Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Ionuț Georgescu și-a anunțat plecarea de la CSO Voluntari

Ionuț Georgescu și-a anunțat plecarea de la CSO Voluntari

După un sezon în care nu s-a luptat pentru medalii în Liga Națională de Baschet Masculin, CSO Voluntari a reușit să se redreseze, schimbând întreg contingentul de jucători străini și efectuând transferuri și la nivelul baschetbaliștilor autohtoni.

Aceste mutări au dat roade iar ilfovenii au terminat stagiunea pe locul al treilea în campionat, având rezultate foarte bune și pe plan european, unde au jucat finala European North Basketball League.

Pentru CSO Voluntari a fost a doua medalie din LNBM în patru sezoane, perioadă în care a mai câștigat și două Cupe ale României. Cu toate acestea, Ionuț Georgescu, managerul alb-albaștrilor, a anunțat că nu va continua la trupa antrenată de Ainars Bagatskis, acesta urmând să își continue cariera în străinătate.

𝐍𝐮 𝐞𝐱𝐢𝐬𝐭𝐚̆ 𝐥𝐢𝐟𝐭 𝐜𝐚̆𝐭𝐫𝐞 𝐬𝐮𝐜𝐜𝐞𝐬. 𝐈𝐚-𝐨 𝐩𝐞 𝐬𝐜𝐚̆𝐫𝐢.

Am mai spus-o: acum 4 ani, când m-a sunat Virgill cu propunerea de a mă alătura proiectului care de-abia promovase în Ligă, nu știam la ce să mă aștept. De ce baschet în Voluntari? Cât de serioși sunt cu acest proiect? Sunt dispuși să se dezvolte mult într-un timp scurt sau, asemenea multor cluburi, vor să ”joace la trecerea timpului”? Sunt dispuși să iasă din zona de confort? Cum se manifestă politicul în toată treaba asta? Cum ne va afecta covidul? Cine ar putea ține cu Voluntari? Ce parteneri ar putea veni lângă proiect? Ce jucători am putea convinge?...

Răspunsurile la toate întrebările au venit prin munca oamenilor implicați. Oameni care au devenit ECHIPĂ, iar pentru mine a doua familie. Am trecut prin multe împreună și am învățat din fiecare experiență. Obiectivul major a fost unul clar: CSO Voluntari să devină un nume relevant în baschetul românesc, să intrăm în elită și să ne menținem acolo.

Iar asta am reușit prin îndeplinirea obiectivelor intermediare: setarea unei culturi organizaționale de succes și a unor standarde înalte; să fim lideri prin exemplu; să ne apropiem comunitatea și să o educăm în spiritul sportului; să vedem progresul chiar și în micile victorii obținute zilnic; să avem o mentalitate de învingători, indiferent de ce ne va arăta tabela; să scriem istorie, bifând milestone, după milestone; să ne bucurăm de ceea ce facem, îmbrățișând procesul cu răbdare și perseverență; să înțelegem ce putem controla și ce nu, focusându-ne pe ce ține de noi.

Sezonul recent încheiat arată că acest proiect merge în direcția corectă.

Nu o reflectă doar rezultatele și medaliile - locul al treilea în sezonul regulat, bronz la final de LNBM și argint în ENBL, după prima finală europeană din istoria clubuului – ci maniera prin care am depășit ediția 22/23 (una nu neapărat rea însă mult sub standardele pe care noi ni le-am impus), cum am reconstruit lotul aproape de la zero, cum am crescut ca nivel de organizație, cum am jucat baschet cu inima, demonstrând caracter și o identitate clară, asumată.

Vreau să-i felicit pe jucători și să le mulțumesc! Un mix absolut grozav de personalități, caractere, talent, backgrounduri și aspirații. Am avut cel mai bun loc din sală pentru a-i aplauda și a-i încuraja la fiecare meci. Am evoluat enorm iar obiectivele individuale ale fiecăruia au fost răsplătite prin atingerea obiectivului comun.

Țin mult să remarc munca staffului nostru, de la antrenori (o fundație solidă care a făcut ca planul să țină, să ne atingem și să ne depășim potențialul - Chapeau, domnilor!), la medical, marketing, voluntari sau oamenii din club care ne ajută enorm, în fiecare zi, prin implicarea lor - de la departamentul finaciar și de achiziții, la cel administrativ, juridic, la bucătărese și doamnele de la curățenie, resposabilul cu echipamentele... sunt atâtea inimi care bat pentru club înainte ca bătăile mingilor de baschet să se audă în sală.

