Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Ionuţ Georgescu: "Ciulin a ajutat Oradea să revină în meci"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
03.05.2013

CSU Ploieşti a izbutit să egaleze la general seria pe care o dispută cu CSM Oradea, după victoria de joi seară înregistrată în prelungiri. Într-o declaraţie acordată pe site-ul csuasesoft.ro, Ionuţ Georgescu a răspuns acuzelor aduse arbitrajului, venite din partea grupării bihorene, fiind de părere că Marius Ciulin a fost cel care a adus Oradea în joc. Oficialul ploieştenilor este de părere că Oradea a fost avantajată de arbitri atât în primul meci cât şi în meciul doi, subliniind faptul că "e o modă să lovești în Asesoft ca să arăți că ești imparțial".

Mă bucur enorm că am bătut. Victoria este singurul lucru care mai contează acum, timp de analize avem imediat după Paște. Au fost două meciuri de o înaltă încărcătură emoțională, disputate într-o sală deosebită. Play-off-ul și dragostea pentru echipa gazdă s-au simțit în aer în ambele zile și s-au transformat într-o presiune pe care am resimțit-o cu toții. Îi felicit pe această cale pe suporterii orădeni care au performat o dată cu echipa! Îi felicit și pe jucătorii noștri pentru că au avut caracter, mândrie, personalitate și valoarea de a reveni după o înfrângere dureroasa în prima zi.

Noi suntem obișnuiți cu tensiunea acestor meciuri și cu tensiunea din declarațiile de după meci. Mă bucur că oficialii Oradei nu s-au grăbit, precum alți suporteri sau jurnaliști, să lanseze valuri de acuzații la adresa arbitrilor. Au punctat ce au avut de punctat și atât. Probabil că și-au dat seama că în primul meci Oradea a fost favorizată clar. O să-mi spuneți poate că diferența de puncte a fost mare, dar după ce iei dvdul cu meciul și îl revezi îți poți contura mai bine o părere obiectivă. Poate nu a fost ceva intenționat, nu doresc a se înțelege asta, dar pentru că jucau acasă și pentru că e o modă să lovești în Asesoft ca să arăți că ești imparțial s-a întâmplat acest lucru. Și revenirea de la -15 puncte, în meciul al doilea, în ultimele 3 minute, i se datorează și arbitrajului dar pe-asta nu o mai spune nimeni. Toată lumea l-a pomenit pe domnul Marius Ciulin după meci, mai mult decât pe Maric, Țibârnă, Burlacu, Miletic sau Timermanis, eroii partidelor, dar dânsul e cel care a ajutat Oradea să revină în meci, permițând un fel de rugby în ultimele minute. Pe acea zonă presing s-au făcut foarte multe faulturi, în special la capcane. Repet, față de alții eu chiar nu vreau să le iau din merite adversarilor dar dați-ne și nouă voie să avem o părere, să putem evidenția niște lucruri pe care nu le considerăm normale, așa cum fac toți ceilalți. Este cred pentru prima dată când vorbesc de arbitraj, punctând niște aspecte importante pentru jocul echipei noastre, și mi-aș dori să fie ultima dată!

Pentru a mai puncta un subiect amplu analizat: pe parcursul unui meci de acest nivel sunt multe șicane și lovituri între jucători, fiind totuși un sport de contact, nu volei. La fel s-a întâmplat în duelul Burlacu-Pesic. Este clasic pentru baschetul românesc din ultimii șapte ani! Cred că domnul Ciulin a exagerat cu sancțiunea acordată lui Burlacu. Prima dată arătase antisportiv, apoi a revenit… Asta e, nu mai putem da timpul înapoi. Nici Pesic nu e un înger, nu e niciun secret, și în fiecare meci provoacă din primul până în ultimul minut. Acesta îi este stilul bine cunoscut de toată lumea. Ca jucător nu-i contestăm calitățile.

Ca să concluzionez, cum nimic pe lumea asta nu este perfect, nici arbitrajul nu este perfect. Dar asta nu poate știrbi cât de puțin frumusețea acestor două meciuri. Chiar a fost baschet de play-off și felicit ambele echipe, antrenorii și, mai ales, suporterii. Organizarea a fost foarte frumoasă iar acei oameni din tribună, care mai ieri învățau de la fani ploieșteni, sibieni, târg-mureșeni, medieșeni sau clujeni, ne-au făcut să ne scoatem pălăria și să-i aplaudăm la final. Toni Alexe, la al cărui mormânt vom merge cu toată echipa, ar fi mândru de o așa atmosferă în sala care-i poartă numele, mai ales la un meci între două echipe care i-au fost foarte dragi. În speranța că și la Brazi vom vedea un baschet la fel de bun și spectaculos, le doresc tuturor oamenilor angrenați în fenomen, jucători, antrenori, conducători și suporteri, un Paște Fericit, multă sănătate, bunăstare și, mai ales, credință și armonie!

