Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Ironi Ness Ziona revine pe final și câștigă duelul cu CSM CSU Oradea

Ironi Ness Ziona revine pe final și câștigă duelul cu CSM CSU Oradea

Ironi Ness Ziona s-a impus în etapa a cincea a fazei grupelor din FIBA Europe Cup, scor 85-77 pe teren propriu. 

Ironi Ness Ziona a început partida în formula Daequan Cook, Anthony Fisher, Golan Gutt, Jeremy Hollowell și Raviv Limonad, în timp ce CSM CSU Oradea i-a avut în primul cinci pe Giordan Watson, Kris Richard, Aaron Broussard, Sean Barnette și Cătălin Baciu.

Partida a început după un moment de reculegere în onoarea lui Kobe Bryant. Zekovic a deschis scorul din pasa lui Broussard iar Cook a răspuns cu un coș de 3 puncte. Au urmat două minute fără coș marcat, pentru ca apoi bihorenii să pună un run de 9-0, cu Giordan Watson și Kris Richard în prim plan (3-11). Replică nu a întârziat să apară din partea gazdelor, iar Daequan Cook readucea Ironi Ness în avantaj, scor 18-17. Golan Gutt avea să stabilească scorul primei reprise cu un coș de 3 puncte pe sirenă la 23-19.

Bihorenii au început sfertul second cu patru puncta consecutive și au trecut la conducerea partied după reușita lui Dragan Zekovic (27-29). Același Zekovic a dus avantajul la 6 puncte, după un coș de 3 (28-34). Israelienii au egalat însă la 34 prin Cook și au preluat conducerea printr-un and-one al lui Hollowell. Finalul primei reprise a aparținut însă orădenilor, care au marcat șapte puncte la rând și au intrat la pauză cu un avantaj de 5 puncte (36-41).

Zekovic a dus Oradea la un avantaj de șase puncte (40-46), dar israelienii au reintrat în joc iar coșul de 3 al lui Limonad a egalat scorul la 48. Oradea a revenit în avantaj și după coșul de 3 al lui Zekovic s-au dus la 4 puncte (53-57). Finalul sfertului a aparținut gazdelor, care au reușit un partial de 9-0 cu care s-au dus la un avans de cinci lungimi înaintea ultimului sfert (62-57).

Broussard a semnat primele puncte ale Oradiei din ultimul sfert după un minut și jumătate. Fisher și Hollowell au dus Ironi Ness la 7 puncte (68-61), dar Broussard a răspuns cu un coș de 3 iar Reljic a apropiat Oradea la două puncte. După coșul lui Cook, Cristi Achim a cerut time-out la 70-66 și 4:43 rămas de jucat din meci. Cook a marcat două libere din trei, dar Oradea a reușit șase puncte consecutive prin Watson și Richard și a egalat la 72 cu 1:41 rămas de jucat. Pe finalul de meci gazde au prins însă din nou aripi, iar Cook a transformat o recuperare ofensivă, pentru ca apoi să înscrie un coș de 3 puncte, în ciuda opoziției lui Zekovic (81-72). Zekovic și Markovic au redus diferența la șase puncte (81-75), Limonad a răspuns cu două libere, Watson a mai marcat un lay-up iar același Limonad a înscris după încă o recuperare ofensivă. Coșul lui Barnette a fost înscris după sirenă iar Ironi Ness Ziona s-a impus în cele din urmă cu 85-77.

Daequan Cook a fost „on fire” pentru Ironi Ness Ziona, reușind un double double cu 28 de puncte și 11 recuperări. Jeremy Hollowell a reușit și el un double-double, cu 11 puncte și 11 recuperări, Raviv Limonad a marcat 15 pucte și Anthony Fisher 10. De partea cealaltă Dragan Zekovic a strâns 17 puncte, Giordan Watson și Aaaron Broussard 15 puncte, Kris Richard 13 iar Nikola Markovic 7 puncte și 14 recuperări!

După acest meci, ambele echipe au un palmares de 2-3. Ironi Ness este însă pe 3, cu un coșaveraj de -14 și avantajul meciurilor idrecte, în timp ce Oradea este pe ultimul loc, cu -18.

În ultima rundă CSM CSU Oradea joacă tot în deplasare, pe terenul lui Tsmoki Minsk, în timp ce Ironi Ness se deplasează la BTArena, pentru meciul cu U-BT Cluj.

