Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Istoricul participărilor echipelor românești în Basketball Champions League

Istoricul participărilor echipelor românești în Basketball Champions League

U-BT Cluj-Napoca o întâlnește în această seară (13.09) pe Vilpas Vikings în prima rundă a preliminariilor Basketball Champions League. Este al 6-lea sezon consecutiv în care o echipă românească participă în competiția europeană amintită. Până în prezent, doar CSM Oradea a reușit să se califice în grupele BCL, performanță atinsă în stagiunea 2016-2017.

Atunci, campioana României a trecut de două tururi de calificare (71-64 și 73-67 vs. Prievidza; 72-75 și 70-58 vs. Lukoil Academic Plovdiv). CSM CSU Oradea a fost repartizată în grupa B, alături de Le Mans, Umana Reyer Venezia, Pinar Karsiyaka, Avtodor Saratov, Maccabi Rand Media, Kataja Basket și Khimik. Trupa antrenată de Cristian Achim a încheiat aventura europeană în BCL cu 6 victorii și 8 înfrângeri.

În același sezon, U-BT Cluj-Napoca a încercat și ea calificarea în grupele Basketball Champions League, însă a fost învinsă în două rânduri de Usak Sportif (90-93 și 66-85). În stagiunea 2017-2018, tot echipa clujeană a pierdut dubla cu MHP Riesen Ludwisburg (72-78 și 77-88).

Au urmat doi ani consecutivi în care a fost rândul lui CSM CSU Oradea să lupte pentru accederea în BCL. În 2018-2019, roș-albaștrii au fost depășiți de Karhu Basket (84-87 și 74-80), în timp ce, în 2019-2020, au fost învinși de Falco Szombathely (62-71 și 96-90).

În ediția precedentă, U-BT Cluj-Napoca a jucat la turneul de calificare din Bulgaria și a pierdut cu Igokea Aleksandrovac la o diferență de șapte puncte: 75-82. Anul acesta, după câștigarea titlului național, baschetbaliștii lui Mihai Silvășan încearcă din nou să se califice în grupele BCL, însă au nevoie de trei victorii.

Așadar, din șase participări în preliminariile BCL, doar o singură dată a reușit o echipă românească să se califice în grupele principale. Se întâmpla în 2016-2017, când CSM CSU Oradea trecea de Prievidza și de Lukoil Academic Plovdiv. În rest, clujenii și orădenii au fost înfrânți de Usak Sportif (Turcia), MHP Riesen Ludwisburg (Germania), Karhu Basket (Finlanda), Falco Szombathely (Ungaria) și KK Igokea (Bosnia & Herțegovina).

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!