Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Ionuţ Georgescu: "Indiferent de culoarea medaliei rămânem Asesoft"

totalbaschet.ro (Cluj-Napoca)

totalbaschet.ro (Cluj-Napoca)
01.06.2011

CSU Ploieşti a pierdut primul titlu de campioană naţională a României în ultimii 8 ani, fiind înfrântă de formaţia U Mobitelco BT Cluj-Napoca, marţi seară, chiar pe terenul acestora, scor 64-61. La finalul partidei, totalbaschet.ro a stat de vorbă cu preşedintele executiv al ploieştenilor, Ionuţ Georgescu, care a vorbit atât despre finală cât şi despre atmosfera din sala Horia Demian.

În primul rând se cade să felicităm echipa Clujului. Sunt sigur că au fost 15 ani în care ei şi-au dorit foarte mult să recâştige un trofeu şi iată că au reuşit. S-au făcut investiţii mari în această echipă s-a mers pe continuitate şi putem spune că roata s-a întors în acest an, în favoarea lor. Dacă anul trecut noi am fost foarte buni dar şi norocoşi anul acesta am fost buni, tineri, entuziaşti şi ghinionişti. Am pierdut foarte multe meciuri în ultima secundă pe fondul lipsei de experienţă, a unor greşeli inexplicabile dar şi a ghinionului. A fost greu să te regăseşti după acea aruncare teribilă a lui Morris şi cu atât mai greu să ţii capul sus atunci când întreaga echipă a muncit enorm, în care cei trei români de excepţie Szijarto, Burlacu şi Tudor au arătat că au stofă de campioni şi au încercat să-i croiască şi pe ceilalţi coechipieri mai tineri după filozofia şi chipul pe care Asesoftul l-a conturat în ultimii şapte ani.

Văzând ceea ce s-a întâmplat dintr-un punct de vedere baschetbalistic şi echidistant, oamenii care au văzut fenomenul şi ştiu să-l aprecieze ar trebui să-şi dea seama că ceea ce a făcut Ploieştiul în acest an este o mare performanţă. Arnautovic a reuşit să ducă echipa până în finală şi în Final Four-ul României. Formaţia noastră a etalat un joc care a plăcut, care a atras publicul la sală şi nu s-a făcut absolut deloc de râs. Pot să mai spun că a fost un an în care Asesoft a avut foarte multe acţiuni de promovare a baschetului a sportului, a suporterilor, a echipelor de juniori. Le mulţumim tutoror celor care au fost alături de noi, Urban ICIM, Acvila, Grupul Asesoft, E MAG şi aşa mai departe.

Doresc să mai spun că am muncit foarte mult tot sezonul, iar toţi cei care au fost alături de echipă în acest sezon au simiţit acelaşi lucru. Ţineţi cont că este primul an în care ne-am întâlnit cu mai multe fenomene inexplicabile. Poate aşa a fost viaţa ca Ilic să fie diagnosticat cu cancer, ca Bajic să-şi rupă 26 de oase de la o mână la final de antrenament, poate aşa a fost să fie să pierdem atâtea meciuri în ultima secundă şi cred că ultima confruntare era decisivă în stabilirea echipei campioane. Însă trebuie să mergem înainte. Indiferent de culoarea medaliei rămânem Asesoft şi acest lucru trebuie respectat.

Atmosfera din sala Horia Demian a fost superbă însă mi-a fost ruşine să văd o parte a publicului care trasformă o sală dedicată baschetului, o sală în care sunt bannere cu mesajul "Respect, Fair Play", o sală unde este poza regretatului Nicolae Ienac, Dumenzeu să-l odihnească, să văd cum o transformă într-un stadion. Să fie prezente nişte melodii menite să înjosească, să intimideze meritul unui jucător exponenţial pentru baschetul românesc. Să văd cum trebuie să ne ferim de obiecte şi scuipat din parte anumitor oameni de acolo. Dar per total publicul clujean este unul senzaţional, au format o atmosferă rar întâlnită în România şi merită felicitaţi. Le mulţumim clujenilor care şi-au demonstrat caracterul şi nivelul de înţelegere a baschetului, care ne-au aplaudat la premiere când deja totul era foarte greu de înţeles şi de acceptat de către noi. Au ales să fie gentlemen într-un sport în care ar trebui să emane pentru copii, pentru toţi cei care stau în faţa televizoarelor sau în tribună, noţiunea de respect. 

Felicit încă odată echipa noastră pentru munca depusă de-a lungul sezonului şi sunt sigur că vom reveni la anul să ne luptăm pentru a reveni din nou în fruntea ierarhiei.

Foto: Ionuţ Badea

6 comentarii la aceasta stire:
  • alex_cj :

    haha
    cine vorbeste de civilizatie ? sala transformata in stadion, dar prietenul tau care da din maini si scuipa spre copii la secunda 0:54 in filmuletu asta cine e ? http://www.youtube.com/watch?v=gxLx0VtlCmM mars inapoi in cocina ... mare presedinte de club

    cu 12 ani în urmă (01.06.2011) Raspunde
  • Pitagora :

    excelent
    postat alex!

    cu 12 ani în urmă (01.06.2011) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    rectifificare
    Cel care scuipa nu este Ionut Georgescu! Este probabil un "cocalar" din preajma echipei ploiestene dar sigur nu este Ionut Georgescu!

    cu 12 ani în urmă (01.06.2011) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    Burlacu
    Burlacu nu a fost tratat altfel decat ii trateaza el pe altii! Aceasta "faima" negativa si-a construit-o singur an de an meci de meci prin atitudine si comportamnet fata de adversari si spectatori. A cules ceea ce a semanat. Pacat de el ca este un sportiv deosebit si un baschetbalist de exceptie dar se comporta ca un.........

    cu 12 ani în urmă (01.06.2011) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe minu-s :

    spectatori
    Sper ca de la toamna toate acele capete infierbantate care injura prin sala sau in galerie sa se potoleasca si sa se bucure de specatolul facut de echipa, iar daca nu sa stea acasa.

    cu 12 ani în urmă (01.06.2011) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe number1 :

    pt.oldboy, cu drag
    Ai dreptate , minu-s! N-ar fi rau sa stea acasa . Nu stiu cum de a zamislit inteligenta ardeleana atatea invective ! Poate fotbalul le-a luat mintile, ca la Cluj se omoara intre ei - si mai vorbesc de civilizatie! Voi, draga oldboy, ati injurat si scuipat mamele celor de la Asesoft , prezente la meci! Nu spre...ci PE!

    cu 12 ani în urmă (01.06.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!