Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Ionuţ Georgescu: "Poate cineva doreşte să-i mobilizeze pe bănăţeni prin nişte minciuni de clasa a 4-a"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
29.03.2012

Probabil cel mai aşteptat meci din acest sfârşit de sezon va avea loc sâmbătă seară la Sala Constantin Jude din Timişoara acolo unde îşi vor da întâlnire gazdele, BC Timişoara şi CSU Ploieşti. Miza este una foarte mare, primul loc înaintea playoff-ului. Partida va debuta la orele 19:00 şi va fi transmisă în direct pe postul Digi Sport 3.

Deşi mai sunt două zile până la debutul jocului, confruntarea a început deja în declaraţii. Bogdan Popescu a declarat în cursul zilei de azi că "ploieştenii spun că Timişoara e cea mai slabă din primele patru. O să le arătăm noi cum stă treaba", pentru ca în scurt timp site-ul nostru să fie contactat de către preşedintele executiv al prahovenilor care a răspuns afirmaţiilor venite din partea bănăţenilor.

Am văzut declaraţia lui Bogdan Popescu şi sunt surprins că bănăţenii au nevoie de nişte extra motivaţii înaintea de partida cu noi. Declaraţiile de care spunea el nu există şi nici nu au existat de-a lungul întregului sezon. Am respectat şi respectăm fiecare adversar, îi acordăm importanţa meritată şi dacă ne-am exprimat opinia declarându-ne dinainte capabilitatea de a ne impune denotă doar încrederea în propriile forţe. Nu a spus nimeni că Timişoara este cea mai slabă echipă din primele 4 şi nici nu s-au făcut aluzii legate de parcursul lor mai slab din retur sau de alte aspecte referitoare la această echipă. Poate cineva doreşte să-i mobilizeze pe jucători prin nişte minciuni de clasa a 4-a.

În ceea ce priveşte partida, Ionuţ Georgescu spune că îşi doreşte a 12-a victorie consecutivă.

Ne aşteaptă un mare test la Timişoara pe care mă aştept să îl trecem. Va fi un meci dificil împotriva unei echipe compacte şi valoroase. Jucătorii noştri sunt montaţi, atmosfera este nemaipomenită, iar motivaţia maximă. Nu pentru faptul că jucăm cu Timişoara ci pentru că vrem să încheiem sezonul în postura de lideri dacă tot am muncit atât pentru a face acest lucru posibil. Suntem la mâna noastră, nu depindem de alţii, avem 11 victorii la rând şi ne-o dorim pe a 12-a.

Oficialul ploieştean a vorbit şi despre Cupa României, competiţie pe care o considere ca fiind un obiectiv ratat, însă chiar şi aşa Cupa "nu mai reprezenta un ideal pentru noi".

După ce am pierdut calificarea am ştiut să trecem peste, iar meciul retur pe care l-am câştigat la Ploieşti ne-a arătat cum ar trebui să jucăm. Supărarea a trecut. Nu am făcut o mare tragedie din ratarea cupei. A fost un obiectiv ratat, ce-i drept, dar totuşi acest trofeu nu mai reprezenta un ideal pentru noi. Ne dorim să avem o echipă mai bună care să câştige campionatul şi să arate tot mai bine pentru sezonul viitor.

În final Ionuţ Georgescu adaugă faptul pe parcursul sezonului mai multe formaţii au "încercat fotoliul de lider" însă "s-a rupt scaunul cu ele, la un moment dat"

În altă ordine de idei sper să avem motive să ne bucurăm după meciul de sâmbătă. Pentru un joc demn de forma actuală a echipei şi pentru o victorie care să ne propulseze acolo unde ne este locul. Atâtea echipe au încercat de-a lungul sezonului fotoliul de lider şi, glumind puţin, s-a "rupt" scaunul cu ele, la un moment dat. Este greu să te lupţi, să ajungi sus şi să te menţii într-un campionat care a fost foarte echilibrat şi frumos, până acum.

4 comentarii la aceasta stire:
  • doarbaschet :

    declaratie
    Iata ce declara Arnautovic , intr-un interviu din cotidianul Republicanul , preluat partial de Totalbaschet, in 20 martie: "Şi mai vreau ceva: să o evit pe Mediaş până în finală. Consider că este o echipă foarte bună, cu o bancă foarte lungă, şi - zic eu - ar fi de evitat. La cum au jucat în ultimul timp, Clujul şi Timişoara sunt abordabile. Ambele sunt în cădere. Mureşul, în schimb, este o echipă foarte bună şi ea. Aşa, după lot, după jucători, e următoarea trupă după Mediaş, fără să vorbesc de noi. Eu vreau Clujul sau Timişoara, vorbesc de semifinale." Ce ziceti , domnule Georgescu , s-au facut ceva "aluzii " la loturile si parcursurile din retur al altor echipe,printre care si Timisoara ? Sau a uitat Arnautovic sa va ceara voie cand a dat interviul ? In rest , chestia cu "scaunele" e deosebita .

    cu 12 ani în urmă (29.03.2012) Raspunde
  • suporteru lu peste :

    @doarbaschet
    Care e problema ? Crezi ca vreunul din jucatorii uneia din primele 8 echipe ar putea declara ca se considera mai slabi decat ceilalti ? Sau antrenorii ? Sau presedintii ? E normal ca fiecare sa creada in forta lor inainte de playoff - as zice ca e singurul semn de normalitate intr-o liga subminata de federatie si de echipele de sub locul 10, dar asta e alta poveste. Anul trecut Adrian Tudor a declarat dupa primul meci pierdut cu Cluj ca la 2-0 finala e pierduta si a reusit sa submineze intreaga echipa, asa incat, cred ca, orice lider de opinie, mai ales de la o echipa cu pretentii ca Asesoft, care ar avea tupeul sa se considere mai slab decat adversarul da dovada de tupeu fata de echipa si suporteri. Asa incat declaratiile gen "respectam adversarul, dar suntem mai buni ca ei" sunt un semn de normalitate si mentalitate sanatoasa. Sa lasam lalaielile fara sens si sentimentalismele, deoarece nimeni nu se uita la Asesoft ca la vicecampioana en-titre ci toata lumea stie ca Clujul este CAMPIOANA en-titre (asa cum roata a fost invers anii de dinainte si nimeni nu-si aminteste prin negura timpului cine a fost exact vice-campioana in fiecare an). E competitie si concurenta si asta, ca suporter al Asesoftului, mi se pare foarte bine pentru tot campionatul.

    cu 12 ani în urmă (29.03.2012) Raspunde
  • BC Sirius Mureșul Târgu Mureș mmstoica11 :

    @doarbaschet
    Dar ce a zis Arnautovic aşa jignitor? Timişoara a pierdut la Giurgiu şi la Târgu Jiu, n-a mai avut parcursul bun din tur, deci poate fi considerată o echipă în cădere. Ainventat ceva? Vă place să spună ca alţi antrenori, chiar dacă întâlnesc Ciucul, ceva de genul "întâlnim o echipă foarte bună din campionat" şamd. Căutaţi-i pe cei cu şabloane, atunci, nu pe cei cu opinii!

    cu 12 ani în urmă (30.03.2012) Raspunde
  • thejack :

    ionut pantalonialbastri
    draga ionut, adevarul e ca singurul personaj pe care intr-o sala de baschet nu-l suporta nici macar scaunele e "maistrul" iacobescu: daca iti mai aduci aminte, in sezonul trecut, intr-un eveniment parca premonitoriu, nervii si energia negativa au facut ca in sala din Cluj sa cedeze un scaun sub "renumitul" ploiestean

    cu 12 ani în urmă (30.03.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!