*foto: fiba.basketball

8 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea DonDiablo :

    DonDiablo
    Bravo Achim&co pentru infrângerea de azi,o echipă care a jucat poate fara cel mai bun om și în 7 jucători,unu de clasă recunosc Cook,care era cam singuru care era periculos și trebuia ținut calumea.În rest un meci asemănător cu ungurii din preliminarile BCL,în afara de săracul Zeko care era cam singuru care a făcut ceva și Broussard nici o treabă niciunu.Poate își dă seama si Achim că trebuie un pivot de valoare și i spune lui Richard totusi să joace ceva.
    Degeaba bati Pitesti si Timisoara la 20 pct când unde contează cu advărat și unde puteai bate pierzi,nivelu trebuie ridicat și asta trebuie făcut în Europa.
    Diferentă,Patrick Richard aduce cu puțină șansă victoria lui U Bt în timp ce Kris Richard te îngroapă la scor egal cu un coș cu fault care te duce la -4,bravo băieți,bravo Achim.

    cu 4 ani în urmă (30.01.2020) Raspunde
  • CSM Oradea 2 bulcul 1 :

    ...
    Un meci foarte greu de urmarit pentru mine, personal. Am sperat prea mult in victorie si, implicit, sanse la calificare, voiam sa vad mai mult baschet de calitate, avand in vedere ca in meciurile de campionat, fara sa par infumurat, te cam plictisesti... Enorm de multe balbaieli... am asteptat rabdator sa vad daca isi intra vreun jucator in forma, sa ne dea putin avant... In cele din urma, singurii jucatori care merita mentionati, fiindca se lupta la fiecare meci si sunt destul de constanti: Broussard si Markovic. Nu tocmai "omogenizatii".

    Revin la ce a scris DonDiablo, lucru la care ma gandesc si eu de multa vreme: nu exista termen de comparatie intre Richard de la Cluj, si Richard-ul nostru. Asa cum nu exista in anii trecuti intre Dykes si acelasi Richard. Norocul a facut ca pana acum, Kris sa fie in forma cand e nevoie, dar, cu toate ca a te baza pe 1-2 oameni, cum e tactica Clujului de cateva sezoane, are dezavantaje indiscutabile, asta implica si faptul ca acei 1-2 jucatori te aduc sigur cel putin aproape de victorie si nu lasa echipa sa se chinuie fara speranta, cum am vazut azi. Eu intotdeauna ma uit la prima repriza doar sa vad daca prindem 3 oameni in zile bune. Daca nu se intampla asta, atunci stiu ca tot meciul e o durere de suflet.

    Cu privire la lot, cu toate ca lumea il lauda in lung si-n lat, ramane sa repetam pana la exasperare: un pivot dominant, si un shooter cat de cat constant... In momentul de fata avem pivotii cei mai buni aruncatori, si Baciu cel mai solid om sub panou. Astfel, atat cosurile de 3, cat si recuperarile - cand se intampla - sunt niste minuni.

    Sper ca odata cu terminarea meciurilor din Europa, sa fim constienti de importanta meciurilor din finalele cu Clujul, si lipsiti de scuze, sa nu mai vedem o astfel de prestatie amatoare intr-un meci cu o miza atat de mare...

    cu 4 ani în urmă (30.01.2020) Raspunde
  • West Petrom Arad jordan 23 :

    suporter
    Ce imi plac acesti "suporteri". Cum are echipa favorita un meci prost, cum apar expertii care sa-i dea lectii lui Achim in privinta tacticii si a lotului. Dupa victoria cu Clujuleraui artificii, acum...
    Aseara ambele echipe au jucat fara pivotul principal. De ce ar fi fost Oradea avantajata? Ca ei au jucat in 7 jucatori si Oradea in 8? Pe bune? Am ajuns sa comparam baschetul din Israel cu cel din Romania?
    Achim v-a adus 3 titluri in ultimii 4 ani dar are parte de critici in fiecare an. Nu e bine alcatuita echipa? E totusi pe primul loc si a impartit victoriile cu favorita principala. Vreti un Patrik Richard sau un Dykes? Vreti un Planinic? De ce nu un Cook? Probabil ca voi stiti ca Sere are o tiparnita acasa. Mai era unul saptamana trecuta care se plangea ca sunt prea mari preturile la bilete. Sincer, voi nu meritati sa-l aveti pe Achim. Eu sper sa se sature si Achim si sa plece la alta echipa sa vad si eu atunci cat de mari "suporteri" sunteti. Veti mai merge la meciuri cat echipa se va bate pt locul 3-4?

    cu 4 ani în urmă (30.01.2020) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Jordan 23
    Foarte bine ai punctat. Sunt și eu unul din acei care cred că antrenorul Achim e unul foarte bun pentru campionatul nostru, sar putea spune chiar cel mai bun antrenor din ultimii 5-6 ani, cu o viziune a jocului. Din fericire în lumea suporterilor sunt persoane care știu și admit când o echipă e mult peste propria echipă , dar mai trist este faptul că sunt suporteri care nu observa diferența de valoare între jucători adverși și propri jucători. Și e trist că nu văd sau observă un antrenor care reușește să facă mai mult decât se poate cu propria echipă.

    cu 4 ani în urmă (30.01.2020)
    • CSM CSU Oradea DonDiablo:

