Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Ivan Miskovic la un pas de tragedie (actualizat)

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
20.11.2012

Foto: Farul Constanța

ACTUALIZAT, 20 noiembrie, ora 14:40.

Clubul SCM U Craiova a remis un comunicat de presă care conține opinia medicului Valentina Dinu referitoare la situația lui Ivan Miskovic.

Jucătorul Ivan Miskovic a fost în tratament medicamentos, de la începutul lunii noiembrie, fiind diagnosticat cu ruptură musculară. La partida de sâmbătă sportivul a acuzat unele dureri, în minutul 5, moment în care am recomandat tehnicienilor să nu mai fie suspus la efort pentru a nu-i recidiva accidentarea. La acel moment a primit un comprimat de Tador şi un comprimat de Midocalm, medicamentaţie din familiile antiinflamatorie şi decontracturante, medicamente pe care sportivul le-a avut indicate şi în timpul tratamentului. În plus i-a fost aplicat şi un antiinflamator, unguent, de aplicaţie locală. Incidentul despre care se face precizare a intervenit la aproximativ la 2 ore, după aplicarea tratamentului medicamentos, ceea ce exclude, în practica medicală, intoleranţa medicamentoasă. În momentul în care a intervenit starea sincopală i s-a administrat tratament injectabil intramuscular cu Hemissucinat. În acel moment jucătorul a fost conştient, în stare sincopală şi în nici un caz în comă. La acel moment a fost prezent şi un echipaj de la serviciul de urgenţă care poate confirma că viaţa jucătorului nu a fost în nici un moment în pericol. Echipajul a şi preluat sportivul pentru a-l supune unor investigaţii medicale, în urma cărora se va stabili cauza stării sincopale pe care a suferit-o Ivan Miskovic, a precizat dr. Valentina Dinu.

___________________

Ivan Miskovic, jucătorul cu cele mai multe double-double-uri în debutul actualei ediții de campionat a fost la un pas de o tragedie. Potrivit site-ului oradedolj.ro, sportivul ex-iugoslav a intrat în comă la puțin timp după terminarea meciului dintre SCM U Craiova și BC Miercurea Ciuc.

Conform sursei citate, Miskovic a intrat în comă, dar medicii au reușit să îi administreze la timp o injecție pentru resuscitare. Din câte se pare Ivan suferise o entorsă, iar împotriva durerilor i-a fost administrată o injecție la care sportivul este alergic.

Conform lui Marius Toma, citează aceeași sursă, Miskovic este bine în acest moment. El este liderul Ligii Naționale la double-double, având patru astfel de performanțe în opt meciuri jucate.

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca andrej :

    incredibil
    si la dentist te intreaba de alergii... oare medicii din sport ce proceduri operationale au?

    cu 11 ani în urmă (20.11.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!