Mulțumiri către toți sponsorii și partenerii care ne-au fost alături, au crezut în noi și au crezut în sport! De la autoritățile locale care văd în CSO ambasadorul potrivit al comunității, la companiile private care ne-au ajutat să ne dezvoltăm tot mai mult. Cei care mă cunosc știu că nu fac politică. ȘI că nu mă dezic de oameni doar pentru a fi pe placul unora. Drept pentru care vreau să fac un singur comentariu: pot spune cu mâna pe inimă că sportul din Voluntari are întâi un mare, discret și înfocat suporter și apoi un primar. Iar asta contează enorm. Nu au existat băi de mulțime sau presiuni. Am primit multe mesaje de încurajare în momente grele și felicitări sincere la bucurie. Tot respectul.

Mi-am împărțit viața cu Voluntari în aceste patru sezoane.

Este cea mai lungă perioadă petrecută la un club, de la Asesoft încoace.

Voluntari a devenit ”acasă” pentru mine, pentru Laura, pentru Noelle și Anabelle – două dintre cele mai înfocate majorete și fane.

Mă simt respectat, iubit și apreciat, iar încrederea care mi s-a oferit de către conducere și colegi m-a făcut să evoluez ca lider, ca profesionist.

Cine mă cunoaște știe cât de înalte sunt aspirațiile mele și că zona de confort nu mi-a fost niciodată prietenă.

Am sperat să plec în străinătate după Asesoft, după Steaua CSM EximBank, după CSU Sibiu, după cei patru ani de colaborare cu Real Betis... am avut interviuri, discuții, oferte dar nu s-a întâmplat.

Se întâmplă acum, de la CSO Voluntari, schimbându-mi puțin relația profesională pe care o voi avea cu acest proiect care mi-a devenit atât de drag.

Iar asta este încă o dovadă de încredere și respect din partea oamenilor de aici, dorința de a ține aproape unii de alții fiind comună. Nu am cuvinte prin care să le mulțumesc îndeajuns așa că prefer să o fac prin fapte.

Astfel, acest mesaj nu este unul de despărțire ci de confirmare că la CSO Voluntari există o bază profesionistă solidă, capabilă să susțină continuarea drumului spre performanțe on & off the court, alături de care voi rămâne aproape sufletește, iar cu rol consultativ și strategic, de la distanță.

Pentru mine și pentru familia mea urmează provocarea vieții noastre.

Sunt foarte norocos că o am pe Laura alături în această decizie.

Pornesc la acest drum cu inima deschisă, știind că nu o să îmi fie ușor.

Însă, dacă era ”ușor”, o făcea oricine.

Baschetul românesc mi-a dat șansa de a o porni pe acest drum la vârsta de 17 ani și de a demonstra că nu trebuie să fi jucat ca să faci treabă în front office. Baschetul românesc mi-a arătat că există oameni suficient de nebuni (sau vizionari) încât să-i dea credit unui tânăr și să-l responsabilizeze, simțindu-i pasiunea, dedicarea și potențialul. În baschetul românesc am arătat că poți avea succes în structuri diferite, comunități diferite, cu resurse diferite, dacă ai o orientare sports business, pui mâna pe carte, faci totul din dragoste pentru bashet și te înconjori de oameni de calitate. Baschetul românesc, cu bunele și relele sale, și toți oamenii alături de care am lucrat sau concurat în acești 19 ani m-au pregătit pentru următorul pas, iar pentru asta sunt recunoscător.

Povestea merge mai departe”, este mesajul publicat de Ionuț Georgescu pe rețelele sociale.

De-a lungul anilor, Ionuț Georgescu a mai ocupat funcții executive la CSU Asesoft Ploiești, CSA Steaua București și CSU Sibiu

*foto: Facebook – Ionuț Georgescu

2 comentarii la aceasta stire:
 • U BT Cluj-Napoca studentU :

  si totusi
  unde merge? in China?

  cu 1 lună în urmă (23.05.2024) Raspunde
 • FC Argeș Pitești Dan N :

  Frumos mesaj de final
  Daca este provocarea de care avea nevoie, atunci sa fie una in care sa demonstreze de ce e capabil pe partea de management sportiv. Spor la treaba!

  cu 1 lună în urmă (23.05.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!