18 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca air23 :

    Penibil
    De obicei hotii striga hotii. Nu va ajunge ca aproape in fiecare an furati mai si auncati cu noroi in cei care va ajuta . Esti penibil !!!

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • YMCA Tiger :

    haha
    de fiecare data cand sunt discutii pe seama arbitrajului mascota asta acuza ca defapt echipa adversa a fost avantajata...

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • zapacitu79 :

    :)))
    vai dar cat umor poti sa ai! :)))) asesoftul cel nedreptatit de arbitri! :))) eu zic sa investiti intr-un salon de masaj si stomatologie sa ii angajati acolo pe burlacu, pesici, levi, djambici, jecobescu etc! e pacat sa isi ireseasca "coatele terapeutice" in alte scopuri

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • blueg :

    titlul si introducerea
    am citit declaratia pe siteul echipei inainte sa apara aici. dintr-un titlu si doua fraze de inceput se da un nou iz de scandal desi declaratia nu se vrea atat de acida. Si eu cred ca Bucaresti de exemplu va trage cu Oradea ca in prima zi pentru a scoate Muresul in finala si campioana. sunt prea multe jocuri murdare produse de masinaria caracatita a lui ION OLARU! multi nu vor Ploiestiul campioana anul asta. sa vedem ce va fi

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • opreblu :

    Buna asta
    Il invit pe "domnul" Georgescu in fata calculatorului sa ne uitam la reluarea meciului, faza cu faza!!! Sa vedem cine si cum a fost ajutat de "arbitraj". Felicitari, asta da "presedinte"!!!

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    Ionut......
    Ai vorbit mult si confuz pana la urma ce sa intelegem ca in primul meci desi au tras arbitrii cat au putut ati jucat atat de slab incat 20 de puncte a fost o limitare a dezastrului?

    Iar la cotul lui Burlacu, daca te-ai uitat pe inregistrare, nu se vede clar cum l-a lovit pe Pesic intentionat si neprovocat? A exagerat arbitrul ca si-a permis sa sanctioneze un gest pe care Burlacu il face din reflex zici tu? Ne crezi naivi? Mai lasa-ne

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • helll :

    prea mult despre arbitraj
    Eu nu va mai inteleg. De ce nu vorbim de ce meciuri am putut vedea in aceste 2 zile? De baschetul de calitate? Primul meci cat ar vrea Ionut sa scoata Asesoftul diferenta a fost clara pentru Oradea. In al doilea meci Asesoft a meritat clar sa castige! Si in timpul regulamentar si dupa. A fost echipa mai buna cu toate prostiile facute de Burlacu, Vlahovic si Arnautovic. Oradea a avut si ghinion dar aia e! Ploiestiul a avut 4 eliminati, cu vreo 12 libere mai putin pe meci, s-au impartit tehnice si antisportive. Asta e baschetul! V-a placut? Mai veniti. Nu? treceti pe voilei. Acolo nu veti mai avea arbitri ca unic subiect de conversatie

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • helll :

    Mures-Medias
    si la acest meci am vazut o gramada de comentarii legate de arbitraj. Hai sa ne bucuram de baschet!Chiar avem un nivel bun fata de anii trecuti.

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • dan55 :

    Curat murdar!
    In loc sa taca din gura, acest mic cimpanzeu din conducerea Asesoft (cel mare este Iacobescu) are un tupeu extraordinar sa minta in asemenea hal.Nu se intreaba de ce oare toata lumea striga ca Asesoftul este ajutata de arbitrii? Chiar toata lumea baschetului romananesc (conducatori,jucatori, suporteri) sunt cretini si nu vad ce intampla cu adevarat?Mojicie la drumul mare!

