Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Ionuț Stroe a anunțat noi relaxări și a explicat cum se pot desfășura antrenamentele în sală

Ionuț Stroe a anunțat noi relaxări și a explicat cum se pot desfășura antrenamentele în sală

Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, a susținut marți o conferință de presă în care a vorbit despre reluarea activității sportive și a competițiilor. El a arătat noutățile față de restricțiile anunțate pe 15 mai.

„Da, se pot relua competițiile sportive în aer liber și deja sunt niște solicitări oficiale pentru redeschiderea unor competiții. Ne-au solicitat până acum cei de la fotbal, pentru data de 13 iunie, cei de la automobilism, pe 20 iunie, și cei de la ciclism, pe 2 iulie.

De pe 1 iunie, în România, se poate mai mult sport. Această libertatea vine cu o responsabilitate mare. Aș vrea să fac un apel «Deschideți sălile și bazele pentru sport! Asigurați-vă că îndepliniți condițiile stării de alertă și protejați sănătatea tuturor participanților».

Am creat un cadru legal, care acum e pe site-ul MTS, și trebuie să-l respectați. Ordinul comun al MTS și MS stabilește un cadru foarte bine definit, un volum de informații mare, pentru majoritatea tipurilor de pregătire, antrenament și competiții. Mai puțin pentru cele în sală. Tot ce trebuie să faceți e să puneți planul în aplicare și să-l respectați. Mingea e la cluburilor sportive, organizatorii competițiilor și administratorii de baze sportive”.

Ministrul Tineretului și Sportului a prezentat și ce restricții au fost relaxate față de 15 mai:

  • Deschidere față de toate categoriile de vârstă, se pot organiza competiții sportive în anumite condiții
  • Ordinul reglementează activitatea sportivilor de performanță, adică a celor legitimați la un club. Se pot deschide competițiile sportive în aer liber la sportul individual și la cele de echipă, în anumite condiții
  • Sunt permise antrenamentele individuale și la sporturile de sală
  • Se pot relua antrenamentele și competițiile în bazin, pentru sportivii legitimați

Cât despre antrenamentele juniorilor, Stroe a precizat:

„Există un interes de cum își pot relua juniorii antrenamentele. Se pot antrena individual în sală sau în aer liber sau în grupuri de 3 participanți. Cluburile și administratorii de baze sportive pot redeschide activitatea, dar să respecte condițiile din ordinul MTS. Sportivii de la sporturile în sală se pot antrena în sală, individual, dar respectând distanțarea și regula celor 7 metri pătrați.

Se pot relua competițiile în aer liber, și la juniori, și la seniori, dar în anumite condiții. După ce este informat MTS și după o perioadă de pregătire, la copii și juniori trebuie acordul parental” a mai spus ministrul, în cadrul conferinței de presă.

 

Conferință de presă susținută de Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe,legată de faza a doua a reluării activității sportive și a competițiilor

Posted by Ministerul Tineretului și Sportului on Tuesday, June 2, 2020

*foto: captură facebook Ministerul Tineretului și Sportului

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!