Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Ionuț Georgescu: „În perioada următoare vizăm semnarea a încă doi jucători străini”

Ionuț Georgescu: „În perioada următoare vizăm semnarea a încă doi jucători străini”

CSO Voluntari va începe sezonul 2022-2023 cu turneul de calificare în grupele Basketball Champions League. În urma tragerii la sorți efectuate în 7 iulie, vicecampioana României și-a aflat adversara din primul tur: Leicester Riders.

Reprezentantul lui CSO Voluntari la tragerea la sorți a fost Ionuț Georgescu, managerul general al alb-albaștrilor. Acesta a oferit o declarație pentru paginile de social media ale echipei pe care o conduce în care a vorbit despre ceea ce urmează pentru ilfoveni:

Am avut parte de o experiență extraordinară la Geneva. 52 dintre cele 54 de echipe implicate în Basketball Champions League 2022-2023 au participat la tragerea la sorți și la work-shop-urile dedicate. Sistemul competițional de calificare în sezonul regulat este unul foarte exigent. Doar 4 echipe din 24 vor izbuti acest lucru, printre care niște cluburi extrem de bine cotate precum Unicaja Malaga, Tofas Bursa sau Brose Bamberg. În grupa noastră de calificare sunt implicate 6 echipe, iar 4 dintre acestea își vor depune candidatura spre a organiza turneul. Pe 20 iulie vom ști unde mergem: UK, Germania, Turcia sau Macedonia. Primul nostru adversar vine din postura de campioană a Marii Britanii, un campionat care se află în creștere și care a trimis o echipă și în EuroCup. Dacă vom reuși să trecem de Leicester Riders, vom întâlni Tofas. Reprezentanta Turciei pune la bătaie unul dintre cele mai mari bugete din BCL și a anunțat numele antrenorului - Dimitris Prifitis, de la Panathinaikos, și un jucător din Euroligă - Rob Gray (Monaco). Cu siguranță Tofas este favorita grupei dar într-un singur meci totul este posibil. Dacă vom reuși să trecem de turci, sunt trei opțiuni pentru finală: TFT Skopje, Chemnitz sau Fribourg. Grupa A din sezonul regulat arată excelent (Falco, UCAM Murcia și Strasbourg).

 

Experiențe care ne dezvoltă pe toate planurile și ne fac să ne dorim mai mult de la noi cu fiecare zi ce trece! 🙏 Ionuț...

Posted by CSO Voluntari - Baschet on Sunday, July 10, 2022

De asemenea, Georgescu a declarat că își dorește ca CSO Voluntari să fie parte cât mai mult timp din Basketball Champions League și a dat câteva detalii legate de următoarele transferuri:

Networkingul, organizarea și propunerea comercială și sportivă a BCL au fost la superlativ. Ne dorim să fim parte cât mai mult timp din această competiție și să ne reprezentăm comunitatea și țara la nivel european. Obiectivul principal al Voluntariului pentru următorii ani este să joace constant în Europa, iar BCL ar fi mediul perfect pentru a ne dezvolta, pentru a crește ca organizație. În perioda următoare vizăm semnarea a încă doi jucători străini iar apoi vom lua o decizie referitoare la finalizarea lotului sau cooptarea unui al 7-lea. Avem jucători români valoroși așa că ne dorim un mix bun pentru antrenamente și meciuri. 

Turneul de calificare în Basketball Champions League va începe în 21 septembrie.

*foto: Facebook – Ionuț Georgescu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!