Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Iulian Orbeanu a suferit o luxație la umăr în partida BCM U Pitești – SCM Timișoara

Eduard Popa, Mara Mihăilescu

Eduard Popa, Mara Mihăilescu
21.10.2018

iulian orbeanu accidentare

BCM U Pitești a câștigat un meci superb cu SCM Timișoara, scor 96-91, după ce au revenit chiar și de la -15 în partida împotriva bănățenilor. Cu toate acestea, sărbătoarea gazdelor ar putea fi umbrită de accidentarea lui Iulian Orbeanu.

Românul a jucat 12 minute pentru piteșteni și a fost unul dintre artizanii revenirii trupei lui Florin Nini în fața timișorenilor. Cu toate acestea, Orbeanu s-a accidentat grav la sfârșitul sfertului 3, la o fază sub panou cu Vladan Vukosavljevic. Internaționalul român a rămas întins pe parchet timp de minute bune, iar medicii au intervenit de urgență pentru a-i acorda primul ajutor baschetbalistului.

La finalul partidei verdictul a fost unul crunt pentru Orbeanu: luxație la umăr, una dintre accidentările dure pentru baschetbalist. Asta pentru că recuperarea este una destul de dificilă în cazul unor sportivi de performanță.

Specialiștii consultați de totalbaschet ne-au spus faptul că afecțiunile umărului sunt foarte complexe și că accidentarea trebuie evaluată în cele mai mici detalii. În funcție de ce ligamente au fost afectate, perioada de recuperare durează între 4-6 luni. Cel mai blând verdict ar putea fi o perioadă de 2 luni, în timp ce în funcție de complicații, Orbeanu ar putea sta pe tușă chiar și un an!

Iulian Orbeanu s-a întors în această vară la Pitești, după ce în ultimii ani a jucat pentru Dinamo Știința și SCM U Craiova. Chiar dacă nu pune multe puncte pe tabelă, Orbeanu se remarcă prin combativitate, spirit de luptă și sacrificiu, fiind genul de jucător util oricărei echipe.

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    Orbeanu
    Aduce multa energie pe teren. Chiar a reusit o interceptie frumoasa si un assist pe revenire. La Pitesti va fi respectat mereu. Multa sanatate!

    cu 5 ani în urmă (21.10.2018) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Renan :

    Orbeanu
    Nu cred ca va lipsi atat de mult de pe parchet. Fizioterapeutul echipei noastre spune ca i ok si a inceput recuperarea. Eu sper ca peste 3 4 etape sa fie apt.

    cu 5 ani în urmă (21.10.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!