      DonDiablo
      Omu are niste fuxuri care sunt și nu bune,dacă voi îl vedeți asa mare de ce nu i-a făcut o echipa mai buna din străinătate o oferta?
      Dykes,Planinic sau Cook și dacă ar vrea ei să vină la Csm ce le poate spune Achim?A putut Achim să gestioneze vedete vreodată?Nu.Ca si exemplu erau multe momente când Zeno sau Barnette nici nu îl băgau în seamă la time-out.
      Nu sunt suporter de rezultat,pot spune când o echipa e mai bună sau nu,dar aseară în afara de Cook,Nes Ziona nu a strălucit.

      cu 4 ani în urmă (30.01.2020)
    Raspunde
  • CSM Oradea 2 bulcul 1 :

    Nimic nou
    Nicio surpriza nici in astfel de reactii care critica criticile. Eram 100% ca vor aparea in urma comentariilor, dar tot am preferat sa comentez, in speranta ca totusi vor fi oameni care sa citeasca punctual, nu numai: "va plangeti".

    Dupa cum am zis, sezonul acesta in mod special am preferat aproape exclusiv meciurile din Europa, am sperat sa avem acolo un parcurs cat mai lung si sa vedem cat mai mult baschet - m-am implicat emotional mai mult decat in play-off-urile trecute. Bineinteles ca lotul e mai mult decat suficient pentru a castiga campionatul din Romania, prin urmare lotul e perfect?!

    Ca n-avem pivot repet de ani de zile. Ca vedeta noastra nu e constanta deloc - e si asta un lucru de mentionat. Faptul ca echipa are rezultate in Romania nu inseamna ca totul e perfect, ca nimeni nu mai are voie sa reproseze nimic, si ca o infrangere eliminatorie nu e dureroasa. Doar n-o sa le scriu pe astea dupa o victorie, ca n-am ajuns la nivelul vostru de elevatie!

    Moralitatile astea de 2 bani (sunt sigur ca tot voi sunteti printre cei care se apuca sa critice alti suporteri ca sala n-a fost plina) va ridica in slavi doar in fata altor demagogi ca voi. Vreti sa raspundeti la ceva anume? Pentru asta sunt aici. Altfel ne intalnim doar sa criticam frb, sa ne scoatem eticile la masurat si sa felicitam echipele invingatoare dupa meci. Critica e interzisa. Fain forum!

    cu 4 ani în urmă (30.01.2020)
    • CSM Oradea 2 Fairplay:

      +
      De cand, daca ai ceva negativ de spus, inseamna ca nu esti suporter sau nu-ti sustii echipa?

      Cu privire la pivoti: cum isi permite toata lumea sa aiba cel putin un om mare de valoare doar la Oradea nu se mai gasesc fonduri pentru un pivot peste Valeika. Iar comparatia dintre Richarzi e cat se poate de legitima. Momentan, Richard-ul vostru a castigat mai multe meciuri decat insusi Achim, chiar daca nu cred ca e mare diferenta de salarii intre cei 2 richarzi. Asa ca sa nu auzim niciun comentariu cu privire la cluj, in veci, fiindca se pricep bine la transferat vedete, si asta e suficient si sa mergeti mai departe in Europa.

      Apoi, asta nu a fost prima lor zi slaba. Am mai apucat sa-i vedem in meciul cu minsk de-acasa, unde a functionat si pentru mine "a fost o zi slaba". Sa ai cate o zi slaba din 2 in 2 etape, tot in meciuri esentiale, nu merge. Iar daca spuneti ca Ironi au fost prea buni sa fie batuti, inseamna ca nu v-ati uitat la meci. Ne-am batut 100% singuri.

      cu 4 ani în urmă (30.01.2020)
    Raspunde
  • West Petrom Arad jordan 23 :

    suporteri
    Nu am sustinut ca nu sunt suporteri cei care critica, am spus doar ca sunt un alt tip de suporter, vesnic nemultumit. E dreptul ficaruia sa-si critice favoritii doar ca mie nu mi se pare normal ca tot timpul Achim sa fie scos "tap ispasitor". Eu am scris ca e cel mai bun antrenor din campionatul nostru si imi sustin afirmatia. E usor sa critici lotul de pe margine. Suporterii stiu cel mai bine de ce are nevoie echipa, dar managerul si antrenorul nu ii asculta si fac ce vor. Nu sunt suporter al niciuneia din echipele care sunt acum in campionat dar vreau sa vad baschet de calitate si din pacate cu exceptia Clujul, Oradiei si a Sibiului, restul echipelor cam lasa de dorit. Pt ca aceste 3 echipe reusesc inca sa aiba loturi competitive este 100% meritul conducerii cluburilor si a antrenorilor. Daca pleaca Achim cu Sere de la Oradea, tare mi-e ca se cam duce de rapa baschetul oradean. Sigur o sa spuneti ca nu le cere nimeni sa plece, dar daca, cu toate eforturile pe care le fac, au parte doar de critici, poate ca se satura...
    In rest numai de bine si incercati sa va bucurati de baschet.

    cu 4 ani în urmă (01.02.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!