră ar fi intrat cu o încredere mai scăzută dacă meciul avea loc în deplasare?

„Să joci în fața propriilor suporteri este întodeauna un avantaj, însă ca să ai reușite în baschet trebuie să câștigi jocuri și in deplasare la un moment dat. De asemenea, mereu este o plăcere pentru mine să joc la Sibiu, deci ar fi fost o provocare bine-primită din punctul meu de vedere.”

În final, care crezi că este cel mai puternic aspect al jocului vostru? Ceva despre care ai putea spune că dacă vă reușește, este aproape imposibil să pierdeți?

„Lotul nostru are o serie de jucători ce pot juca în stiluri extrem de diferite unul față de celălalt. Deci, de fiecare data când ceva nu merge în jocul nostru, putem încerca imediat altceva. De asemenea, când suntem concentrați în defensivă, arătăm cel mai bun joc al nostru. Aceste lucruri te pun în poziția de a câștiga meciuri și asta e tot ce îți poți dori.”

Giordan Watson a încheiat sezonul precedent cu medii statistice de 13.3 puncte, 4.9 pase decisive și 3.3 recuperări pe meci și un indice de eficiență de 15.3.

De asemenea, baschetbalistul a fost desemnat MVP-ul seriei finale de către redacția noastră, totalizând 67 de puncte în cele 4 partide, cu o medie de 16.75 puncte pe meci.

Partida va putea fi urmărita în direct, începând cu orele 18:30, pe Digi Sport 4.

 

*SURSA foto: facebook CSM CSU Oradea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!