Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Ionuț Georgescu: „Ne dorim să mai aducem la Ploiești un trofeu, pentru Dado Arnautovic”

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
28.04.2015

CSU Asesoft Ploiești se pregătește de un duel în semifinalele Ligii Naționale de Baschet Masculin contra Energiei Târgu-Jiu. Campioana en-titre are avantajul terenului propriu iar primele două jocuri se vor desfășura în Sala Olimpia din Ploiești, pe 29 și 30 aprilie.

Ionuț Georgescu, președintele prahovenilor ne-a oferit o declarație în care a vorbit atât despre duelul dintre cele două combatante dar și despre performanța reușită de Energia în EuroChallenge. Oficialul ploieștean a ținut să salute prestația europeană a gorjenilor și a vorbit numai în termeni laudativi despre parcursul acestor din Europa. Despre seria de playoff din semifinale, Ionuț Georgescu se așteaptă la dueluri echilibrate fără a se putea numi o favorită înaintea fiecărui meci. Tot ploieșteanul a mai spus că echipa a pregătit foarte bine aceste meciuri și își doresc un nou titlu pe care să-l dedice lui Vladimir Arnautovic:

„Fără doar și poate ne așteaptă o serie foarte interesantă între două echipe care au reuşit performanțe remarcabile în Europa. Singura diferență majoră este că echipa noastră este mult schimbată față de cea care a jucat în EuroCup în acest sezon în timp ce a lor este intactă și tocmai a terminat cu succes Final Four-ul EuroChallenge. Aș vrea în primul rând să-i felicit pe cei din Târgu-Jiu pentru performanța obținută. O echipă cu istorie atât de scurtă să reușească ceea ce a bifat Energia în acest sezon este ceva incredibil. Performanța Energiei Târgu-Jiu este încă o dovadă a ridicării Ligii Naționale. Plecând de la jucătorii pe care Energia a reușit să-i aducă în România, precum Glyniadakis de exemplu, și până la calitatea baschetului prestat de o echipă românească. De toate aceste lucruri ne bucurăm întrucât, fără lipsă de modestie, un merit în ceea ce se întâmplă bun în baschetul românesc și în aceste rezultate îl are și organizația CSU Asesoft Ploiești prin faptul că ridică ștacheta, împingând de la spate celelalte echipe să se autodepășească.

Acum revenind la competiția noastră, cu toții știm că playoff-ul este altceva iar această serie va fi una echilibrată, foarte disputată. Anul trecut am întâlnit Energia în sferturile de finală, iată că acum jucăm pentru un loc în ultimul act, ceea ce din nou este lăudabil pentru ei că au reușit să autodepășească la nivel de întrecere internă. Am pregătit foarte bine aceste meciuri, am avut o perioadă de pauză dar nu întotdeauna această perioadă este un avantaj chiar dacă am putut să ne odihnim dar știm din EuroCup că jucând miercuri sâmbătă asta te poate ajuta, te menține concentrat, te menține în formă. Toată lumea se aștepta ca Energia să ajungă până aici cu rotația scurtă și modul în care joacă fiecare partidă, la ce intensitate, atât în atac cât și în apărare. Noi i-am studiat foarte bine, trebuie să respectăm planul de joc. Băieții sunt și ei foarte motivați, nu mai vrem pași greșiți în Sala Olimpia dar nu desconsiderăm adversarul și vom trata foarte serios. Chiar dacă vin la Ploiești cu un mare elan prin întreg staff-ul, jucători și suporteri cred că este foarte de greu de spus înaintea fiecărui meci din această serie cine va câștiga. Echipa mai bună se va vedea când se va trage linie și cine joacă finala. Ne dorim foarte mult accederea în ultimul act. Cu toate probleme prin care am trecut, nu cred că nici un alt club nu s-a confruntat cu asemenea dificultăți, totuși am ținut toți aproape, suntem în continuare o familie și ne dorim să mai aducem la Ploiești un trofeu pentru Dado Arnautovic.”

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!