Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Ionuţ Stroe, întâlnire de lucru cu preşedinţii Federaţiilor sportive

Ionuţ Stroe, întâlnire de lucru cu preşedinţii Federaţiilor sportive

După ce săptămâna trecută s-a ajuns la peste 4.000 de cazuri de coronavirus pe zi, luni au fost depistate alte 2.466 de noi cazuri la doar 8.040 de teste, adică o rată de pozitivare de peste 30%, potrivit ultimului bilanţ al Grupului de Comunicare Strategică.

În acest context, Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a avut o întâlnire cu preşedinţii de Federaţii Sportive cu care a discutat despre desfăşurarea competiţiilor sportive. Acesta a precizat într-o postare pe facebook că a făcut o evaluare a competiţiilor sportive şi a precizat că toate competiţiile sunt sigure din punct de vedere medical, în contextul în care regulamentele în care acestea se desfăşoare sunt precise:

„E un moment extrem de greu pentru toate sporturile, în special pentru cele care își desfășoară activitatea în sală. Pandemia îi afectează pe toți actorii implicați în acest domeniu, mai ales că asistăm iar la o creștere a numărului de infectări în România.

Am avut azi o întâlnire de lucru cu reprezentanții federațiilor naționale sportive de baschet, handbal, volei, polo, tenis de masă, hochei pe gheață, judo, box, lupte, kempo și taekwondo.

Am dorit să avem o evaluare a situației direct de la reprezentanții acestor discipline, pentru desfășurarea în bune condiții a activității sportive. Ne dorim cât mai puține infectări și competiții sigure. La sport avem cel mai clar cadru legislativ, cele mai detaliate reguli pentru a proteja sănătatea și siguranța sportivilor astfel încât să-și continue activitatea. De aceea, este esențial să respectăm cu strictețe măsurile care reglementează ceea ce înseamnă acum practicarea sportului.

Este o luptă pe care trebuie să o ducem împreună, cu ajutorul federațiilor. Ne bazăm pe experiența lor și pe angajamentul ferm că vor face tot ce e posibil pentru a ține lucrurile sub control”, a explicat ministrul, pe facebook.

 

E un moment extrem de greu pentru toate sporturile, în special pentru cele care își desfășoară activitatea în sală....

Posted by Ionuț Stroe on Monday, October 19, 2020

Reamintim faptul că săptămâna trecută un scandal destul de mare a lovit baschetul românesc, după ce în sânul echipelor participante la Memorialul Elemer Tordai au fost depistate mai multe cazuri pozitive. De altfel,  în rândul mai multor echipe din LNBM au fost depistate cazuri, motiv pentru care startul Cupei României a fost amânat.

Rămâne aşadar să urmărim când vor avea loc următoarele competiţii în baschetul românesc. Din comentariul ministrului Sportului deducem că, cel puţin deocamdată, competiţiile sportive nu sunt în pericol să nu se mai desfăşoare. Dar nici nu sunt şanse prea mari ca fanii să revină în sală prea curând.

*foto:

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!