Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Interviu Radu Vîrnă: „Avem o grupă grea, poate cel mai tare turneu din această săptămână”

Interviu Radu Vîrnă: „Avem o grupă grea, poate cel mai tare turneu din această săptămână”

CSA Steaua va avea parte de o grupă extrem de dură la Cluj-Napoca, acolo undeva va întâlni CSO Voluntari şi U-BT Cluj.

La doar 23 de ani, componentul echipei naţionalei Radu Vîrnă a devenit un jucător important pentru CSA Steaua în LNBM. Acesta a prefaţat turneul de la Cluj dar a vorbit şi despre experienţa din preliminariile de la EuroBasket 2022, într-un scurt interviu acordat pentru baschet.ro.

În primul rând cu ce gând vii la acest turneu, după meciurile de la națională? Ce ai învăţat din această experienţă?

Salut, pentru mine experienţa de la naţională a fost una benefică, am avut ocazia să evoluez contra unor jucători care activează în cele mai importante ligi din Europa şi asta s-a simţit pe parchet în ritmul jocului şi în agresivitatea din apărare. Din punctul meu de vedere avem mult de muncă pentru a ajunge să concurăm de la egal la egal cu astfel de echipe. Dar cred că noi ca grup, ca generaţie, suntem dispuşi să facem toate eforturile necesare în anii ce urmează pentru a creşte nivelul echipe naţionale.

Cum te simtţ din punct de vedere fizic? Ştiu că aţi avut ceva probleme cu antrenamentele din cauza cazurilor de covid de la nivelul echipei.

În această perioadă de pregătire am reuşit să ne găsim fiecare jucător propriul rol în această echipă şi să creştem nivelul de intensitate al antrenamentelor, suntem o echipă care are multe de demonstrat cu un nucleu de jucători români cu experienţă în LNBM, reuşim să ne motivăm în fiecare zi pentru a fi mai buni şi cred că acest lucru se va vedea şi în teren în meciurile care urmează.

Cum a fost perioada asta de pregătire la Steaua? Ați reușit să închegaţi mai bine echipa?

Da, este o perioadă grea pentru toată lumea în general, încercăm să ne protejăm cât putem de mult şi atunci când intrăm pe teren să dăm tot ce avem mai bun, trebuie să profităm la maxim de fiecare antrenament şi să ne pregătim fizic pentru acest nou sistem de joc, aici mă refer la turnee, la un volum mare de meciuri în 3-4 zile care consider că o sa fie destul de obositor. În ceea ce mă priveşte, încerc treptat să îmi intru în formă, deoarece pe perioada verii am suferit o rupere de ligamente la gleznă care m-a ţinut departe de terenul de baschet aproximativ 3 luni şi consider că am foarte multă muncă de recuperat.

Cum ti se pare grupa de la Cluj, cu U-BT si Voluntari?

Este o grupă grea, poate cel mai tare turneu din această săptămână, Clujul şi Voluntariul sunt două echipe puternice care sigur vor intra pe teren cu gândul la victorie. Mă aştept la nişte meciuri foarte disputate în care fiecare echipă are propria şansă şi va crede în ea până la capăt.

Care crezi ca sunt atuurile voastre in aceasta grupa, contra a doi adversari redutabili?

Echipa noastra se bazeaza foarte mult pe ambitie si determinare, stim ca in urmatoarele zile ne asteapta doua meciuri foarte grele, dar incercam sa ne pregatim cat mai bine din punct de vedere tactic si speram sa facem o figura cat mai frumoasa la acest turneu si sa aratam pe teren munca si efortul depus in fiecare zi la antrenamente.

Ce obiectiv ai pentru tine personal în acest sezon, dar şi pentru echipa voastră?

Personal încerc să acumulez cât mai multă experienţă, să reuşesc să iau cele mai bune decizii în regim de viteză, sa îmi cresc nivelul de agresivitate în aparare şi mai presus de toate să rămân sănătos în continuare. Un prim obiectiv pentru noi a fost acela de a ne califica la final 8, lucru pe care am reuşit să îl îndeplinim, iar pentru campionat ne dorim să terminăm în primele şase echipe. Cred că dacă rămânem focusaţi pe acest obiectiv, avem şanse reale să îl atingem.

CSA Steaua va debuta astăzi, 10 decembrie, de la ora 17.00, contra celor de la CSO Voluntari. Meciul va fi transmis pe FRB Tv şi TVR Cluj.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!