Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Ivan Jelenic redefineşte bugetul lui BC Timişoara

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
04.10.2012

BC Timişoara s-a întărit în această săptămână cu Ivan Jelenic, un macedonean de 27 de ani. Fundaşul a semnat cu vicecampioana şi conform spuselor celor din club, va fi o soluţie pentru poziţiile 1 şi 2. Cel mai probabil, Jelenic va fi back-up pentru Zlatko Jovanovic.

Aducerea macedoneanului a făcut ca, la fel ca în sezonul trecut, în lot să fie 7 jucători străini. Astfel, clubul are acum de luat o decizie, anunţată şi de staff-ul tehnic. Fie va renunţa la un jucător străin, fie va suplimenta bugetul.

Prima variantă, cea a renunţării la un jucător străin este una de luat în calcul, dar nu va fi uşor de pus în aplicare. În acest moment, după cum a început Predrag Badnjarevic partidele de verificare şi după cum a rulat lotul avut la dispoziţie, Delvon Johnson pare o certitudine în echipa de start. Nu îi mai includem aici pe Jovanovic, Archie şi Sarovic. Astfel, patru locuri în echipă sunt bătute în cuie. A cincea variantă este Marko Djerasimovic, cel care are sarcina să îl înlocuiască pe Cuic. De altfel, el a început de cele mai multe ori ca titular pe poziţia 2.

Pe bancă a rămas mereu Adam Sollazzo. Americanul poate juca 1 şi 2 şi a fost introdus mereu pe parcursul. În acest moment, fiind o rezervă, postul său este cel mai dispus la a suferi modificări. Sollazzo ar putea fi cel sacrificat de club pentru a-i face loc lui Jelenic. Să nu uităm că macedoneanul este un jucător cu mult mai multă experienţă decât americanul aflat la prima aventură în Europa. În plus, pe acele posturi mai este şi varianta Dragoş Andrei care e deja de ceva vreme în echipă şi nu are nevoie de adaptare.

O posibilă debarcare a lui Sollazzo nu este însă uşor de făcut. Totul depinde de clauzele stipulate în contractul dintre cele două părţi. Însă dacă studiem situaţia din sezonul trecut, Nikola Jovanovic a stat atunci mai puţin de o lună la BC Timişoara înainte ca clubul să renunţe la el. În cazul de faţă, BCT are şi varianta unei despărţiri în iarnă, atunci când are loc o nouă perioada de transferuri, iar jucătorul poate solicita singur despărţirea.

Cea de-a doua variantă se referă la suplimentarea bugetului, astfel încât salariul noului jucător să se regăsească în el. Nici aici situaţia nu este însă cea mai simplă. Clubul este finanţat de Consiliul Local şi Consiliul Judeţean şi vorbim de bani publici care trebuie gestionaţi după un anumit plan. Bugetul poate fi suplimentat prin votul în plenul celor două instituţii, însă e greu de crezut că acest lucru se va întâmpla, de moment ce anul acest una dintre finanţări a scăzut de la 500.000 de lei la 350.000 lei (pentru a doua jumătate a acestui an).

Aşteptăm să vedem aşadar care va fi soluţia aleasă de timişoreni, însă indiciile duc mai degrabă către o despărţire decât spre o suplimentare. Totuşi, clubul ar putea alege şi să continue în actuala formulă, asta dacă ne gândim că peste o lună încep meciurile din EuroChallenge, dar şi din Cupa României, iar un lot numeros îi oferă lui Badnjarevic mai multe soluţii pentru echipa de start.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!