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • Alexandra 6 :

    CARCATER?
    da da jucatorii ploiesteni au dat dovada de caracter mai ales Burlacu care in timpu meciului a luat prosopul de pe banca oradenilor si s-a sters cu el pe fata !! da dovada de caracter si bun simt , intr-adevar in regulament nu este mentionat ca nu ar avea voie dar e vorba de bun simt . si din pacate tin sa il contrazic pe domnul presedinte , JUCATORII DVS NU AU DAT DOVADA DE CARACTER ! iar arbitrajul in meciul 1 totusi meciul a inceput cu un partial de 11-0 sa inteleg ca pe fiecare faza cand ploiestenii au primit cos in primele 2 minute a fost fault ? e foarte ciudat ca in ultimele minute domnul Ciulin a acrodat un fault lui Will Franklin care a oferit asesoftului 2 aruncari libere urmate de un fault tehnic acordat domnului Achim ceea ce inseamna inca 2 libere + o posesie ceea ce inseamna 6-7 puncte OFERITE CADOU DE SFINTELE PASTI ASESOFTULUI ! daca pana si oamenii amatori care nu toti stiu regulile au observat ca arbitrii favorizau ploiestenii e grav , lumea cand vede un fault sau cand aude un fluier cauta vinovati si explicatii , iar in meciul 2 asesoftul nu ar fii castigat fara arbitrii! FELICITARI ORADEA !!! SUNTEM MANDRII DE VOI

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea rexdecebal :

    arbitri straini!!!
    chiar asa de greu ar fi sa se aduca niste arbitrii straini in meciurile de play-off?!?! asa poate ar disparea (cu timpul) si renumele de asehoti!!!

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • Alexandra 6 :

    :)
    inainte de meciul 1 jucatorii ploiesteni au luat meciul in ras , in timpul antrenamentului de dinainte de meci antrenorul statea pe hol si vorbea la telefon iar burlacu nici macar nu a facut antrenamentul !!

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea oradeafun :

    @hell
    Eu te consider un suporter clujean obiectiv, si cred ca nimeni nu stie mai bine decat voi cat e de patimit intr-un meci de play-off impotriva tandemului Ase-Hoti.
    Dar si sa spui ca in meciul 1 Oradea a fost ajutata... e culmea tupeului si a nesimtirii.
    Eu personal, de cand privesc baschet ( si crede-ma i-am prins jucand pe Magic si pe Air), nu am vazut o mai mare hotie decat in meciul 1. Dar aici recunosc, nu am vazut chiar toate finalele intre ploiesti si U.

    Si daca Ploiestiul e nemultumit de Ciulin, si la fel, Oradea e nemultumita, nu poate fi recuzat de comun acord, sa nu ne mai arbitreze el, IN VECII VECILOR- AMIN.

    Eu doar atat vad... in TOATE meciurile din acest play-off in care nu a arbitrat Ciulin, Oradea a dominat de la un cap la altul si a castigat clar, fara emotii.

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • zapacitu79 :

    @oradeafun
    hell si helll nu cred ca is una si aceesi persoana!
    si apropo de arbitri straini! la un moment dat a fost observator la meciurile cluj ploiesti un strain. in raport a facut praf arbitrajul pro asesoft! ce crezi ca s-a intamplat? a fost facut pachet si trimis acasa

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe carcoteala :

    Mai domn' Georgescu.daca
    pot sa-ti spun asa,Ciulin ia avantajat pe oradeni,si pe voi va dejavantajat,daca pricep eu bine din declaratia laborioasa?PENIBIL,NESIMTIT,MINCINOS-DISCURSUL tau.Din cate inteleg,cel mai mult ti-a placut publicul oradean,ce-ar fi sa te muti aici tu cu campeona,si sa invatati ce nu ati invatat pana acum adica ce inseamna respectul fata de adversar,sau din toamna sa-ti inscrii echipa la box,ca oricum la ce baschet ati aratat in astea 2 meciuri
    ,nu-i bai pentru campionat,ati face o favoare baschetului romanesc si celor care investesc.Va dau un sfat gratis invatati sa si pierdeti, a castiga un meci cu orice pret NU este important important este sa fii OM.

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hell :

    @oradeafun
    Dragul meu ma confunzi.... eu sunt hell el este helll si nu stiu ce hram poarta...... poate doar o clona poate doar un user care, la fel ca mine, este atras de idee!!!

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea oradeafun :

    @hell
    imi cer scuze atunci. Am avut ceva discutii cu un domn hell suporter U Cluj.

    cu 10 ani în urmă (03.05.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hell :

    @oradeafun
    Probabil cu mine ai avut discutiile pentru ca eu sunt suporterul lui "U", cel care a postat in acest topic este altcineva!!!

    cu 10 ani în urmă (04.05.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!